KOLAČ SA PEČENIM JABUKAMA: Preukusna poslastica koja će vas osvežiti, a sprema se brzo i lako
Isprobajte kolač čiji je ukus oduševio mnoge sladokusce

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za kolač sa pečenim jabukama koji ćete obožavati.
Kolač sa oečenim jabukama - sastojci:
- 2 jabuke
- kockica putera ili malo ulja
- malo cimeta
- 1 kašika meda
- 3 jaja
- 100 gr šećera
- 180 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 100 gr suvog grožđa
Kolač sa pečenim jabukama - priprema:
U tiganju istopiti puter, pa dodati jabuke isečene na kriške i izmešati.
Dodati malo cimeta i meda i opet izmešati.
Možda vas zanima:

Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima

KOLAČ S JABUKAMA I PUDINGOM: Možete ga napraviti u bilo koje doba godine, a savršena kombinacija je SA SLADOLEDOM
Recept za kolač sa jabukama i pudingom je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.
Možda vas zanima:

Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima

KOLAČ S JABUKAMA I PUDINGOM: Možete ga napraviti u bilo koje doba godine, a savršena kombinacija je SA SLADOLEDOM
Recept za kolač sa jabukama i pudingom je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.
Možda vas zanima:

Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima

KOLAČ S JABUKAMA I PUDINGOM: Možete ga napraviti u bilo koje doba godine, a savršena kombinacija je SA SLADOLEDOM
Recept za kolač sa jabukama i pudingom je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.
Poklopiti i dinstati 5-6 minuta da malo omeknu. Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, dodati jogurt, ulje, suvo grožđe i sve izjednačiti.
Pleh premazati uljem i posuti brašnom i sipati pola testa. Rasporediti pola pečenih jabuka, pa ostatak testa.
Dodati ostatak jabuka, protresti i peći na 200 stepeni C 40 -45 minuta da lepo porumeni.
Ostaviti da se prohladi, pa posuti prah šećerom ili možete ukrasiti i šlagom. Uživajte u sočnosti ovog divnog i jednostavnog kolača.

Tradicionalni recept: Srpska popara – ukus detinjstva i jednostavnosti
Popara je tradicionalno srpsko jelo koje osvaja svojom jednostavnošću, ukusom i toplinom, a posebno je draga zbog nostalgije koju budi.

Domaće krofne po starinskom receptu Mire Banjac: Recept generacijama kruži u njenoj porodici, vredi probati
Možete ih napraviti ne samo u posebnim prilikama već i u onim danima kada želite da se podsetite detinjstva.

Slavonski majstori otkrili tajnu pravog fiš paprikaša! Jedna stvar je ključna - ne smete da propustite
Ako želite da pripremite fiš paprikaš kakav se jede u najboljim slavonskim čardama, pratite ovaj proveren recept.

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.
Komentari(0)