TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.
Sutlijaš je nezaobilazan slatkiš na svim tradicinalnim trpezama. Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.
Sastojci:
Možda vas zanima:
NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
Možda vas zanima:
NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
Možda vas zanima:
NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
- Pirinač okruglog zrna- 8 kašika
- šećer- 8 kašika
- mleko- 1 litar
- vanilin šećer- 1 kesica
Možda vas zanima:
NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
Možda vas zanima:
NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
Možda vas zanima:
NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
Možda vas zanima:
NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
Možda vas zanima:
NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
Možda vas zanima:
NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
Možda vas zanima:
NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
Način pripreme:
U šerpu staviti 8 kašika pirinča koju smo prethodno oprali, i doliti vode toliko da prekrije sav pirinač.
Kuvati 7 - 10 minuta, dok voda ne provri.
U drugu šerpu sipati 1 litar mleka i čekati da proključa. Dodati 8 kašika šećera, 1 kesicu vanilinog šećera i pirinač koju smo prethodno kuvali. Kuvati 20 minuta uz postepeno mešanje.
Nek vas ne brine ako je smesa malo retka, stegnuće se naknadno.
U činije sipati sutlijaš dok je još vreo. Ukoliko koristite staklene posude pokvasite ih pre sipanja, da ne puknu od toplote.
Sutlijaš ohladiti i po želji narendati čokoladu ili cimet preko.
Uživajte u ovom čarobnom ukusu! Prijatno!
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Komentari(0)