KOLAČ S JABUKAMA I PUDINGOM: Možete ga napraviti u bilo koje doba godine, a savršena kombinacija je SA SLADOLEDOM
Recept za kolač sa jabukama i pudingom je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.

Priprema mu je - ne može lakša, a ukus - ne može bolje. Isprobajte i uverite se i sami.
Sastojci:
- Keks za podlogu
- 1 kg očišćenih i nasečenih jabuka
- 1/2 litra vode
- 6 kašika šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 pudinga od vanile
- 1 šlag pena
Priprema:
Možda vas zanima:

KOLAČ SA PEČENIM JABUKAMA: Preukusna poslastica koja će vas osvežiti, a sprema se brzo i lako
Isprobajte kolač čiji je ukus oduševio mnoge sladokusce

Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima
Možda vas zanima:

KOLAČ SA PEČENIM JABUKAMA: Preukusna poslastica koja će vas osvežiti, a sprema se brzo i lako
Isprobajte kolač čiji je ukus oduševio mnoge sladokusce

Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima
Možda vas zanima:

KOLAČ SA PEČENIM JABUKAMA: Preukusna poslastica koja će vas osvežiti, a sprema se brzo i lako
Isprobajte kolač čiji je ukus oduševio mnoge sladokusce

Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima
1. Keks složite u tepsiju (količina zavisi od veličine tepsije).
2. U duboku posudu stavite očišćene i nasečene jabuke, šećer i vodu. Kuvajte dok jabuke ne počnu da se raspadaju. Dodajte vanilin šećer. U tu smesu dodajte dva pudinga od vanile razmućena u malo vode. Kuvajte još nekoliko minuta pa vruć fil prelijte preko keksa.
3. Ostavite da se ohladi i nakon toga kolač premažite umućenim šlagom.

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.

Zaboravljeni recept sa Zlatibora: Kako se pravi droženac – zimsko jelo od brašna, čvaraka i proje
U selima zapadne Srbije nekada se svakodnevno pripremao droženac – jednostavno, ali zasitno jelo od mlevene suve proje, čvaraka i domaće masti. Danas se pravi samo u retkim domaćinstvima.


Slani pekmez iz Crne Trave: Zaboravljeno jelo koje spaja šljive, beli luk i začinsko bilje
U planinskim selima jugoistočne Srbije nekada se pripremao neobičan „slani pekmez“ – od kuvanih šljiva, belog luka i divljeg bilja. Bio je dodatak uz kačamak, sir ili suvo meso, a danas ga gotovo niko ne pravi.

Šumadijska slatka pita sa kvasom: Zaboravljeni recept koji se pravio samo kad se rodi muško dete
Nekada je postojala pita koja se nije pravila iz gladi, već iz radosti – slatka, bogata i simbolična, pripremana samo u najradosnijim trenucima života.
Komentari(0)