NAJMEKŠE TESTO ZA KIFLICE I ŠTRUDLE: 4 sastojka za sve vrste peciva koje vam mogu pasti na pamet, samo menjajte fil
Čim savladate jednu vrstu testa, jednostavno ćete znati da pravite pecivo po želji - univerzalni recept za testo je sve što treba da savladate
Univerzalno testo je "tata-mata" u kulinarstvu. Kada ga umesite, samo menjajte fil i imaćete i slana i slatka peciva po želji.
Potrebni sastojci:
- 1 šolja mlakog mleka
- 1 šolja mlake vode
- pola šolje ulja
- brašno
- (1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, suvi kvasac)
Shutterstock
Priprema: U činiju stavite mlako mleko, vodu i ulje. Dodajte šećer, so i kvasac i ostavite da odstoji 5 minuta. Dodajte brašno i umesite srednje tvrdo testo.
Možda vas zanima:
Trik za NARASLO testo: Savet koji vam može pomoći da ga sačuvate i do 6 meseci
Mnogi su probali ovaj metod i tvrde da je delotvoran
NAPRAVITE UNIVERZALNO TESTO ZA SAMO 5 MINUTA: Ovaj trik će mnogo OLAKŠATI život DOMAĆICAMA
Koje god pecivo da spremite biće mekano i ukusno
Možda vas zanima:
Trik za NARASLO testo: Savet koji vam može pomoći da ga sačuvate i do 6 meseci
Mnogi su probali ovaj metod i tvrde da je delotvoran
NAPRAVITE UNIVERZALNO TESTO ZA SAMO 5 MINUTA: Ovaj trik će mnogo OLAKŠATI život DOMAĆICAMA
Koje god pecivo da spremite biće mekano i ukusno
Možda vas zanima:
Trik za NARASLO testo: Savet koji vam može pomoći da ga sačuvate i do 6 meseci
Mnogi su probali ovaj metod i tvrde da je delotvoran
NAPRAVITE UNIVERZALNO TESTO ZA SAMO 5 MINUTA: Ovaj trik će mnogo OLAKŠATI život DOMAĆICAMA
Koje god pecivo da spremite biće mekano i ukusno
Nakon sat vremena od mešenja, razvaljajte testo i filujte ga, a potom pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 20 minuta.
Jesenja pita od prosa i jabuka: Zaboravljeni posni kolač iz južne Srbije
Napravljena od skromnih sastojaka, bez jaja, mleka i šećera, ova pita je bila jesenja poslastica sirotinje – a danas je pravo otkriće za ljubitelje zdrave, domaće i postne hrane
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Komentari(0)