Najsočniji kolač sa jabukam: Jednostavna i brza priprema
Kolač sa jabukama za vikend pred nama
Potrebno je za biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 6 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- korica narandže
- 50 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 50 grsuvog grožđa
- 50 g suve brusnice
Za nadev je potrebno:
- 3 jabuke
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g mlevenog keksa
- cimet
Priprema:
Možda vas zanima:
Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima
KOLAČ S JABUKAMA I PUDINGOM: Možete ga napraviti u bilo koje doba godine, a savršena kombinacija je SA SLADOLEDOM
Recept za kolač sa jabukama i pudingom je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.
Možda vas zanima:
Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima
KOLAČ S JABUKAMA I PUDINGOM: Možete ga napraviti u bilo koje doba godine, a savršena kombinacija je SA SLADOLEDOM
Recept za kolač sa jabukama i pudingom je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.
Možda vas zanima:
Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima
KOLAČ S JABUKAMA I PUDINGOM: Možete ga napraviti u bilo koje doba godine, a savršena kombinacija je SA SLADOLEDOM
Recept za kolač sa jabukama i pudingom je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo. Ubaciti suvo grožđe i brusnicu.
Dodati ulje, jogurt, koricu narandže i sve polako izjednačiti. Na dno sipati nekoliko kašita testa, pa rasporediti samo koliko da pokrije dno. Poređati jabuke na tanje listove, pa posuti cimetom.
Posuti mlevene orahe i mleveni keks. Preko polako rasporedite ostatak testa. Peći na 200 stepeni C oko 45-50 minuta. Ostaviti da se prohladi, pa ga okrenuti na dasku posuti vanilin šećerom i iseći...
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Komentari(0)