STARI BAKIN RECEPT ZA MEKIKE, BEZ MLEKA I JAJA: 1 trik čini da budu mekane kao pamuk
Donosimo vam recept za najmekše mekike, bez jaja i mleka, koje će nahraniti čitavu porodicu.
Sastojci:
- 400 ml mlake vode
- 10 g suvog kvasca
- 500 g pšeničnog belog brašna
- kašičica soli
- ulje
Priprema:
U mlakoj vodi rastvoriti kvasac i dobro promešati. Ostaviti kvasac sa strane, pa u dublju činiju sipati brašno, dodati so, pa promešati, a zatim dodati razmućeni kvasac. Umesiti testo i dobro ga izraditi varjačom. Prekriti ga plastičnom folijom i ostaviti 10 ak minuta da odstoji, a zatim ponovo premesiti teso i prekriti ga folijom i ostaviti da odstoji oko pola sata.
Možda vas zanima:
RECEPT NAŠIH BAKA Kako da napravite UKUSNE DOMAĆE MEKIKE
Mekike su idealne za doručak uz džem ili sir
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Možda vas zanima:
RECEPT NAŠIH BAKA Kako da napravite UKUSNE DOMAĆE MEKIKE
Mekike su idealne za doručak uz džem ili sir
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Možda vas zanima:
RECEPT NAŠIH BAKA Kako da napravite UKUSNE DOMAĆE MEKIKE
Mekike su idealne za doručak uz džem ili sir
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Sipati ulje u tiganj i ostaviti da se zagreje. U ulje stavite jednu čačkalicu ( to je trik, kako ono ne bi pregorelo). Podmazati ruke ulje, a zatim rukama formirati mekike i spuštati ih u tiganj da se prže. Pržiti ih oko 3, 4 minuta sa obe strane dok ne porumene. Vaditi ih u tanjir obložen ubrusom.
Prijatno!
Recept za savršenu carsku pitu: Mekana, izdašna i toliko dobra da se danima priča o njoj
Upravo takav recept vam i donosimo
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Brzinske krofnice koje se tope u ustima: Niko im neće odoleti i svi će vam tražiti recept
Celokupno vreme pripreme neće vam oduzeti više od 25 minuta.
POSNA PITA SA POVRĆEM: Idealna za doručak, užinu ili večeru za dane posta (VIDEO)
Ideja za posnu pitu koja se brzo spema i ima mnogo zdravih sastojaka
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Komentari(0)