RUČAK KOJI JE SPREMAN DOK SE ISTUŠIRATE: Hrskava slaninica je najlepša kada se prelije ovim tajnim sastojkom
Dodajte mešano mleveno meso ili piletinu sitno naseckanu. U meso po želji sipajte začine najbolje biber, so i beli luk u prahu

Preukusan ručak sa slaninom i krompirom ne može biti greška. Sve zajedno daje pun i bogat ukus ovom jelu. Odlično je što sastojke možete sami menjati i kombinovati onako kako vam odgovara. Zato, ovo obavezno probajte.
Priprema: Dva parčeta slanine iseckajte na kockice i kratko propržite. Nije potrebno da dodajete ulje. Krompir oljuštite i iseckajte na sitne kockice. U jednu šerpu sipajte vodu, posolite je i stavite krompir da se kuva. Kada voda provri krompir kuvajte još desetak minuta. Dodajte malo ulja u tiganj u kom ste pržili slaninu i dinstajte luk. Dodajte mešano mleveno meso ili piletinu sitno naseckanu. U meso po želji sipajte začine najbolje biber, so i beli luk u prahu.
Posudu nauljite, a potom sipajte krompir i narendajte malo kačkavalja preko krompira. Možete prodinstati i malo povrća ako želite da jelo bude bogatije.
Preliv:
Dva jaja umutite kašikom i dodajte tri do četiri kašike kisele pavlake. Ako ste dinstali povrće dodajte preko mesa, ako ne, preskočite taj korak. Preliv sipate preko mesa i zagladite, a za lepši ukus na vrh stavite malo svežeg paradajza. Odozgo narendajte još kačkavalja i neka se peče na 200 stepeni oko 20 minuta. Na vrh pospite isprženu slaninicu.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Komentari(0)