JEFTINA, A PREUKUSNA VEČERA Oduševite ukućane uz jelo od samo četiri sastojka
Napravite 2 lažna omleta koja ćete napuniti sirom i eto fantastične večere koju će svi voleti.

Ako ste u žurbi, a želite nešto kvalitetno, ukusno i zasitno, onda obavezno isprobajte ovaj recept. Potrebna su vam 4 jeftina sastojka i to ona koja svi vole, jaja, krompir, sir i mladi luk. Napravite 2 lažna omleta koja ćete napuniti sirom i eto fantastične večere koju će svi voleti.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Zašto se u narodnom verovanju stolica ne ostavlja prazna za vreme večere: Mesto bez tela, ali s dušom
U starim srpskim domaćinstvima, posebno na selu, prazna stolica za stolom uveče nije bila slučajnost – već poziv. Verovalo se da mesto bez tela može da privuče onoga koga više nema. Ili onoga ko je nekada sedeo tu – ali nije stigao da se oprosti.

ŠOK NA POŽAREVAČKOM VAŠARU Emilija večerala pod šatorom, a račun kao u Hiltonu, "pljeska 1.200 dinara"
Ovo je prvi put da sam rešila da probam nešto od hrane pod šatorom. Zanimalo me je koliko to može da košta. Pa ne može valjda na vašaru da bude više od 2.000 dinara
Možda vas zanima:

Zašto se u narodnom verovanju stolica ne ostavlja prazna za vreme večere: Mesto bez tela, ali s dušom
U starim srpskim domaćinstvima, posebno na selu, prazna stolica za stolom uveče nije bila slučajnost – već poziv. Verovalo se da mesto bez tela može da privuče onoga koga više nema. Ili onoga ko je nekada sedeo tu – ali nije stigao da se oprosti.

ŠOK NA POŽAREVAČKOM VAŠARU Emilija večerala pod šatorom, a račun kao u Hiltonu, "pljeska 1.200 dinara"
Ovo je prvi put da sam rešila da probam nešto od hrane pod šatorom. Zanimalo me je koliko to može da košta. Pa ne može valjda na vašaru da bude više od 2.000 dinara
Možda vas zanima:

Zašto se u narodnom verovanju stolica ne ostavlja prazna za vreme večere: Mesto bez tela, ali s dušom
U starim srpskim domaćinstvima, posebno na selu, prazna stolica za stolom uveče nije bila slučajnost – već poziv. Verovalo se da mesto bez tela može da privuče onoga koga više nema. Ili onoga ko je nekada sedeo tu – ali nije stigao da se oprosti.

ŠOK NA POŽAREVAČKOM VAŠARU Emilija večerala pod šatorom, a račun kao u Hiltonu, "pljeska 1.200 dinara"
Ovo je prvi put da sam rešila da probam nešto od hrane pod šatorom. Zanimalo me je koliko to može da košta. Pa ne može valjda na vašaru da bude više od 2.000 dinara
- 500 g krompira
- 3 jajeta
- 1 veza mladog luka
- 200 g tvrdog sira
Možda vas zanima:

Zašto se u narodnom verovanju stolica ne ostavlja prazna za vreme večere: Mesto bez tela, ali s dušom
U starim srpskim domaćinstvima, posebno na selu, prazna stolica za stolom uveče nije bila slučajnost – već poziv. Verovalo se da mesto bez tela može da privuče onoga koga više nema. Ili onoga ko je nekada sedeo tu – ali nije stigao da se oprosti.

ŠOK NA POŽAREVAČKOM VAŠARU Emilija večerala pod šatorom, a račun kao u Hiltonu, "pljeska 1.200 dinara"
Ovo je prvi put da sam rešila da probam nešto od hrane pod šatorom. Zanimalo me je koliko to može da košta. Pa ne može valjda na vašaru da bude više od 2.000 dinara
Možda vas zanima:

Zašto se u narodnom verovanju stolica ne ostavlja prazna za vreme večere: Mesto bez tela, ali s dušom
U starim srpskim domaćinstvima, posebno na selu, prazna stolica za stolom uveče nije bila slučajnost – već poziv. Verovalo se da mesto bez tela može da privuče onoga koga više nema. Ili onoga ko je nekada sedeo tu – ali nije stigao da se oprosti.

ŠOK NA POŽAREVAČKOM VAŠARU Emilija večerala pod šatorom, a račun kao u Hiltonu, "pljeska 1.200 dinara"
Ovo je prvi put da sam rešila da probam nešto od hrane pod šatorom. Zanimalo me je koliko to može da košta. Pa ne može valjda na vašaru da bude više od 2.000 dinara
Možda vas zanima:

Zašto se u narodnom verovanju stolica ne ostavlja prazna za vreme večere: Mesto bez tela, ali s dušom
U starim srpskim domaćinstvima, posebno na selu, prazna stolica za stolom uveče nije bila slučajnost – već poziv. Verovalo se da mesto bez tela može da privuče onoga koga više nema. Ili onoga ko je nekada sedeo tu – ali nije stigao da se oprosti.

