JEFTINA, A PREUKUSNA VEČERA Oduševite ukućane uz jelo od samo četiri sastojka
Napravite 2 lažna omleta koja ćete napuniti sirom i eto fantastične večere koju će svi voleti.

Ako ste u žurbi, a želite nešto kvalitetno, ukusno i zasitno, onda obavezno isprobajte ovaj recept. Potrebna su vam 4 jeftina sastojka i to ona koja svi vole, jaja, krompir, sir i mladi luk. Napravite 2 lažna omleta koja ćete napuniti sirom i eto fantastične večere koju će svi voleti.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 3 jajeta
- 1 veza mladog luka
- 200 g tvrdog sira
Priprema:
Krompir oljuštite i izrendajte, pa pomešajte sa jajima koja ste prethodno umutili, seckanim mladim lukom, pa posolite i pobiberite. Sve dobro promešajte.
U tiganj sipajte malo ulja, pa kada se zagreje dodajte pola smese sa krompirom i lepo rasporedite po celom tiganju. Možete i da poklopite, a kada krompir dobije zlatnu boju sa donje strane, okrenite na drugu pomoću špatule. Pržite još 2-3 minuta, pa izvadite iz tiganja. U isti sipajte još malo ulja, pa stavite drugu polovinu smese sa krompirom. Pripremite na isti način kao i prvu polovinu smese.
Kada okrenete „palačinku“ od krompira na drugu stranu, pospite rendanim sirom i preklopite prvom „palačinkom“ od krompira (koju ste izvadili na tanjir). Ostavite još par minuta u tiganju i servirajte.

Recept iz manastira: Zaboravljeno jelo koje su monasi spremali uoči velikih praznika, a verovalo se da ga jedu i sveci
Božanska čorba sa suvim šljivama i orasima – posan specijalitet iz Stare Srbije

Posne urmašice od kojih će svima poći voda na usta: Pripremaju se brzo i lako, idealne za Lazarevu subotu
Urmašice su jedne od najvoljenijih kolača koje smo preuzeli iz vremena turske okupacije

Stara jela iz Timoka: Kako se pravi čorba od gloginja – zaboravljena poslastica sa istoka Srbije
Na obroncima Stare planine, žene su nekada kuvane gloginje pretvarale u okrepljujuću čorbu – lekovito, slatko-kiselo jelo koje danas gotovo niko ne pravi.

Neodoljiva krempita bez brašna koja će vas osvojiti: Potrebno vam je nekoliko sastojaka, nema konkurenciju
Ovaj kolač je idealan izbor kada vam se jede nešto slatko, ali nemate mnogo vremena – biće gotov pre nego što završite šolju kafe.

Seljačko jelo koje se na Balkanu pravi već vekovima: Recept je jedinstven i znali su ga naši stari samo
Priprema se od tankih kora sa bogatim filom, najčešće sa sirom i jajima uz dodatak kajmaka ili pavlake
Komentari(0)