Srpska proja među 50 najboljih hlebova sveta! Otkrijte zašto je ovo domaće jelo osvojilo srca i tanjire širom sveta

Lepote Srbije

14:00

Aktuelno 0

CNN, poznata američka televizijska mreža, nedavno je iznenadila svet uvrštavajući srpsku proju na prestižnu listu 50 najboljih hlebova na svetu.

proja
Shutterstock

Ovo „sirotinjsko jelo“, kako je često nazivano, sada je dobilo međunarodnu reputaciju kao „omiljeni pratilac raskošnih gulaša od mesa“.

 

U svom opisu, ističe se da su „topli parčići srpske proje, ili kukuruznog hleba, omiljeni pratioci raskošnih srpskih gulaša od mesa“. Ova rečenica dočarava harmoniju ukusa koja nastaje kada se ova tradicionalna hrana servira toplo iz rerne.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Mleveni kukuruz, osnovni sastojak proje, pruža blagi slatkasti kontrast slanim dodacima poput kajmaka i čvaraka, što je, kako se navodi deo njenog autentičnog šarma.

Ovaj čuveni kukuruzni hleb iz Srbije sada se ponosno izdvaja među globalnim kulinarskim legendama, stajući rame uz rame sa francuskim bagetima, meksičkim tortiljama, turskim đevrecima i mnogim drugim slavnim hlebovima širom sveta.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading