POSNA PROJA S PAPRIKOM Recept za tradicionalni srpski doručak
Ovo posno jelo je idealno za sve one koji žele da unose zdravu hranu u svoju ishranu ili su trenutno u postu
Posna proja s paprikom je tradicionalno srpsko jelo koje se obično priprema za doručak ili kao prilog uz neko drugo jelo.
Kukuruzno brašno i paprika su glavni sastojci ovog recepta, a začini daju poseban ukus ovom jednostavnom jelu.
Evo jednog jednostavnog i tradicionalnog posnog srpskog doručka – proja sa paprikom.
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
Srpska proja među 50 najboljih hlebova sveta! Otkrijte zašto je ovo domaće jelo osvojilo srca i tanjire širom sveta
CNN, poznata američka televizijska mreža, nedavno je iznenadila svet uvrštavajući srpsku proju na prestižnu listu 50 najboljih hlebova na svetu.
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
Srpska proja među 50 najboljih hlebova sveta! Otkrijte zašto je ovo domaće jelo osvojilo srca i tanjire širom sveta
CNN, poznata američka televizijska mreža, nedavno je iznenadila svet uvrštavajući srpsku proju na prestižnu listu 50 najboljih hlebova na svetu.
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
Srpska proja među 50 najboljih hlebova sveta! Otkrijte zašto je ovo domaće jelo osvojilo srca i tanjire širom sveta
CNN, poznata američka televizijska mreža, nedavno je iznenadila svet uvrštavajući srpsku proju na prestižnu listu 50 najboljih hlebova na svetu.
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
Srpska proja među 50 najboljih hlebova sveta! Otkrijte zašto je ovo domaće jelo osvojilo srca i tanjire širom sveta
CNN, poznata američka televizijska mreža, nedavno je iznenadila svet uvrštavajući srpsku proju na prestižnu listu 50 najboljih hlebova na svetu.
Posna proja s paprikom
Priprema:
U posudu za mešanje sipajte kukuruzno brašno, so i biber. Dobro promešajte.
Dodajte ulje i vodu u posudu i sve dobro sjedinite, tako da nema grudvica.
Umešajte iseckanu papriku u smesu.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Namažite pleh sa uljem i sipajte smesu u njega. Poravnajte smesu.
Pecite proju u zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Isecite proju na kocke i poslužite toplu.
Ova proja sa paprikom je jednostavna, ukusna i zdrava.
Svakako je možete poslužiti i uz jogurt ili kiselo mleko u mrsne dane.
Ovaj recept bogat je proteinima i vitaminima, a savršen je za posne dane ili kao prilog drugim jelima.
Zašto je ovo dobar doručak
Ovaj posni srpski doručak, proja s paprikom, je dobar iz mnogo razloga.
Prvo, kukuruzno brašno koje se koristi u ovom receptu je bogato vlaknima i proteinima, što znači da će vas ovo jelo zasititi i dati vam potrebnu energiju za početak dana. Takođe, paprika koja se dodaje u proju sadrži vitamine C i A, kao i antioksidanse koji su korisni za zdravlje očiju i kože.
Osim toga, ovaj doručak je posan, što znači da ne sadrži masti i životinjske proizvode.
Ovo ga čini idealnim izborom za one koji žele da smanje unos masnoća i kalorija u svoju ishranu ili poste ili su na nekoj od dijeta.
Sastojci:
2 šolje kukuruznog brašna
2 šolje vode
1/4 šolje ulja
1 iseckana na sitne kockice crvena paprika
1/2 kašičice soli
prstohvat bibera
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
Komentari(0)