UŽIVAJTE UZ SOMBORKU TOKOM ZIME Recept za čuvenu papriku u tegli koji će vas oduševiti
Nema greške sa ovim receptom.

Ako volite somborku, evo i recepta kako da je sačuvate za zimu.
Sastojci:
- 1 l sirćeta
- 3 l vode
- kesica konzervansa
- 5 kašika šećera
- 3 kašike soli
- kesica bibera u zrnu
- 4 kg paprike somborke
Priprema:
Očistiti papriku od semena. U šerpu staviti vodu, sirće, konzervans, šećer i so. Pustiti samo da proključa da se istopi šećer i so. Onda smanjiti vatru, pa spuštati paprike da se bare. Bariti ih po jedan minut. Vaditi ih rešetkastom kašikom na tacnu, piše yumama.
Kada su sve obarene slagati ih u tegle, a između njih sipati biber u zrnu (iseckan peršun, celer, rendani ren). Kada se paprike slože, preliti vrućom tečnošću u kojoj su se kuvale i zatvoriti metalnim čepom.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu
Komentari(0)