KUPUS SALATA ĆE BITI MEKANA SAMO AKO U NJU DODATE MALO OVOGA: Profesionalni kuvari otkrili tajni sastojak koji vam nikad ne bi pao na pamet
Salata će biti podjednako isečena, kupus će biti tanak, a samim tim će i dobro upiti sve začine ili već gotov dresing. Pored toga, posao će biti brzo obavljen, a domaćica neće morati da uloži mnogo snage da bi spremila salatu.

Ono što muči sve jeste kako da isečete kupus, a da ne oduzme previše truda.
Jer, kupus ne valja da bude iseckan previše sitno, pošto može da se pretvori u kašu, ali ni previše krupno jer onda ne može da “pokupi” začine i postane nezgodan za jelo.
Možda vas zanima:

Da li u kupus salatu stavljate prvo sirće ili ulje? Redosled je jako bitan, Neša Travka tvrdi da domaćice greše u..
Da, redosled zaista može da napravi razliku.

SRBI GREŠE KAD PRAVE KUPUS SALATU, A NEMAJU POJMA O TOME: Šta ide prvo,ulje ili sirće i kako da zadrži sve vitamine
Ukoliko prvo ubacite jedno rizikujete da izgubite sve vitamine iz zdravog kupusa
Možda vas zanima:

Da li u kupus salatu stavljate prvo sirće ili ulje? Redosled je jako bitan, Neša Travka tvrdi da domaćice greše u..
Da, redosled zaista može da napravi razliku.

SRBI GREŠE KAD PRAVE KUPUS SALATU, A NEMAJU POJMA O TOME: Šta ide prvo,ulje ili sirće i kako da zadrži sve vitamine
Ukoliko prvo ubacite jedno rizikujete da izgubite sve vitamine iz zdravog kupusa
Možda vas zanima:

Da li u kupus salatu stavljate prvo sirće ili ulje? Redosled je jako bitan, Neša Travka tvrdi da domaćice greše u..
Da, redosled zaista može da napravi razliku.

SRBI GREŠE KAD PRAVE KUPUS SALATU, A NEMAJU POJMA O TOME: Šta ide prvo,ulje ili sirće i kako da zadrži sve vitamine
Ukoliko prvo ubacite jedno rizikujete da izgubite sve vitamine iz zdravog kupusa
Da biste iseckali kupus za salatu koja će biti savršena, potrebno je da primenite jednostavnu tehniku i da zaboravite klasično rende ili velike noževe za rezanje kupusa. Sve što vam treba je ljuštilica za čišćenje povrća.
Glavicu kupusa isecite na polovine, a potom i na četvrtine. Spustite četvrtinu glavice kupusa na dasku, uzmite ljuštilicu za povrće i povlačite gore-dole po unutrašnjosti kupusa.
Shutterstock
Salata će biti podjednako isečena, kupus će biti tanak, a samim tim će i dobro upiti sve začine ili već gotov dresing. Pored toga, posao će biti brzo obavljen, a domaćica neće morati da uloži mnogo snage da bi spremila salatu.
Da bi salata bila što ukusnija, obavezno uz so dodajte i malo šećera, standardno – ulje i sirće, ali i malo vode.
Dobro izmešajte salatu i ostavite da odstoji petnaestak minuta pre nego što ćete je poslužiti uz glavno jelo. Zahvaljujući vodi kupus će dodatno omekšati, a šećer će “podići” slani ukus, pa će salata biti neodoljiva.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Komentari(0)