RECEPT KOJI JE ZALUDEO SRBIJU Evo kako da napravite domaću višnjevaču

Lepote Srbije

20:00

Gastronomija 0

Sve što vam je potrebno je: višnje, šećer ili med, rakija i veća tegla.

RECEPT KOJI JE ZALUDEO SRBIJU Evo kako da napravite domaću višnjevaču
Shutterstock

 

Svi koji rado piju a još radije poslužuju goste sa likerom od višanja, upravo ovih dana pripremaju ovaj napitak. Rakiju od višanja, liker od višanja ili višnjevaču (kako god da je nazovete) možete da spremite veoma lako. Sve što vam je potrebno je: višnje, šećer ili med, rakija i veća tegla.

Potrebno:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema: 

Zrele višnje očistite od peteljki pa ih dobro operite, zatim ih sipajte u veću teglu (recimo onu od 3 kg) pa preko njih sipajte šećer (ako želite zdraviju varijantu onda med), pa preko svega toga rakiju. Teglu zatvorite i stavite na sunčano mesto punih 40 dana.

S vremena na vreme promućkajte sadržaj tegle.

Nakon 40 dana procedite rakiju u odgovarajuću staklenu flašu a višnje nemojte da bacite.

Možete da ih očistite od koštica i koristite za kolače ili da ih jednostavno prelijete sa crnom čokoladom i poslužite gostima dobro rashlađene. Deci se ovaj desert ne poslužuje.

Ukoliko želite višnje možete i da ostavite u likeru i da ih dve - tri stavite u čašu u kojoj poslužite liker. Ukus je neverovatan!

Tamnocrveni plodovi višnje sadrže značajnu količinu vitamina C, važnog za imunitet i odbranu organizma od oboljenja. Sadrže i gvožđe, kalijum, cink, bakar i mangan.

Komentari(0)

Loading