STARINSKI KOLAČ KOJI VRAĆA U DETINJSTVO Aromatičan i sočan kuglof sa narandžom i suvim grožđem
Svi koji su pravili kuglof kažu da ih miris i ukus vraća u detinjstvo, pa probajte i ocenite da li i u vama budi lepa sećanja.

Pripremite ukusan i sočan kuglof koji će vas oduševiti mirisom i ukusom narandže. Istovremeno ćete se zasladiti i osvežiti, a poslužen uz šoljicu kafe ili čaja, ovaj desert će stvoriti vrhunski užitak. Vrlo jednostavan se priprema i ne zahteva puno vremena.
Svi koji su pravili kuglof kažu da ih miris i ukus vraća u detinjstvo, pa probajte i ocenite da li i u vama budi lepa sećanja.
Potrebno je:
2 jaja
100 gr šećera
100 ml. mleka
50 ml. ulja
korica pomorandže
150 gr brašna
100 gr suvog groždja
1/2 praška za pecivo
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko, ulje i narendanu koru narandže ili limuna, a zatim brašno prethodno pomešano sa praškom za pecivom. Masu mikserom umutite i izjednačite, a potom u kalup za kuglof, koji ste obilno namazali uljem i posuli brašnom, sipajte smesu. Pecite ga oko 45 minuta na 180 stepeni. Kada je ispečen i ohlađen, pospite ga šećerom u prahu.

Starinska, seljačka pita koja će biti glavna na vašoj trpezi: Uspeva baš svima, ko je jednom proba poželeće ponovo
Jelo koje je nekada krasilo seoske trpeze, danas se vraća na velika vrata.

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!

Komentari(0)