ŠOK NA POŽAREVAČKOM VAŠARU Emilija večerala pod šatorom, a račun kao u Hiltonu, "pljeska 1.200 dinara"
Ovo je prvi put da sam rešila da probam nešto od hrane pod šatorom. Zanimalo me je koliko to može da košta. Pa ne može valjda na vašaru da bude više od 2.000 dinara
Možda vas zanima:

Zašto se u narodnom verovanju stolica ne ostavlja prazna za vreme večere: Mesto bez tela, ali s dušom
U starim srpskim domaćinstvima, posebno na selu, prazna stolica za stolom uveče nije bila slučajnost – već poziv. Verovalo se da mesto bez tela može da privuče onoga koga više nema. Ili onoga ko je nekada sedeo tu – ali nije stigao da se oprosti.

ŠOK NA POŽAREVAČKOM VAŠARU Emilija večerala pod šatorom, a račun kao u Hiltonu, "pljeska 1.200 dinara"
Ovo je prvi put da sam rešila da probam nešto od hrane pod šatorom. Zanimalo me je koliko to može da košta. Pa ne može valjda na vašaru da bude više od 2.000 dinara
Možda vas zanima:

Zašto se u narodnom verovanju stolica ne ostavlja prazna za vreme večere: Mesto bez tela, ali s dušom
U starim srpskim domaćinstvima, posebno na selu, prazna stolica za stolom uveče nije bila slučajnost – već poziv. Verovalo se da mesto bez tela može da privuče onoga koga više nema. Ili onoga ko je nekada sedeo tu – ali nije stigao da se oprosti.

ŠOK NA POŽAREVAČKOM VAŠARU Emilija večerala pod šatorom, a račun kao u Hiltonu, "pljeska 1.200 dinara"
Ovo je prvi put da sam rešila da probam nešto od hrane pod šatorom. Zanimalo me je koliko to može da košta. Pa ne može valjda na vašaru da bude više od 2.000 dinara
Možda vas zanima:

Zašto se u narodnom verovanju stolica ne ostavlja prazna za vreme večere: Mesto bez tela, ali s dušom
U starim srpskim domaćinstvima, posebno na selu, prazna stolica za stolom uveče nije bila slučajnost – već poziv. Verovalo se da mesto bez tela može da privuče onoga koga više nema. Ili onoga ko je nekada sedeo tu – ali nije stigao da se oprosti.

ŠOK NA POŽAREVAČKOM VAŠARU Emilija večerala pod šatorom, a račun kao u Hiltonu, "pljeska 1.200 dinara"
Ovo je prvi put da sam rešila da probam nešto od hrane pod šatorom. Zanimalo me je koliko to može da košta. Pa ne može valjda na vašaru da bude više od 2.000 dinara
Možda vas zanima:

Zašto se u narodnom verovanju stolica ne ostavlja prazna za vreme večere: Mesto bez tela, ali s dušom
U starim srpskim domaćinstvima, posebno na selu, prazna stolica za stolom uveče nije bila slučajnost – već poziv. Verovalo se da mesto bez tela može da privuče onoga koga više nema. Ili onoga ko je nekada sedeo tu – ali nije stigao da se oprosti.

ŠOK NA POŽAREVAČKOM VAŠARU Emilija večerala pod šatorom, a račun kao u Hiltonu, "pljeska 1.200 dinara"
Ovo je prvi put da sam rešila da probam nešto od hrane pod šatorom. Zanimalo me je koliko to može da košta. Pa ne može valjda na vašaru da bude više od 2.000 dinara
Priprema:
Krompir oljuštite i izrendajte, pa pomešajte sa jajima koja ste prethodno umutili, seckanim mladim lukom, pa posolite i pobiberite. Sve dobro promešajte.
U tiganj sipajte malo ulja, pa kada se zagreje dodajte pola smese sa krompirom i lepo rasporedite po celom tiganju. Možete i da poklopite, a kada krompir dobije zlatnu boju sa donje strane, okrenite na drugu pomoću špatule. Pržite još 2-3 minuta, pa izvadite iz tiganja. U isti sipajte još malo ulja, pa stavite drugu polovinu smese sa krompirom. Pripremite na isti način kao i prvu polovinu smese.
Kada okrenete „palačinku“ od krompira na drugu stranu, pospite rendanim sirom i preklopite prvom „palačinkom“ od krompira (koju ste izvadili na tanjir). Ostavite još par minuta u tiganju i servirajte.

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju
Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

OVAJ DŽEM OD ŠLJIVA NEMA NI TRUNKU KONZERVANSA! Recept izvučen iz bakine fioke, zdravlje u tegli
Danas među kupovnim džemovima prepunih aditiva, retkost je pronaći recept bez trunke konzervansa.

Ukusne kiflice sa puterom i jednostavno da se prave: Baka nam donosi recept zlata vredan, ko proba neće se pokajati
Ove kiflice biće vaš izbor u mnogim prilikama.
Komentari(0)