TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način

Lepote Srbije

19:00

Gastronomija 0

Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.

TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Shutterstock

 

Sutlijaš je nezaobilazan slatkiš na svim tradicinalnim trpezama. Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.

Sastojci:

Način pripreme:

U šerpu staviti 8 kašika pirinča koju smo prethodno oprali, i doliti vode toliko da prekrije sav pirinač.

Kuvati 7 - 10 minuta, dok voda ne provri.

U drugu šerpu sipati 1 litar mleka i čekati da proključa. Dodati 8 kašika šećera, 1 kesicu vanilinog šećera i pirinač koju smo prethodno kuvali. Kuvati 20 minuta uz postepeno mešanje.

Nek vas ne brine ako je smesa malo retka, stegnuće se naknadno.

U činije sipati sutlijaš dok je još vreo. Ukoliko koristite staklene posude pokvasite ih pre sipanja, da ne puknu od toplote.

Sutlijaš ohladiti i po želji narendati čokoladu ili cimet preko.

Uživajte u ovom čarobnom ukusu! Prijatno!

paprika

Paprika odlično rodila, kvalitet crvenih plodova fenomenalan a cena ostala ista: Miroslav ima 14 plastenika i to mu je tokom suše bio spas, biće ajvara ako pitate ovog vrednog domaćina

Gastronomija

11:00

9 septembar, 2024

Iako je prethodnih meseci dugotrojna suša loše uticala na rod velikog broja voćnih i povrtarskih kultura, mnoge domaćice su se zapitale da li će biti dovoljno kvalitetne paprike za ajvar i po kojoj ceni će se prodavati. Iz domaćinstva Miroslava Milojevića iz čačanskog sela Gornja Gorevnica stižu samo dobre vesti, jer kod ovog vrednog povrtara paprika je odlično rodila, a cena je ostala ista. Njegova tajna svakako su plastenička proizvodnja i redovno zalivanje.

Komentari(0)

Loading