ČERVIŠ ILI AJMOKAC Staro srpsko skoro zaboravljeno jelo

Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Pravi se sa piletinom u sosu od belog luka.

ČERVIŠ ILI AJMOKAC Staro srpsko skoro zaboravljeno jelo
Printscreen/Youtube

Sastojci:

1 pileće grudi

1 batak sa karabatakom

5 čena belog luka

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

3 do 5 kašika brašna

1l vode

so po ukusu

biber po ukusu

Pripremu pogledati u videu:

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading