DODAJTE OVO VOĆE I RASPAMETITE SE Sutlijaš kakav je obožavala cela Jugoslavija, ovaj starinski recept odmah treba zapisati
Ukus će vas kupiti za sva vremena!

Sutlijaš je starinski slatkiš koji je cela Juga jela! Kada u njega dodate jabuke i cimet.. ukus će vas kupiti za sva vremena!
Sastojci:
Možda vas zanima:

TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
Možda vas zanima:

TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
Možda vas zanima:

TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
- 300 gr riže
- 1 l mleka
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica limunovog soka
- 1 jabuka
Možda vas zanima:

TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
Možda vas zanima:

TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
Možda vas zanima:

TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
Možda vas zanima:

TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
Možda vas zanima:

TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
Možda vas zanima:

TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
Možda vas zanima:

TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
Možda vas zanima:

TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
Možda vas zanima:

TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
Možda vas zanima:

TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
Priprema:
Pirinač operite, pa ga stavite u šerpu i prelijte vodom, samo da prekrije. Ako je potrebno tokom kuvanja dolijte još malo vode. Kada je pirinač na pola kuvanja postepeno se dodaje mleko. Mešajte povremeno, pa postepeno dodajte i šećer, kao i vanilin šećer. Mešajte dok pirinač ne omekša, pa sklonite sa šporeta. Dodajte jabuku koju ste oljuštili i izrendali, a onda i prelili sokom od limuna i cimetom. To sve dobro promšejate pre nego što dodate u sutlijaš. Ukrasite po želji.

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.

Zaboravljeni recept sa Zlatibora: Kako se pravi droženac – zimsko jelo od brašna, čvaraka i proje
U selima zapadne Srbije nekada se svakodnevno pripremao droženac – jednostavno, ali zasitno jelo od mlevene suve proje, čvaraka i domaće masti. Danas se pravi samo u retkim domaćinstvima.


Slani pekmez iz Crne Trave: Zaboravljeno jelo koje spaja šljive, beli luk i začinsko bilje
U planinskim selima jugoistočne Srbije nekada se pripremao neobičan „slani pekmez“ – od kuvanih šljiva, belog luka i divljeg bilja. Bio je dodatak uz kačamak, sir ili suvo meso, a danas ga gotovo niko ne pravi.

Šumadijska slatka pita sa kvasom: Zaboravljeni recept koji se pravio samo kad se rodi muško dete
Nekada je postojala pita koja se nije pravila iz gladi, već iz radosti – slatka, bogata i simbolična, pripremana samo u najradosnijim trenucima života.
Komentari(0)