EVO KAKO DA NAPRAVITE UŽIČKU MUĆKALICU Omiljeni specijalitet zapadne Srbije

Lepote Srbije

11:00

Gastronomija 0

Užička mućkalica je specijalitet koji se priprema u zapadnoj Srbiji i predstavlja pravo tradicionalno jelo.

EVO KAKO DA NAPRAVITE UŽIČKU MUĆKALICU Omiljeni specijalitet zapadne Srbije
pixabay

Ovaj hranljiv i ukusan ručak je omiljen kod mnogih ljubitelja tradicionalne srpske kuhinje.

Obavezno pre pravljenja ovog specijaliteta obratite pažnju na lepinje ili pogače koje moraju biti tople uz ovo jelo. 

Kako se pravi Užička mućkalica – tradicionalni specijalitet

Za razliku od vojvođanske mučkalice, užička mučkalica se ne peče, nema u sebi testa i paradajza, ali ima kajmaka i paprika.

Pored toga, užička mučkalica se priprema od sečenog, a ne mlevenog mesa.
Dakle, isecite meso na sitne komade, uvaljajte u brašno i ispržite na ulju.
Dodajte očišćene, oprane i iseckane paprike, posolite, pobiberite i dalje pržite dok paprike ne omeknu.
Dolijte malo vode i pustite da se sve još malo prodinsta.
U meso i paprike razbijte jaja i promešajte.
Probajte i dosolite, ako treba.
Dodajte kajmak, promešajte i ostavite na savršenoj tihoj temperaturi minut-dva.
Užička mučkalica je najbolja ako je poslužite toplu sa toplom pogačom ili lepinjom.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading