EVO KAKO DA NAPRAVITE UŽIČKU MUĆKALICU Omiljeni specijalitet zapadne Srbije
Užička mućkalica je specijalitet koji se priprema u zapadnoj Srbiji i predstavlja pravo tradicionalno jelo.

Ovaj hranljiv i ukusan ručak je omiljen kod mnogih ljubitelja tradicionalne srpske kuhinje.
Kako se pravi Užička mućkalica – tradicionalni specijalitet
Za razliku od vojvođanske mučkalice, užička mučkalica se ne peče, nema u sebi testa i paradajza, ali ima kajmaka i paprika.
Pored toga, užička mučkalica se priprema od sečenog, a ne mlevenog mesa.
Dakle, isecite meso na sitne komade, uvaljajte u brašno i ispržite na ulju.
Dodajte očišćene, oprane i iseckane paprike, posolite, pobiberite i dalje pržite dok paprike ne omeknu.
Dolijte malo vode i pustite da se sve još malo prodinsta.
U meso i paprike razbijte jaja i promešajte.
Probajte i dosolite, ako treba.
Dodajte kajmak, promešajte i ostavite na savršenoj tihoj temperaturi minut-dva.
Užička mučkalica je najbolja ako je poslužite toplu sa toplom pogačom ili lepinjom.

Starinska, seljačka pita koja će biti glavna na vašoj trpezi: Uspeva baš svima, ko je jednom proba poželeće ponovo
Jelo koje je nekada krasilo seoske trpeze, danas se vraća na velika vrata.

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!

Komentari(0)