STARINSKI KOLAČ KOJI VRAĆA U DETINJSTVO Aromatičan i sočan kuglof sa narandžom i suvim grožđem
Svi koji su pravili kuglof kažu da ih miris i ukus vraća u detinjstvo, pa probajte i ocenite da li i u vama budi lepa sećanja.
Pripremite ukusan i sočan kuglof koji će vas oduševiti mirisom i ukusom narandže. Istovremeno ćete se zasladiti i osvežiti, a poslužen uz šoljicu kafe ili čaja, ovaj desert će stvoriti vrhunski užitak. Vrlo jednostavan se priprema i ne zahteva puno vremena.
Svi koji su pravili kuglof kažu da ih miris i ukus vraća u detinjstvo, pa probajte i ocenite da li i u vama budi lepa sećanja.
Potrebno je:
2 jaja
100 gr šećera
100 ml. mleka
50 ml. ulja
korica pomorandže
150 gr brašna
100 gr suvog groždja
1/2 praška za pecivo
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko, ulje i narendanu koru narandže ili limuna, a zatim brašno prethodno pomešano sa praškom za pecivom. Masu mikserom umutite i izjednačite, a potom u kalup za kuglof, koji ste obilno namazali uljem i posuli brašnom, sipajte smesu. Pecite ga oko 45 minuta na 180 stepeni. Kada je ispečen i ohlađen, pospite ga šećerom u prahu.
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.
Komentari(0)