KOLAČ SA PEČENIM JABUKAMA: Preukusna poslastica koja će vas osvežiti, a sprema se brzo i lako
Isprobajte kolač čiji je ukus oduševio mnoge sladokusce

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za kolač sa pečenim jabukama koji ćete obožavati.
Kolač sa oečenim jabukama - sastojci:
- 2 jabuke
- kockica putera ili malo ulja
- malo cimeta
- 1 kašika meda
- 3 jaja
- 100 gr šećera
- 180 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 100 gr suvog grožđa
Kolač sa pečenim jabukama - priprema:
U tiganju istopiti puter, pa dodati jabuke isečene na kriške i izmešati.
Dodati malo cimeta i meda i opet izmešati.
Možda vas zanima:

Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima

KOLAČ S JABUKAMA I PUDINGOM: Možete ga napraviti u bilo koje doba godine, a savršena kombinacija je SA SLADOLEDOM
Recept za kolač sa jabukama i pudingom je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.
Možda vas zanima:

Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima

KOLAČ S JABUKAMA I PUDINGOM: Možete ga napraviti u bilo koje doba godine, a savršena kombinacija je SA SLADOLEDOM
Recept za kolač sa jabukama i pudingom je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.
Možda vas zanima:

Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima

KOLAČ S JABUKAMA I PUDINGOM: Možete ga napraviti u bilo koje doba godine, a savršena kombinacija je SA SLADOLEDOM
Recept za kolač sa jabukama i pudingom je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.
Poklopiti i dinstati 5-6 minuta da malo omeknu. Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, dodati jogurt, ulje, suvo grožđe i sve izjednačiti.
Pleh premazati uljem i posuti brašnom i sipati pola testa. Rasporediti pola pečenih jabuka, pa ostatak testa.
Dodati ostatak jabuka, protresti i peći na 200 stepeni C 40 -45 minuta da lepo porumeni.
Ostaviti da se prohladi, pa posuti prah šećerom ili možete ukrasiti i šlagom. Uživajte u sočnosti ovog divnog i jednostavnog kolača.

Jagode su najprljavije voće i mogu biti jako opasne: Postoji samo jedan način da ih dobro očistite
Pranje jagoda nije samo pitanje higijene, već važan korak ka zdravijem životu, posebno u vreme kada bezbednost hrane nije zagarantovana. Temeljno pranje uklanja štetne materije, produžava svežinu i smanjuje rizik od bakterijske kontaminacije – sve uz vrlo malo truda.
Pravi, starinski doručak: Svi su zaboravili ovo jelo, a toliko je ukusno i izdašno – daje energiju za skoro ceo dan
Filija se može servirati i topla i hladna

U smesu za proju uvek dodajte 2 tajna sastojka: Neće se mrviti i duže će ostati sočna i sveža
Proja je starinsko jelo koje se sprema jednostavno i od jeftinih sastojaka

Ova teleća čorba je Srbima najomiljenija! Stvorena za svečane prilike, istovremeno greje telo i dušu
Savršena je za svečane prilike.

STARINSKI RECEPT ZA DžEM OD JAGODA: Evo kako su ga pripremale naše bake
Jagode su već pri kraju, a ako imate mogućnost da napravite ukusne džemove ili slatko sada je pravo vreme da to uradite
Komentari(0)