SARMA ĆE IMATI POSEBAN ŠMEK SAMO AKO DODATE 1 VRSTU MESA: Domaćice ovaj RECEPT zapišite NA VREME

Lepote Srbije

12:00

Gastronomija 0

Svako sprema sarmu na svoj način, a ovaj recept će vas oduševiti

SARMA ĆE IMATI POSEBAN ŠMEK SAMO AKO DODATE 1 VRSTU MESA: Domaćice ovaj RECEPT zapišite NA VREME
Shutterstock

Spremite sarmu na drugačiji način koja će vas ukusom osvojiti za sva vremena.

Recept je toliko dobar da će vam od čitanja već krenuti voda na usta.

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

300 g mlevenog mesa po želji

200 g suvih rebara

1 crni luk

200 g pirinča

1 kašičica mlevenog bibera

1 kašičica soli

2 jaja

1 kašika mleve paprike

Priprema:

Odvojte meso od rebara i sitno iseckajte. Dodajte mleveno meso, crni luk iseckan na kockice, opran pirinač, so, biber, jaja i izmešajte. Stavite kašiku fila na ivicu lista kupusa i uvijte sarmu. Veliku šerpu podmažite uljem, na dno poređajte listove kupusa, pa ređajte sarme jednu do druge. Između njih uglavite kosti rebara i pokrijte sve listovima kupusa. Sipajte vodu da prekrije sarme i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri oko dva sata. Pred kraj dodajte mlevenu papriku i kuvajte još desetak minuta.

Prijatno!

Tagovi:

Komentari(0)

Loading