UŽIVAJTE UZ SOMBORKU TOKOM ZIME Recept za čuvenu papriku u tegli koji će vas oduševiti
Nema greške sa ovim receptom.

Ako volite somborku, evo i recepta kako da je sačuvate za zimu.
Sastojci:
- 1 l sirćeta
- 3 l vode
- kesica konzervansa
- 5 kašika šećera
- 3 kašike soli
- kesica bibera u zrnu
- 4 kg paprike somborke
Priprema:
Očistiti papriku od semena. U šerpu staviti vodu, sirće, konzervans, šećer i so. Pustiti samo da proključa da se istopi šećer i so. Onda smanjiti vatru, pa spuštati paprike da se bare. Bariti ih po jedan minut. Vaditi ih rešetkastom kašikom na tacnu, piše yumama.
Kada su sve obarene slagati ih u tegle, a između njih sipati biber u zrnu (iseckan peršun, celer, rendani ren). Kada se paprike slože, preliti vrućom tečnošću u kojoj su se kuvale i zatvoriti metalnim čepom.

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.
Komentari(0)