JEFTINA, A PREUKUSNA VEČERA Oduševite ukućane uz jelo od samo četiri sastojka
Napravite 2 lažna omleta koja ćete napuniti sirom i eto fantastične večere koju će svi voleti.
 
                                
Ako ste u žurbi, a želite nešto kvalitetno, ukusno i zasitno, onda obavezno isprobajte ovaj recept. Potrebna su vam 4 jeftina sastojka i to ona koja svi vole, jaja, krompir, sir i mladi luk. Napravite 2 lažna omleta koja ćete napuniti sirom i eto fantastične večere koju će svi voleti.
Sastojci:
Možda vas zanima:
 
            Zašto se u narodnom verovanju stolica ne ostavlja prazna za vreme večere: Mesto bez tela, ali s dušom
U starim srpskim domaćinstvima, posebno na selu, prazna stolica za stolom uveče nije bila slučajnost – već poziv. Verovalo se da mesto bez tela može da privuče onoga koga više nema. Ili onoga ko je nekada sedeo tu – ali nije stigao da se oprosti.
 
            ŠOK NA POŽAREVAČKOM VAŠARU Emilija večerala pod šatorom, a račun kao u Hiltonu, "pljeska 1.200 dinara"
Ovo je prvi put da sam rešila da probam nešto od hrane pod šatorom. Zanimalo me je koliko to može da košta. Pa ne može valjda na vašaru da bude više od 2.000 dinara
Možda vas zanima:
 
            Zašto se u narodnom verovanju stolica ne ostavlja prazna za vreme večere: Mesto bez tela, ali s dušom
U starim srpskim domaćinstvima, posebno na selu, prazna stolica za stolom uveče nije bila slučajnost – već poziv. Verovalo se da mesto bez tela može da privuče onoga koga više nema. Ili onoga ko je nekada sedeo tu – ali nije stigao da se oprosti.
 
            ŠOK NA POŽAREVAČKOM VAŠARU Emilija večerala pod šatorom, a račun kao u Hiltonu, "pljeska 1.200 dinara"
Ovo je prvi put da sam rešila da probam nešto od hrane pod šatorom. Zanimalo me je koliko to može da košta. Pa ne može valjda na vašaru da bude više od 2.000 dinara
Možda vas zanima:
 
            Zašto se u narodnom verovanju stolica ne ostavlja prazna za vreme večere: Mesto bez tela, ali s dušom
U starim srpskim domaćinstvima, posebno na selu, prazna stolica za stolom uveče nije bila slučajnost – već poziv. Verovalo se da mesto bez tela može da privuče onoga koga više nema. Ili onoga ko je nekada sedeo tu – ali nije stigao da se oprosti.
 
            ŠOK NA POŽAREVAČKOM VAŠARU Emilija večerala pod šatorom, a račun kao u Hiltonu, "pljeska 1.200 dinara"
Ovo je prvi put da sam rešila da probam nešto od hrane pod šatorom. Zanimalo me je koliko to može da košta. Pa ne može valjda na vašaru da bude više od 2.000 dinara
- 500 g krompira
- 3 jajeta
- 1 veza mladog luka
- 200 g tvrdog sira
Možda vas zanima:
 
            Zašto se u narodnom verovanju stolica ne ostavlja prazna za vreme večere: Mesto bez tela, ali s dušom
U starim srpskim domaćinstvima, posebno na selu, prazna stolica za stolom uveče nije bila slučajnost – već poziv. Verovalo se da mesto bez tela može da privuče onoga koga više nema. Ili onoga ko je nekada sedeo tu – ali nije stigao da se oprosti.
 
            ŠOK NA POŽAREVAČKOM VAŠARU Emilija večerala pod šatorom, a račun kao u Hiltonu, "pljeska 1.200 dinara"
Ovo je prvi put da sam rešila da probam nešto od hrane pod šatorom. Zanimalo me je koliko to može da košta. Pa ne može valjda na vašaru da bude više od 2.000 dinara
Možda vas zanima:
 
            Zašto se u narodnom verovanju stolica ne ostavlja prazna za vreme večere: Mesto bez tela, ali s dušom
U starim srpskim domaćinstvima, posebno na selu, prazna stolica za stolom uveče nije bila slučajnost – već poziv. Verovalo se da mesto bez tela može da privuče onoga koga više nema. Ili onoga ko je nekada sedeo tu – ali nije stigao da se oprosti.
 
            ŠOK NA POŽAREVAČKOM VAŠARU Emilija večerala pod šatorom, a račun kao u Hiltonu, "pljeska 1.200 dinara"
Ovo je prvi put da sam rešila da probam nešto od hrane pod šatorom. Zanimalo me je koliko to može da košta. Pa ne može valjda na vašaru da bude više od 2.000 dinara
Možda vas zanima:
 
            Zašto se u narodnom verovanju stolica ne ostavlja prazna za vreme večere: Mesto bez tela, ali s dušom
U starim srpskim domaćinstvima, posebno na selu, prazna stolica za stolom uveče nije bila slučajnost – već poziv. Verovalo se da mesto bez tela može da privuče onoga koga više nema. Ili onoga ko je nekada sedeo tu – ali nije stigao da se oprosti.
 
