JEFTINA, A PREUKUSNA VEČERA Oduševite ukućane uz jelo od samo četiri sastojka

Miloš Milenović

18:00

Gastronomija 0

Napravite 2 lažna omleta koja ćete napuniti sirom i eto fantastične večere koju će svi voleti.

JEFTINA, A PREUKUSNA VEČERA Oduševite ukućane uz jelo od samo četiri sastojka
Shutterstock

 

Ako ste u žurbi, a želite nešto kvalitetno, ukusno i zasitno, onda obavezno isprobajte ovaj recept. Potrebna su vam 4 jeftina sastojka i to ona koja svi vole, jaja, krompir, sir i mladi luk. Napravite 2 lažna omleta koja ćete napuniti sirom i eto fantastične večere koju će svi voleti.

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Krompir oljuštite i izrendajte, pa pomešajte sa jajima koja ste prethodno umutili, seckanim mladim lukom, pa posolite i pobiberite. Sve dobro promešajte.

U tiganj sipajte malo ulja, pa kada se zagreje dodajte pola smese sa krompirom i lepo rasporedite po celom tiganju. Možete i da poklopite, a kada krompir dobije zlatnu boju sa donje strane, okrenite na drugu pomoću špatule. Pržite još 2-3 minuta, pa izvadite iz tiganja. U isti sipajte još malo ulja, pa stavite drugu polovinu smese sa krompirom. Pripremite na isti način kao i prvu polovinu smese.

Kada okrenete „palačinku“ od krompira na drugu stranu, pospite rendanim sirom i preklopite prvom „palačinkom“ od krompira (koju ste izvadili na tanjir). Ostavite još par minuta u tiganju i servirajte.

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading