SLATKIŠ KOJI SU MNOGI OBOŽAVALI Rezanci s makom će vas vratiti u detinjstvo, obožavala ih je cela Jugoslavija
Ovo je bilo jedno od svima omiljenih jela mnogim generacijama.

Nekada, kada nismo imali bezbroj namirnica od kojih smo mogli da napravimo kolač koji poželimo kao danas, naše mame i bake su uvek imale rešenje da se zasladimo. A ovo je bilo jedno od svima omiljenih jela...
Možda vas zanima:

REZANCI SA MAKOM, JELO ZA SVAKO DOBA Naše majke su imale tu magičnu ruku da spreme za tili čas raznorazna ukusna jela
Naše majke su bile odlične kuvarice, imale su tu magičnu ruku da spreme za tili čas raznorazna ukusna jela. Da se na brzinu snađu, kada dođu "šnjive".

REZANCI SA MAKOM, JELO ZA SVAKO DOBA Naše majke su imale tu magičnu ruku da spreme za tili čas raznorazna ukusna jela (FOTO/VIDEO)
Ovi rezanci su bili omiljeno jelo Đoleta Balaševića, probajte ga i vi!
Možda vas zanima:

REZANCI SA MAKOM, JELO ZA SVAKO DOBA Naše majke su imale tu magičnu ruku da spreme za tili čas raznorazna ukusna jela
Naše majke su bile odlične kuvarice, imale su tu magičnu ruku da spreme za tili čas raznorazna ukusna jela. Da se na brzinu snađu, kada dođu "šnjive".

REZANCI SA MAKOM, JELO ZA SVAKO DOBA Naše majke su imale tu magičnu ruku da spreme za tili čas raznorazna ukusna jela (FOTO/VIDEO)
Ovi rezanci su bili omiljeno jelo Đoleta Balaševića, probajte ga i vi!
Možda vas zanima:

REZANCI SA MAKOM, JELO ZA SVAKO DOBA Naše majke su imale tu magičnu ruku da spreme za tili čas raznorazna ukusna jela
Naše majke su bile odlične kuvarice, imale su tu magičnu ruku da spreme za tili čas raznorazna ukusna jela. Da se na brzinu snađu, kada dođu "šnjive".

REZANCI SA MAKOM, JELO ZA SVAKO DOBA Naše majke su imale tu magičnu ruku da spreme za tili čas raznorazna ukusna jela (FOTO/VIDEO)
Ovi rezanci su bili omiljeno jelo Đoleta Balaševića, probajte ga i vi!
Sastojci:
- 1/2 kg rezanaca
- 150 g mlevenog maka
- 100 g suvog grožđa
- 100 g šećera
- po želji malo rendane limunove kore
Priprema:
1. Skuvati rezanca (birajte testeninu koja nije šuplja) i ocediti ih.
2. Mleveni ak popariti sa provreloim mlekom (ili vodom ako postite, u tom slučaju birajte i posnu testeninu) i u to dodati suvo grožđe, šećer, rendanu koru jednog limuna.
3. Kada sve malo prokuva, preliti preko rezanaca i poslužiti.

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.

Da li je sigurno pojesti voće u kojem ste pronašli crva? Mišljenje stručnjaka će vas iznenaditi
Leti vrlo rado posežemo za voćem. Možemo birati između jagoda, malina, šljiva, trešanja, jabuka i breskvi. Međutim, ponekad možemo naići na neprijatno iznenađenje u vidu crva.

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Ovakve ćufte u paradajz sosu nikada niste jeli: Ovaj trik moraju znati sve domaćice, nećete se pokajati
Ukusan ručak koji će se svideti celoj porodici.

Objavljen recept za najgore srpsko jelo i Srbi su u šoku! Klasik je u Vojvodini, dok se drugima gadi
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...
Komentari(0)