STARI BAKIN RECEPT ZA MEKIKE, BEZ MLEKA I JAJA: 1 trik čini da budu mekane kao pamuk
Donosimo vam recept za najmekše mekike, bez jaja i mleka, koje će nahraniti čitavu porodicu.
![STARI BAKIN RECEPT ZA MEKIKE, BEZ MLEKA I JAJA: 1 trik čini da budu mekane kao pamuk](/data/images/2023-03-28/49852_piroske-shutterstock-600206357_f.jpg?timestamp=1690063200)
Sastojci:
- 400 ml mlake vode
- 10 g suvog kvasca
- 500 g pšeničnog belog brašna
- kašičica soli
- ulje
Priprema:
U mlakoj vodi rastvoriti kvasac i dobro promešati. Ostaviti kvasac sa strane, pa u dublju činiju sipati brašno, dodati so, pa promešati, a zatim dodati razmućeni kvasac. Umesiti testo i dobro ga izraditi varjačom. Prekriti ga plastičnom folijom i ostaviti 10 ak minuta da odstoji, a zatim ponovo premesiti teso i prekriti ga folijom i ostaviti da odstoji oko pola sata.
Možda vas zanima:
![RECEPT NAŠIH BAKA Kako da napravite UKUSNE DOMAĆE MEKIKE](/data/images/2021-09-23/3480_shutterstock-1817226299_f.jpg)
RECEPT NAŠIH BAKA Kako da napravite UKUSNE DOMAĆE MEKIKE
Mekike su idealne za doručak uz džem ili sir
![Domaći likeri i rakije – od travarice do orahovače](/data/images/2023-03-16/48978_shutterstock-1576424737_f.jpg)
Domaći likeri i rakije – od travarice do orahovače
Kako su se pravili i kako su nekada korišćeni u narodnoj medicini
Možda vas zanima:
![RECEPT NAŠIH BAKA Kako da napravite UKUSNE DOMAĆE MEKIKE](/data/images/2021-09-23/3480_shutterstock-1817226299_f.jpg)
RECEPT NAŠIH BAKA Kako da napravite UKUSNE DOMAĆE MEKIKE
Mekike su idealne za doručak uz džem ili sir
![Domaći likeri i rakije – od travarice do orahovače](/data/images/2023-03-16/48978_shutterstock-1576424737_f.jpg)
Domaći likeri i rakije – od travarice do orahovače
Kako su se pravili i kako su nekada korišćeni u narodnoj medicini
Možda vas zanima:
![RECEPT NAŠIH BAKA Kako da napravite UKUSNE DOMAĆE MEKIKE](/data/images/2021-09-23/3480_shutterstock-1817226299_f.jpg)
RECEPT NAŠIH BAKA Kako da napravite UKUSNE DOMAĆE MEKIKE
Mekike su idealne za doručak uz džem ili sir
![Domaći likeri i rakije – od travarice do orahovače](/data/images/2023-03-16/48978_shutterstock-1576424737_f.jpg)
Domaći likeri i rakije – od travarice do orahovače
Kako su se pravili i kako su nekada korišćeni u narodnoj medicini
Sipati ulje u tiganj i ostaviti da se zagreje. U ulje stavite jednu čačkalicu ( to je trik, kako ono ne bi pregorelo). Podmazati ruke ulje, a zatim rukama formirati mekike i spuštati ih u tiganj da se prže. Pržiti ih oko 3, 4 minuta sa obe strane dok ne porumene. Vaditi ih u tanjir obložen ubrusom.
Prijatno!
![čupavci](/data/images/2024-12-24/109714_shutterstock-2097577366-1_f.jpg)
Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
![policajac torta](/data/images/2025-02-12/113762_369075-screenshot-538-ff_f.jpg)
Nema kuće u Jugoslaviji koja za praznike nije imala Policajac tortu: Izdašna, sa pečenim korama, puna oraha i čokolade
Poslastica koju smo obožavali u Jugoslaviji, veoma je izdašna, a postupak veoma jednostavan
Komentari(0)