SLATKIŠ KOJI SU MNOGI OBOŽAVALI Rezanci s makom će vas vratiti u detinjstvo, obožavala ih je cela Jugoslavija
Ovo je bilo jedno od svima omiljenih jela mnogim generacijama.

Nekada, kada nismo imali bezbroj namirnica od kojih smo mogli da napravimo kolač koji poželimo kao danas, naše mame i bake su uvek imale rešenje da se zasladimo. A ovo je bilo jedno od svima omiljenih jela...
Možda vas zanima:

REZANCI SA MAKOM, JELO ZA SVAKO DOBA Naše majke su imale tu magičnu ruku da spreme za tili čas raznorazna ukusna jela
Naše majke su bile odlične kuvarice, imale su tu magičnu ruku da spreme za tili čas raznorazna ukusna jela. Da se na brzinu snađu, kada dođu "šnjive".

REZANCI SA MAKOM, JELO ZA SVAKO DOBA Naše majke su imale tu magičnu ruku da spreme za tili čas raznorazna ukusna jela (FOTO/VIDEO)
Ovi rezanci su bili omiljeno jelo Đoleta Balaševića, probajte ga i vi!
Možda vas zanima:

REZANCI SA MAKOM, JELO ZA SVAKO DOBA Naše majke su imale tu magičnu ruku da spreme za tili čas raznorazna ukusna jela
Naše majke su bile odlične kuvarice, imale su tu magičnu ruku da spreme za tili čas raznorazna ukusna jela. Da se na brzinu snađu, kada dođu "šnjive".

REZANCI SA MAKOM, JELO ZA SVAKO DOBA Naše majke su imale tu magičnu ruku da spreme za tili čas raznorazna ukusna jela (FOTO/VIDEO)
Ovi rezanci su bili omiljeno jelo Đoleta Balaševića, probajte ga i vi!
Možda vas zanima:

REZANCI SA MAKOM, JELO ZA SVAKO DOBA Naše majke su imale tu magičnu ruku da spreme za tili čas raznorazna ukusna jela
Naše majke su bile odlične kuvarice, imale su tu magičnu ruku da spreme za tili čas raznorazna ukusna jela. Da se na brzinu snađu, kada dođu "šnjive".

REZANCI SA MAKOM, JELO ZA SVAKO DOBA Naše majke su imale tu magičnu ruku da spreme za tili čas raznorazna ukusna jela (FOTO/VIDEO)
Ovi rezanci su bili omiljeno jelo Đoleta Balaševića, probajte ga i vi!
Sastojci:
- 1/2 kg rezanaca
- 150 g mlevenog maka
- 100 g suvog grožđa
- 100 g šećera
- po želji malo rendane limunove kore
Priprema:
1. Skuvati rezanca (birajte testeninu koja nije šuplja) i ocediti ih.
2. Mleveni ak popariti sa provreloim mlekom (ili vodom ako postite, u tom slučaju birajte i posnu testeninu) i u to dodati suvo grožđe, šećer, rendanu koru jednog limuna.
3. Kada sve malo prokuva, preliti preko rezanaca i poslužiti.

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta
Komentari(0)