EVO KAKO DA NAPRAVITE UŽIČKU MUĆKALICU Omiljeni specijalitet zapadne Srbije
Užička mućkalica je specijalitet koji se priprema u zapadnoj Srbiji i predstavlja pravo tradicionalno jelo.

Ovaj hranljiv i ukusan ručak je omiljen kod mnogih ljubitelja tradicionalne srpske kuhinje.
Kako se pravi Užička mućkalica – tradicionalni specijalitet
Za razliku od vojvođanske mučkalice, užička mučkalica se ne peče, nema u sebi testa i paradajza, ali ima kajmaka i paprika.
Pored toga, užička mučkalica se priprema od sečenog, a ne mlevenog mesa.
Dakle, isecite meso na sitne komade, uvaljajte u brašno i ispržite na ulju.
Dodajte očišćene, oprane i iseckane paprike, posolite, pobiberite i dalje pržite dok paprike ne omeknu.
Dolijte malo vode i pustite da se sve još malo prodinsta.
U meso i paprike razbijte jaja i promešajte.
Probajte i dosolite, ako treba.
Dodajte kajmak, promešajte i ostavite na savršenoj tihoj temperaturi minut-dva.
Užička mučkalica je najbolja ako je poslužite toplu sa toplom pogačom ili lepinjom.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Komentari(0)