OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!

Miris proje sa prazilukom bio je jedna od omiljenih u domovima širom Jugoslavije, posebno za vreme velikog uskršnjeg posta. Potrebno vam je vrlo malo novca za sastojke i samo nekoliko minuta da napravite smesu, a ukus će vas očarati već pri prvom zalogaju. Mnogima je postao omiljeni doručak i kada nije post, a recept se godinama prenosi sa kolena na koleno.
Sastojci:
200 g belog brašna
200 g kukuruznog brašna
2 struka praziluka
pola čaše ulja
1 kesica praška za pecivo
2 čaše kisele vode
so
susam po želji
Način pripreme:
Iseckajte beli i zelenio deo praziluka, potom zeleni ostavite sa strane, a beli propržite na malo ulja. Zatim pomešajte belo i kukuruzno brašno, prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu i posolite po želji. U smesu dodajte prženi praziluk i dobro promešajte. Po želji možete odozgo dodati i susam.
Možda vas zanima:

U smesu za proju uvek dodajte 2 tajna sastojka: Neće se mrviti i duže će ostati sočna i sveža
Proja je starinsko jelo koje se sprema jednostavno i od jeftinih sastojaka

Ovako se pravi najukusnija proja na svetu: Rastresita i mekana kao pamuk, a gotova za 30 minuta
Donosimo vam najbolji recept za najukusniju proju na svetu.
Možda vas zanima:

U smesu za proju uvek dodajte 2 tajna sastojka: Neće se mrviti i duže će ostati sočna i sveža
Proja je starinsko jelo koje se sprema jednostavno i od jeftinih sastojaka

Ovako se pravi najukusnija proja na svetu: Rastresita i mekana kao pamuk, a gotova za 30 minuta
Donosimo vam najbolji recept za najukusniju proju na svetu.
Možda vas zanima:

U smesu za proju uvek dodajte 2 tajna sastojka: Neće se mrviti i duže će ostati sočna i sveža
Proja je starinsko jelo koje se sprema jednostavno i od jeftinih sastojaka

Ovako se pravi najukusnija proja na svetu: Rastresita i mekana kao pamuk, a gotova za 30 minuta
Donosimo vam najbolji recept za najukusniju proju na svetu.
Dobijenu smesu sipajte u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Nakon toga je izvadite i pospite zelenim delom praziluka. Vratite je na pećenje još desetak minuta, dok lepo ne porumeni.

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk
Komentari(0)