KOLAČ SA PEČENIM JABUKAMA: Preukusna poslastica koja će vas osvežiti, a sprema se brzo i lako
Isprobajte kolač čiji je ukus oduševio mnoge sladokusce

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za kolač sa pečenim jabukama koji ćete obožavati.
Kolač sa oečenim jabukama - sastojci:
- 2 jabuke
- kockica putera ili malo ulja
- malo cimeta
- 1 kašika meda
- 3 jaja
- 100 gr šećera
- 180 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 100 gr suvog grožđa
Kolač sa pečenim jabukama - priprema:
U tiganju istopiti puter, pa dodati jabuke isečene na kriške i izmešati.
Dodati malo cimeta i meda i opet izmešati.
Možda vas zanima:

Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima

KOLAČ S JABUKAMA I PUDINGOM: Možete ga napraviti u bilo koje doba godine, a savršena kombinacija je SA SLADOLEDOM
Recept za kolač sa jabukama i pudingom je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.
Možda vas zanima:

Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima

KOLAČ S JABUKAMA I PUDINGOM: Možete ga napraviti u bilo koje doba godine, a savršena kombinacija je SA SLADOLEDOM
Recept za kolač sa jabukama i pudingom je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.
Možda vas zanima:

Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima

KOLAČ S JABUKAMA I PUDINGOM: Možete ga napraviti u bilo koje doba godine, a savršena kombinacija je SA SLADOLEDOM
Recept za kolač sa jabukama i pudingom je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.
Poklopiti i dinstati 5-6 minuta da malo omeknu. Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, dodati jogurt, ulje, suvo grožđe i sve izjednačiti.
Pleh premazati uljem i posuti brašnom i sipati pola testa. Rasporediti pola pečenih jabuka, pa ostatak testa.
Dodati ostatak jabuka, protresti i peći na 200 stepeni C 40 -45 minuta da lepo porumeni.
Ostaviti da se prohladi, pa posuti prah šećerom ili možete ukrasiti i šlagom. Uživajte u sočnosti ovog divnog i jednostavnog kolača.

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.

Zaboravljeni recept sa Zlatibora: Kako se pravi droženac – zimsko jelo od brašna, čvaraka i proje
U selima zapadne Srbije nekada se svakodnevno pripremao droženac – jednostavno, ali zasitno jelo od mlevene suve proje, čvaraka i domaće masti. Danas se pravi samo u retkim domaćinstvima.


Slani pekmez iz Crne Trave: Zaboravljeno jelo koje spaja šljive, beli luk i začinsko bilje
U planinskim selima jugoistočne Srbije nekada se pripremao neobičan „slani pekmez“ – od kuvanih šljiva, belog luka i divljeg bilja. Bio je dodatak uz kačamak, sir ili suvo meso, a danas ga gotovo niko ne pravi.

Šumadijska slatka pita sa kvasom: Zaboravljeni recept koji se pravio samo kad se rodi muško dete
Nekada je postojala pita koja se nije pravila iz gladi, već iz radosti – slatka, bogata i simbolična, pripremana samo u najradosnijim trenucima života.
Komentari(0)