Kuglof koji će mirisati do kraja ulice: Mekan kao pena i ima nezaboravan ukus, ovo mu daje poseban šmek
Ukusna poslastica kojoj niko ne može odoleti.
Kuglof po bakinom receptu biće vaš izbor u mnogim prilikama.
Potrebno:
3 krupnija ili 4 sitnija jajeta
100 gr šećera
200 gr brašna
150 ml mleka
1 prašak za pecivo
100 ml ulja
50 gr seckanih oraha
100 gr suvog grožđa
2 vanilin šećera
korica limuna
2 kapućomoka
1 ravna kašika kakaa
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno sa praškom za pecivo prosejano. Ubaciti ulje, suvo grožđe koje ste potopili u vodu. Koricu limuna i 2 vanilin šećera. Sve izjednačiti.
Odvojiti 1/3 testa može i polovina i ubaciti kapućino koje se pomešali sa 2 kašike vruće vode u to dodati seckane orahe i izjednačiti. Kuglof podmazati uljem i posuti brašnom i sipati prvo svetli deo.
Preko prosejati lagano 1 kašiku kakaa. Preko sipati deo sa kapučinom,
Malo protresti i peći na 190 stepeni C 50 minuta. Sasvim prohladjeno seći Posuti prah šećerom.
Hrskava i puna nadeva: Brzinska pita sa sirom prste da poližete, nestaje sa tanjira za tren oka
Ne zahteva mnogo vremena ni kulinarskog iskustva.
Gola pita sa zejtinom i lukom: Najskromnija večera koja miriše na detinjstvo
Bez jaja, bez sira, bez fila – samo tanke kore, luk i zejtin. Nekada jelo siromašnih, danas zaboravljena poslastica ukusa, mirisa i topline doma
OVU SUPU NE ZOVU ZA DŽABE PENICILINOM! Pobeđuje grip i prehladu, a IMUNITET posle nje je kao NOV
Topla, mirisna, zlatna, ova supa je pravi spas za imunitet, posebno u sezoni prehlada.
Jelovnik za Mitrovdan: Sve od predjela, glavnog jela pa do sitnih kolača
Danas slavimo svetog Dimitrija, praznik koji je u narodu poznat kao Mitrovdan. Ove godine za Mitrovdan spremamo mrsnu hranu
Komentari(0)