SLATKIŠ KOJI SU MNOGI OBOŽAVALI Rezanci s makom će vas vratiti u detinjstvo, obožavala ih je cela Jugoslavija

Lepote Srbije

21:00

Gastronomija 0

Ovo je bilo jedno od svima omiljenih jela mnogim generacijama.

Testenina sa makom
Shutterstock

 

 

Nekada, kada nismo imali bezbroj namirnica od kojih smo mogli da napravimo kolač koji poželimo kao danas, naše mame i bake su uvek imale rešenje da se zasladimo. A ovo je bilo jedno od svima omiljenih jela...

Sastojci:

  • 1/2 kg rezanaca
  • 150 g mlevenog maka
  • 100 g suvog grožđa
  • 100 g šećera
  • po želji malo rendane limunove kore

Priprema:

1. Skuvati rezanca (birajte testeninu koja nije šuplja) i ocediti ih.

2. Mleveni ak popariti sa provreloim mlekom (ili vodom ako postite, u tom slučaju birajte i posnu testeninu) i u to dodati suvo grožđe, šećer, rendanu koru jednog limuna.

3. Kada sve malo prokuva, preliti preko rezanaca i poslužiti.

Komentari(0)

Loading