Najsočniji kolač sa jabukam: Jednostavna i brza priprema
Kolač sa jabukama za vikend pred nama

Potrebno je za biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 6 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- korica narandže
- 50 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 50 grsuvog grožđa
- 50 g suve brusnice
Za nadev je potrebno:
Možda vas zanima:

Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima

KOLAČ S JABUKAMA I PUDINGOM: Možete ga napraviti u bilo koje doba godine, a savršena kombinacija je SA SLADOLEDOM
Recept za kolač sa jabukama i pudingom je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.
- 3 jabuke
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g mlevenog keksa
- cimet
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo. Ubaciti suvo grožđe i brusnicu.
Dodati ulje, jogurt, koricu narandže i sve polako izjednačiti. Na dno sipati nekoliko kašita testa, pa rasporediti samo koliko da pokrije dno. Poređati jabuke na tanje listove, pa posuti cimetom.
Posuti mlevene orahe i mleveni keks. Preko polako rasporedite ostatak testa. Peći na 200 stepeni C oko 45-50 minuta. Ostaviti da se prohladi, pa ga okrenuti na dasku posuti vanilin šećerom i iseći...

Sir od ovsenog mleka: Zaboravljeni posni recept iz jugozapadne Srbije
U selima između Sjenice i Prijepolja, žene su u vreme strogog posta pravile sir bez mleka – od ovsenih zrna, vode i soli. Jelo je bilo jeftino, hranljivo i ukusno, a danas ga gotovo niko ne zna.


Slani pekmez iz Crne Trave: Zaboravljeno jelo koje spaja šljive, beli luk i začinsko bilje
U planinskim selima jugoistočne Srbije nekada se pripremao neobičan „slani pekmez“ – od kuvanih šljiva, belog luka i divljeg bilja. Bio je dodatak uz kačamak, sir ili suvo meso, a danas ga gotovo niko ne pravi.

Šumadijska slatka pita sa kvasom: Zaboravljeni recept koji se pravio samo kad se rodi muško dete
Nekada je postojala pita koja se nije pravila iz gladi, već iz radosti – slatka, bogata i simbolična, pripremana samo u najradosnijim trenucima života.

Za ove punjene paprike ne treba mleveno meso: Za 15 minuta imaćete ručak o kojem će se pričati, nemaju konkurenciju
Omiljeno domaće jelo dobilo je novo ruho – i u ovoj varijanti ga jednostavno morate isprobati!
Komentari(0)