Najsočniji kolač sa jabukam: Jednostavna i brza priprema
Kolač sa jabukama za vikend pred nama

Potrebno je za biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 6 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- korica narandže
- 50 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 50 grsuvog grožđa
- 50 g suve brusnice
Za nadev je potrebno:
- 3 jabuke
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g mlevenog keksa
- cimet
Priprema:
Možda vas zanima:

Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima

KOLAČ S JABUKAMA I PUDINGOM: Možete ga napraviti u bilo koje doba godine, a savršena kombinacija je SA SLADOLEDOM
Recept za kolač sa jabukama i pudingom je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.
Možda vas zanima:

Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima

KOLAČ S JABUKAMA I PUDINGOM: Možete ga napraviti u bilo koje doba godine, a savršena kombinacija je SA SLADOLEDOM
Recept za kolač sa jabukama i pudingom je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.
Možda vas zanima:

Poslastica prema receptu naših baka: Kolač sa jabukama kome nećete moći da odolite (VIDEO)
Ideja za kolač sa jabukama i orasima

KOLAČ S JABUKAMA I PUDINGOM: Možete ga napraviti u bilo koje doba godine, a savršena kombinacija je SA SLADOLEDOM
Recept za kolač sa jabukama i pudingom je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo. Ubaciti suvo grožđe i brusnicu.
Dodati ulje, jogurt, koricu narandže i sve polako izjednačiti. Na dno sipati nekoliko kašita testa, pa rasporediti samo koliko da pokrije dno. Poređati jabuke na tanje listove, pa posuti cimetom.
Posuti mlevene orahe i mleveni keks. Preko polako rasporedite ostatak testa. Peći na 200 stepeni C oko 45-50 minuta. Ostaviti da se prohladi, pa ga okrenuti na dasku posuti vanilin šećerom i iseći...

JELA SE RUKOM, BEZ ESCAJGA Pogača od koprive u tiganju, poznata i kao „zelena lepinja“
Zaboravljeno jelo iz siromašnijih domaćinstava koje se pripremalo kad ima brašna, ali nema mleka i jaja – a koprive ima svuda.
Pravi, starinski doručak: Svi su zaboravili ovo jelo, a toliko je ukusno i izdašno – daje energiju za skoro ceo dan
Filija se može servirati i topla i hladna

U smesu za proju uvek dodajte 2 tajna sastojka: Neće se mrviti i duže će ostati sočna i sveža
Proja je starinsko jelo koje se sprema jednostavno i od jeftinih sastojaka

Ova teleća čorba je Srbima najomiljenija! Stvorena za svečane prilike, istovremeno greje telo i dušu
Savršena je za svečane prilike.

STARINSKI RECEPT ZA DžEM OD JAGODA: Evo kako su ga pripremale naše bake
Jagode su već pri kraju, a ako imate mogućnost da napravite ukusne džemove ili slatko sada je pravo vreme da to uradite
Komentari(0)