RUČAK KOJI JE SPREMAN DOK SE ISTUŠIRATE: Hrskava slaninica je najlepša kada se prelije ovim tajnim sastojkom
Dodajte mešano mleveno meso ili piletinu sitno naseckanu. U meso po želji sipajte začine najbolje biber, so i beli luk u prahu
Preukusan ručak sa slaninom i krompirom ne može biti greška. Sve zajedno daje pun i bogat ukus ovom jelu. Odlično je što sastojke možete sami menjati i kombinovati onako kako vam odgovara. Zato, ovo obavezno probajte.
Priprema: Dva parčeta slanine iseckajte na kockice i kratko propržite. Nije potrebno da dodajete ulje. Krompir oljuštite i iseckajte na sitne kockice. U jednu šerpu sipajte vodu, posolite je i stavite krompir da se kuva. Kada voda provri krompir kuvajte još desetak minuta. Dodajte malo ulja u tiganj u kom ste pržili slaninu i dinstajte luk. Dodajte mešano mleveno meso ili piletinu sitno naseckanu. U meso po želji sipajte začine najbolje biber, so i beli luk u prahu.
Posudu nauljite, a potom sipajte krompir i narendajte malo kačkavalja preko krompira. Možete prodinstati i malo povrća ako želite da jelo bude bogatije.
Preliv:
Dva jaja umutite kašikom i dodajte tri do četiri kašike kisele pavlake. Ako ste dinstali povrće dodajte preko mesa, ako ne, preskočite taj korak. Preliv sipate preko mesa i zagladite, a za lepši ukus na vrh stavite malo svežeg paradajza. Odozgo narendajte još kačkavalja i neka se peče na 200 stepeni oko 20 minuta. Na vrh pospite isprženu slaninicu.
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Komentari(0)