SLATKIŠ KOJI SU MNOGI OBOŽAVALI Rezanci s makom će vas vratiti u detinjstvo, obožavala ih je cela Jugoslavija

Miloš Milenović

21:00

Gastronomija 0

Ovo je bilo jedno od svima omiljenih jela mnogim generacijama.

Testenina sa makom
Shutterstock

 

 

Nekada, kada nismo imali bezbroj namirnica od kojih smo mogli da napravimo kolač koji poželimo kao danas, naše mame i bake su uvek imale rešenje da se zasladimo. A ovo je bilo jedno od svima omiljenih jela...

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

  • 1/2 kg rezanaca
  • 150 g mlevenog maka
  • 100 g suvog grožđa
  • 100 g šećera
  • po želji malo rendane limunove kore

Priprema:

1. Skuvati rezanca (birajte testeninu koja nije šuplja) i ocediti ih.

2. Mleveni ak popariti sa provreloim mlekom (ili vodom ako postite, u tom slučaju birajte i posnu testeninu) i u to dodati suvo grožđe, šećer, rendanu koru jednog limuna.

3. Kada sve malo prokuva, preliti preko rezanaca i poslužiti.

krompir

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji

Gastronomija

12:00

11 jun, 2025

Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Komentari(0)

Loading