RUČAK KOJI JE SPREMAN DOK SE ISTUŠIRATE: Hrskava slaninica je najlepša kada se prelije ovim tajnim sastojkom
Dodajte mešano mleveno meso ili piletinu sitno naseckanu. U meso po želji sipajte začine najbolje biber, so i beli luk u prahu
Preukusan ručak sa slaninom i krompirom ne može biti greška. Sve zajedno daje pun i bogat ukus ovom jelu. Odlično je što sastojke možete sami menjati i kombinovati onako kako vam odgovara. Zato, ovo obavezno probajte.
Priprema: Dva parčeta slanine iseckajte na kockice i kratko propržite. Nije potrebno da dodajete ulje. Krompir oljuštite i iseckajte na sitne kockice. U jednu šerpu sipajte vodu, posolite je i stavite krompir da se kuva. Kada voda provri krompir kuvajte još desetak minuta. Dodajte malo ulja u tiganj u kom ste pržili slaninu i dinstajte luk. Dodajte mešano mleveno meso ili piletinu sitno naseckanu. U meso po želji sipajte začine najbolje biber, so i beli luk u prahu.
Posudu nauljite, a potom sipajte krompir i narendajte malo kačkavalja preko krompira. Možete prodinstati i malo povrća ako želite da jelo bude bogatije.
Preliv:
Dva jaja umutite kašikom i dodajte tri do četiri kašike kisele pavlake. Ako ste dinstali povrće dodajte preko mesa, ako ne, preskočite taj korak. Preliv sipate preko mesa i zagladite, a za lepši ukus na vrh stavite malo svežeg paradajza. Odozgo narendajte još kačkavalja i neka se peče na 200 stepeni oko 20 minuta. Na vrh pospite isprženu slaninicu.
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
Komentari(0)