SARMA ĆE IMATI POSEBAN ŠMEK SAMO AKO DODATE 1 VRSTU MESA: Domaćice ovaj RECEPT zapišite NA VREME
Svako sprema sarmu na svoj način, a ovaj recept će vas oduševiti

Spremite sarmu na drugačiji način koja će vas ukusom osvojiti za sva vremena.
Recept je toliko dobar da će vam od čitanja već krenuti voda na usta.
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
Možda vas zanima:

ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.

Omiljeno srpsko jelo na starinski način! Sarme iz rerne morate da probate, ovako spremljene su ultra sočne i ukusne
Ako ste ljubitelj sarme, obavezno probajte i ovaj recept jer ukus sigurno ne manjka
Možda vas zanima:

ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.

Omiljeno srpsko jelo na starinski način! Sarme iz rerne morate da probate, ovako spremljene su ultra sočne i ukusne
Ako ste ljubitelj sarme, obavezno probajte i ovaj recept jer ukus sigurno ne manjka
Možda vas zanima:

ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.

Omiljeno srpsko jelo na starinski način! Sarme iz rerne morate da probate, ovako spremljene su ultra sočne i ukusne
Ako ste ljubitelj sarme, obavezno probajte i ovaj recept jer ukus sigurno ne manjka
300 g mlevenog mesa po želji
200 g suvih rebara
1 crni luk
200 g pirinča
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica soli
2 jaja
1 kašika mleve paprike
Priprema:
Odvojte meso od rebara i sitno iseckajte. Dodajte mleveno meso, crni luk iseckan na kockice, opran pirinač, so, biber, jaja i izmešajte. Stavite kašiku fila na ivicu lista kupusa i uvijte sarmu. Veliku šerpu podmažite uljem, na dno poređajte listove kupusa, pa ređajte sarme jednu do druge. Između njih uglavite kosti rebara i pokrijte sve listovima kupusa. Sipajte vodu da prekrije sarme i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri oko dva sata. Pred kraj dodajte mlevenu papriku i kuvajte još desetak minuta.
Prijatno!

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.
Komentari(0)