            ŠOK NA POŽAREVAČKOM VAŠARU Emilija večerala pod šatorom, a račun kao u Hiltonu, "pljeska 1.200 dinara"
Ovo je prvi put da sam rešila da probam nešto od hrane pod šatorom. Zanimalo me je koliko to može da košta. Pa ne može valjda na vašaru da bude više od 2.000 dinara
Možda vas zanima:
 
            Zašto se u narodnom verovanju stolica ne ostavlja prazna za vreme večere: Mesto bez tela, ali s dušom
U starim srpskim domaćinstvima, posebno na selu, prazna stolica za stolom uveče nije bila slučajnost – već poziv. Verovalo se da mesto bez tela može da privuče onoga koga više nema. Ili onoga ko je nekada sedeo tu – ali nije stigao da se oprosti.
 
            ŠOK NA POŽAREVAČKOM VAŠARU Emilija večerala pod šatorom, a račun kao u Hiltonu, "pljeska 1.200 dinara"
Ovo je prvi put da sam rešila da probam nešto od hrane pod šatorom. Zanimalo me je koliko to može da košta. Pa ne može valjda na vašaru da bude više od 2.000 dinara
Možda vas zanima:
 
            Zašto se u narodnom verovanju stolica ne ostavlja prazna za vreme večere: Mesto bez tela, ali s dušom
U starim srpskim domaćinstvima, posebno na selu, prazna stolica za stolom uveče nije bila slučajnost – već poziv. Verovalo se da mesto bez tela može da privuče onoga koga više nema. Ili onoga ko je nekada sedeo tu – ali nije stigao da se oprosti.
 
            ŠOK NA POŽAREVAČKOM VAŠARU Emilija večerala pod šatorom, a račun kao u Hiltonu, "pljeska 1.200 dinara"
Ovo je prvi put da sam rešila da probam nešto od hrane pod šatorom. Zanimalo me je koliko to može da košta. Pa ne može valjda na vašaru da bude više od 2.000 dinara
Možda vas zanima:
 
            Zašto se u narodnom verovanju stolica ne ostavlja prazna za vreme večere: Mesto bez tela, ali s dušom
U starim srpskim domaćinstvima, posebno na selu, prazna stolica za stolom uveče nije bila slučajnost – već poziv. Verovalo se da mesto bez tela može da privuče onoga koga više nema. Ili onoga ko je nekada sedeo tu – ali nije stigao da se oprosti.
 
            ŠOK NA POŽAREVAČKOM VAŠARU Emilija večerala pod šatorom, a račun kao u Hiltonu, "pljeska 1.200 dinara"
Ovo je prvi put da sam rešila da probam nešto od hrane pod šatorom. Zanimalo me je koliko to može da košta. Pa ne može valjda na vašaru da bude više od 2.000 dinara
Možda vas zanima:
 
            Zašto se u narodnom verovanju stolica ne ostavlja prazna za vreme večere: Mesto bez tela, ali s dušom
U starim srpskim domaćinstvima, posebno na selu, prazna stolica za stolom uveče nije bila slučajnost – već poziv. Verovalo se da mesto bez tela može da privuče onoga koga više nema. Ili onoga ko je nekada sedeo tu – ali nije stigao da se oprosti.
 
            ŠOK NA POŽAREVAČKOM VAŠARU Emilija večerala pod šatorom, a račun kao u Hiltonu, "pljeska 1.200 dinara"
Ovo je prvi put da sam rešila da probam nešto od hrane pod šatorom. Zanimalo me je koliko to može da košta. Pa ne može valjda na vašaru da bude više od 2.000 dinara
Priprema:
Krompir oljuštite i izrendajte, pa pomešajte sa jajima koja ste prethodno umutili, seckanim mladim lukom, pa posolite i pobiberite. Sve dobro promešajte.
U tiganj sipajte malo ulja, pa kada se zagreje dodajte pola smese sa krompirom i lepo rasporedite po celom tiganju. Možete i da poklopite, a kada krompir dobije zlatnu boju sa donje strane, okrenite na drugu pomoću špatule. Pržite još 2-3 minuta, pa izvadite iz tiganja. U isti sipajte još malo ulja, pa stavite drugu polovinu smese sa krompirom. Pripremite na isti način kao i prvu polovinu smese.
Kada okrenete „palačinku“ od krompira na drugu stranu, pospite rendanim sirom i preklopite prvom „palačinkom“ od krompira (koju ste izvadili na tanjir). Ostavite još par minuta u tiganju i servirajte.
 
            Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
 
            Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
 
            Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
 
            Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
 
            APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
 
                 
             
            
Komentari(0)