STARINSKI KOLAČ KOJI VRAĆA U DETINJSTVO Aromatičan i sočan kuglof sa narandžom i suvim grožđem
Svi koji su pravili kuglof kažu da ih miris i ukus vraća u detinjstvo, pa probajte i ocenite da li i u vama budi lepa sećanja.
Pripremite ukusan i sočan kuglof koji će vas oduševiti mirisom i ukusom narandže. Istovremeno ćete se zasladiti i osvežiti, a poslužen uz šoljicu kafe ili čaja, ovaj desert će stvoriti vrhunski užitak. Vrlo jednostavan se priprema i ne zahteva puno vremena.
Svi koji su pravili kuglof kažu da ih miris i ukus vraća u detinjstvo, pa probajte i ocenite da li i u vama budi lepa sećanja.
Potrebno je:
2 jaja
100 gr šećera
100 ml. mleka
50 ml. ulja
korica pomorandže
150 gr brašna
100 gr suvog groždja
1/2 praška za pecivo
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko, ulje i narendanu koru narandže ili limuna, a zatim brašno prethodno pomešano sa praškom za pecivom. Masu mikserom umutite i izjednačite, a potom u kalup za kuglof, koji ste obilno namazali uljem i posuli brašnom, sipajte smesu. Pecite ga oko 45 minuta na 180 stepeni. Kada je ispečen i ohlađen, pospite ga šećerom u prahu.
ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Komentari(0)