KOLAČ SA PEČENIM JABUKAMA: Preukusna poslastica koja će vas osvežiti, a sprema se brzo i lako
Isprobajte kolač čiji je ukus oduševio mnoge sladokusce

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za kolač sa pečenim jabukama koji ćete obožavati.
Kolač sa oečenim jabukama - sastojci:
- 2 jabuke
- kockica putera ili malo ulja
- malo cimeta
- 1 kašika meda
- 3 jaja
- 100 gr šećera
- 180 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 100 gr suvog grožđa
Kolač sa pečenim jabukama - priprema:
U tiganju istopiti puter, pa dodati jabuke isečene na kriške i izmešati.
Dodati malo cimeta i meda i opet izmešati.
Možda vas zanima:

Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima

KOLAČ S JABUKAMA I PUDINGOM: Možete ga napraviti u bilo koje doba godine, a savršena kombinacija je SA SLADOLEDOM
Recept za kolač sa jabukama i pudingom je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.
Možda vas zanima:

Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima

KOLAČ S JABUKAMA I PUDINGOM: Možete ga napraviti u bilo koje doba godine, a savršena kombinacija je SA SLADOLEDOM
Recept za kolač sa jabukama i pudingom je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.
Možda vas zanima:

Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima

KOLAČ S JABUKAMA I PUDINGOM: Možete ga napraviti u bilo koje doba godine, a savršena kombinacija je SA SLADOLEDOM
Recept za kolač sa jabukama i pudingom je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.
Poklopiti i dinstati 5-6 minuta da malo omeknu. Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, dodati jogurt, ulje, suvo grožđe i sve izjednačiti.
Pleh premazati uljem i posuti brašnom i sipati pola testa. Rasporediti pola pečenih jabuka, pa ostatak testa.
Dodati ostatak jabuka, protresti i peći na 200 stepeni C 40 -45 minuta da lepo porumeni.
Ostaviti da se prohladi, pa posuti prah šećerom ili možete ukrasiti i šlagom. Uživajte u sočnosti ovog divnog i jednostavnog kolača.

Kuvarica otkrila caku za savršenu sarmu: Domaćice bi bogatstvo dale da znaju ovaj recept, baš kao iz bakine kuhinje
Postoje dva postupka za pravljenje sarme.

Ukusi Srbije na jednom mestu: 5 tradicionalnih jela koja svaki turista mora probati
Kada turisti dođu u Srbiju, jedna od stvari koje nikako ne smeju propustiti jeste da iskuse bogatstvo naše kuhinje. Srpska gastronomija oduševljava raznolikošću ukusa, a tradicionalna jela pružaju jedinstven gastronomski doživljaj koji svaki gost dugo pamti.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.
Komentari(0)