DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.

Po vrućini, lenjost nije ništa neuobičajeno, i ne mislimo nikoga da uvredimo imenom, ova torta samo zaista zahteva užasno malo vremena
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti (ako imate dovoljno veliku vanglu za mućenje šlaga). Šalu na stranu, evo recepta koji je pre nekoliko godina spremila jedna mnogo lenja devojka koju poznajem.
Možda vas zanima:

SLADOLED TORTA ZVANA "LENJA ŽENA": Sve što treba da uradite je da umutite i zaledite sastojke - slatkiš za pamćenje
Ako slavite letnji rođendan, isprobajte ovu slatku sladoled tortu koja se sprema za 15 minuta - bukvalno

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.
Možda vas zanima:

SLADOLED TORTA ZVANA "LENJA ŽENA": Sve što treba da uradite je da umutite i zaledite sastojke - slatkiš za pamćenje
Ako slavite letnji rođendan, isprobajte ovu slatku sladoled tortu koja se sprema za 15 minuta - bukvalno

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.
Možda vas zanima:

SLADOLED TORTA ZVANA "LENJA ŽENA": Sve što treba da uradite je da umutite i zaledite sastojke - slatkiš za pamćenje
Ako slavite letnji rođendan, isprobajte ovu slatku sladoled tortu koja se sprema za 15 minuta - bukvalno

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.
Sastojci za tortu Lenja žena:
- Šlag (600g)
- Mlevena plazma (300g)
- Crna čokolada izrendana na sitno (100-200g)
- Voće po izboru (ananas, maline ali cele ne zamrznute, banana ako ne želite toliko osvežavajuć ukus)
Priprema torte Lenja žena:
- Umutite šlag i podelite smesu u tri vangle.
- U svakoj vangi će biti po jedan od tri sastojka, dakle mlevena plazma u jednoj, rendana čokolada u drugoj, voće u trećoj
- Za vanglu sa voćem, ne morate mešati ta dva, možete voće naređati na kraju pa preko njega staviti šlag, zavisi od voća
- Prvi sloj je šlag i plazma dobro umućeni, ide u dublju tepsiju i mora biti gušći, tako da ako vam fali plazme - dodajte
- Drugi sloj su šlag i rendana čokolada (Čokolada mora biti rendana, mrvljena ili seckana ne daju isti ukus)
- Poslednji sloj je šlag i voće
- Ostavite tortu u frižider na par sati da se stegne, zatim secite i jedite dok ima, a neće se dugo zadržati

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.

KRALJEVSKI KESTEN IZ SRBIЈE: Zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore zaboravljen i kako se pravi najzdraviji posni hleb
Dok se Francuzi kunu u kesten, mi smo zaboravili na naše blago! Otkrivamo zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore vekovima bio osnova ishrane u siromašnim krajevima. Ovaj zaboravljeni plod je prirodna energetska bomba i jedini sastojak za posni, bezglutenski hleb koji su naše bake mesile.

CRVENO ZLATO JUGA: Leskovačka paprika je jača od holesterola, a tajna pečenja čuva vitaminsku bombu
Leskovac nije slučajno gastronomski centar Balkana. Tajna leži u jednoj, jedinoj paprici – čuvenoj ajvaruši. Otkrivamo zašto se ova paprika, poznata i kao Kurtovka, smatra našim najzdravijim povrćem, kako je šumovito zemljište čini slatkom i zašto je proces pečenja ključan za očuvanje antioksidanasa.
Komentari(0)