TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.

Sutlijaš je nezaobilazan slatkiš na svim tradicinalnim trpezama. Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.
Sastojci:
Možda vas zanima:

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
Možda vas zanima:

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
Možda vas zanima:

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
- Pirinač okruglog zrna- 8 kašika
- šećer- 8 kašika
- mleko- 1 litar
- vanilin šećer- 1 kesica
Možda vas zanima:

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
Možda vas zanima:

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
Možda vas zanima:

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
Možda vas zanima:

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
Možda vas zanima:

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
Možda vas zanima:

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
Možda vas zanima:

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
Način pripreme:
U šerpu staviti 8 kašika pirinča koju smo prethodno oprali, i doliti vode toliko da prekrije sav pirinač.
Kuvati 7 - 10 minuta, dok voda ne provri.
U drugu šerpu sipati 1 litar mleka i čekati da proključa. Dodati 8 kašika šećera, 1 kesicu vanilinog šećera i pirinač koju smo prethodno kuvali. Kuvati 20 minuta uz postepeno mešanje.
Nek vas ne brine ako je smesa malo retka, stegnuće se naknadno.
U činije sipati sutlijaš dok je još vreo. Ukoliko koristite staklene posude pokvasite ih pre sipanja, da ne puknu od toplote.
Sutlijaš ohladiti i po želji narendati čokoladu ili cimet preko.
Uživajte u ovom čarobnom ukusu! Prijatno!

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu
Komentari(0)