DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a idealna je za Novu godinu i praznike
Nema greška sa ovom preukusnom tortom.
Ako razmišljate koju tortu da spremite za praznike, naš predlog je torta "Lenja žena" koja se sprema bukvalno za 10 minuta
Sastojci:
Možda vas zanima:
DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Možda vas zanima:
DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Možda vas zanima:
DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
- 200 gr krema
- 300gr plazme mlevene
- 300gr malina
- Šlag
- Orasi za dekoraciju
Možda vas zanima:
DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Možda vas zanima:
DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Možda vas zanima:
DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Možda vas zanima:
DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Možda vas zanima:
DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Možda vas zanima:
DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Možda vas zanima:
DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Možda vas zanima:
DA LI STE ČULI ZA TORTU "LENJA ŽENA"? Idealna je za vrele dane, pravi se od samo četiri sastojka, a nema ni pečenja
Nije neka nauka spremiti ovakve torte "Lenja" žena, sve je odokativno, ako vam treba više torte, možete više napraviti.
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Priprema: Umutite oko 700 grama šlaga. Podelite šlag na tri jednaka dela. U prvi deo stavite mlevenu plazmu, u drugi deo stavite krem, a treći deo ostavite takav kakav jeste. Složite u kalup prvo deo sa plazmom, pa preko poređajte maline, pa stavite deo šlaga sa kremom, pa poređajte maline, pa reko šlag bez ičega i pospite orasima. To je to. Ohladite i poslužite.
Recept za najbolju večeru: Preukusno starinsko jelo koje vraća snagu i poboljšava probavu!
Pravi se od žutog ili belog kukuruznog brašna
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Najbolji starinski recept za sitne kolače: Od jedne smese 3 vrste bombica, savršene za slave
Recept koji obavezno morate da sačuvate - od jedne smese dobiju se čak 3 različite vrste sitnih kolača za slavu!
Jesenja pita od prosa i jabuka: Zaboravljeni posni kolač iz južne Srbije
Napravljena od skromnih sastojaka, bez jaja, mleka i šećera, ova pita je bila jesenja poslastica sirotinje – a danas je pravo otkriće za ljubitelje zdrave, domaće i postne hrane
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Komentari(0)