SLADOLED TORTA ZVANA "LENJA ŽENA": Sve što treba da uradite je da umutite i zaledite sastojke - slatkiš za pamćenje
Ako slavite letnji rođendan, isprobajte ovu slatku sladoled tortu koja se sprema za 15 minuta - bukvalno

Najlepša sladoled torta pravi se najbrže i sadrži malo sastojaka:
Potrebno je:
- 500 ml slatke pavlake
- 300 ml kisele pavlake
- 250 grama krema
- 300 grama malina ili drugog voća
- 300 grama keksa
- Šećer u prahu po želji
Priprema:
Možda vas zanima:

DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.
Možda vas zanima:

DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.
Možda vas zanima:

DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.
Umutiti slatku pavlaku pa u nju dodati kiselu pavlaku. Podeliti smesu na tri dela. U jedan deo dodajte keks, u drugi maline, u treći krem. Slažite tortu u kalup tako što ćete prvo staviti keks, potom maline, a onda krem. Ostavite u zamrzivaču da se stegne oko 2 sata.
Tortu možete dekorisati sa rastopljenom crnom čokoladom i dodatnim malinama.

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.

KRALJEVSKI KESTEN IZ SRBIЈE: Zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore zaboravljen i kako se pravi najzdraviji posni hleb
Dok se Francuzi kunu u kesten, mi smo zaboravili na naše blago! Otkrivamo zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore vekovima bio osnova ishrane u siromašnim krajevima. Ovaj zaboravljeni plod je prirodna energetska bomba i jedini sastojak za posni, bezglutenski hleb koji su naše bake mesile.

CRVENO ZLATO JUGA: Leskovačka paprika je jača od holesterola, a tajna pečenja čuva vitaminsku bombu
Leskovac nije slučajno gastronomski centar Balkana. Tajna leži u jednoj, jedinoj paprici – čuvenoj ajvaruši. Otkrivamo zašto se ova paprika, poznata i kao Kurtovka, smatra našim najzdravijim povrćem, kako je šumovito zemljište čini slatkom i zašto je proces pečenja ključan za očuvanje antioksidanasa.
Komentari(0)