DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a idealna je za Novu godinu i praznike
Nema greška sa ovom preukusnom tortom.

Ako razmišljate koju tortu da spremite za praznike, naš predlog je torta "Lenja žena" koja se sprema bukvalno za 10 minuta
Sastojci:
Možda vas zanima:

DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
- 200 gr krema
- 300gr plazme mlevene
- 300gr malina
- Šlag
- Orasi za dekoraciju
Možda vas zanima:

DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Priprema: Umutite oko 700 grama šlaga. Podelite šlag na tri jednaka dela. U prvi deo stavite mlevenu plazmu, u drugi deo stavite krem, a treći deo ostavite takav kakav jeste. Složite u kalup prvo deo sa plazmom, pa preko poređajte maline, pa stavite deo šlaga sa kremom, pa poređajte maline, pa reko šlag bez ičega i pospite orasima. To je to. Ohladite i poslužite.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.
Komentari(0)