POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
![posna proja](/data/images/2024-03-14/80559_posna-proja_f.jpg?timestamp=1714514400)
U toku je šesta nedelja Uskršnjeg posta, a ako nemate ideju šta da spremite za doručak ili večeru na pravom ste mestu.
Osim ukusne posne pite sa pečurkama koju svi dole da jedu, isto tako ni proji niko ne može da odoli.
Bilo da je mrsna ili posna - uvek nam je omiljeni izbor.
Možda vas zanima:
![carska pita](/data/images/2024-05-10/87313_carska-pita_f.jpg)
Ovu pitu ne zovu za džabe CARSKOM: Kraljica je među običnima, a može se jesti u bilo koje doba dana
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.
![Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane](/data/images/2023-03-22/49326_shutterstock-1707299878_f.jpg)
Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane
Jednostavna i brza priprema
Možda vas zanima:
![carska pita](/data/images/2024-05-10/87313_carska-pita_f.jpg)
Ovu pitu ne zovu za džabe CARSKOM: Kraljica je među običnima, a može se jesti u bilo koje doba dana
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.
![Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane](/data/images/2023-03-22/49326_shutterstock-1707299878_f.jpg)
Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane
Jednostavna i brza priprema
Možda vas zanima:
![carska pita](/data/images/2024-05-10/87313_carska-pita_f.jpg)
Ovu pitu ne zovu za džabe CARSKOM: Kraljica je među običnima, a može se jesti u bilo koje doba dana
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.
![Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane](/data/images/2023-03-22/49326_shutterstock-1707299878_f.jpg)
Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane
Jednostavna i brza priprema
Tako je pred vama sada domaća posna proja koja je gotova za tili čas. Brzinska priprema, a ukus ne može da se opiše rečima.
Recept i sastojci:
ulje - 100 mililitara
kukuruzno brašno - 12 supenih kašika
kisela voda - 1 čaša
pšenično brašno - 5 kašika
Priprema:
U činiju sipajte obe vrste brašna.
Dodajte ulje i kiselu vodu i sve dobro promešajte.
Posolite po želji.
Smesu sipajte u pleh i pecite pola sata u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.
Prijatno i uživajte u posnoj domaćoj proji.
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
![Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem](/data/images/2023-03-31/50110_shutterstock-123380389_f.jpg)
Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem
Otkrivamo vam trik uz koji će vam pita biti ukusna kao iz najbolje pekare
![policajac torta](/data/images/2025-02-12/113762_369075-screenshot-538-ff_f.jpg)
Nema kuće u Jugoslaviji koja za praznike nije imala Policajac tortu: Izdašna, sa pečenim korama, puna oraha i čokolade
Poslastica koju smo obožavali u Jugoslaviji, veoma je izdašna, a postupak veoma jednostavan
Komentari(0)