SLADOLED TORTA ZVANA "LENJA ŽENA": Sve što treba da uradite je da umutite i zaledite sastojke - slatkiš za pamćenje
Ako slavite letnji rođendan, isprobajte ovu slatku sladoled tortu koja se sprema za 15 minuta - bukvalno

Najlepša sladoled torta pravi se najbrže i sadrži malo sastojaka:
Potrebno je:
- 500 ml slatke pavlake
- 300 ml kisele pavlake
- 250 grama krema
- 300 grama malina ili drugog voća
- 300 grama keksa
- Šećer u prahu po želji
Priprema:
Možda vas zanima:

DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću
Možda vas zanima:

DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću
Možda vas zanima:

DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću
Umutiti slatku pavlaku pa u nju dodati kiselu pavlaku. Podeliti smesu na tri dela. U jedan deo dodajte keks, u drugi maline, u treći krem. Slažite tortu u kalup tako što ćete prvo staviti keks, potom maline, a onda krem. Ostavite u zamrzivaču da se stegne oko 2 sata.
Tortu možete dekorisati sa rastopljenom crnom čokoladom i dodatnim malinama.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Komentari(0)