RUČAK KOJI JE SPREMAN DOK SE ISTUŠIRATE: Hrskava slaninica je najlepša kada se prelije ovim tajnim sastojkom

09:00

Gastronomija 0

Dodajte mešano mleveno meso ili piletinu sitno naseckanu. U meso po želji sipajte začine najbolje biber, so i beli luk u prahu

krompir
Shutterstock

Preukusan ručak sa slaninom i krompirom ne može biti greška. Sve zajedno daje pun i bogat ukus ovom jelu. Odlično je što sastojke možete sami menjati i kombinovati onako kako vam odgovara. Zato, ovo obavezno probajte.

Priprema: Dva parčeta slanine iseckajte na kockice i kratko propržite. Nije potrebno da dodajete ulje. Krompir oljuštite i iseckajte na sitne kockice. U jednu šerpu sipajte vodu, posolite je i stavite krompir da se kuva. Kada voda provri krompir kuvajte još desetak minuta. Dodajte malo ulja u tiganj u kom ste pržili slaninu i dinstajte luk. Dodajte mešano mleveno meso ili piletinu sitno naseckanu. U meso po želji sipajte začine najbolje biber, so i beli luk u prahu.

Posudu nauljite, a potom sipajte krompir i narendajte malo kačkavalja preko krompira. Možete prodinstati i malo povrća ako želite da jelo bude bogatije.

Preliv:

Dva jaja umutite kašikom i dodajte tri do četiri kašike kisele pavlake. Ako ste dinstali povrće dodajte preko mesa, ako ne, preskočite taj korak. Preliv sipate preko mesa i zagladite, a za lepši ukus na vrh stavite malo svežeg paradajza. Odozgo narendajte još kačkavalja i neka se peče na 200 stepeni oko 20 minuta. Na vrh pospite isprženu slaninicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading