NAJBOLJA ORAHOVAČA PO RECEPTU OD PRE 90 GODINA: Jača imunitet, ubrzava metabolizam, a može pomoći u problemima s želucem
Ako želite da napravite ukusnu i zdravu orahovaču, donosimo savršen recept star 90 godina.
U narodnoj medicini koristi se već stotinama godina kao lek za želudačne tegobe i štitastu žlezdu. Lekoviti liker od oraha, popularna orahovača ili orahovac pomoći će vam pri bolestima želuca i tireoide. Donosimo vam isprobani recept star 90 godina.
Zeleni plodovi oraha beru se u mesecu junu i to od 15. do 30. u zavisnosti od podneblja. Ovaj prirodni recept idealan je za jačanje imuniteta, posebno tokom zimskih meseci, a pomaže i kod želudačnih tegoba i anemije. Mladi orasi, dok su još zeleni, bogati su vitaminom C i jodom i upravo zato dobri su za štitastu žlezdu.
Potrebni sastojci:
- 18 mladih zelenih oraha
- 1 kg šećera (ili još bolje meda)
- 2 litra domaće rakije
- 2 domaća limuna
- 1 pomorandža
- 2 karanfilića
- 2 do 4 listića pelina
- 1 štapić cimeta
- 1 mahuna vanile
- 5 zrna kafe
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 litar belog vina
Shutterstock
Orahe, limun, i pomorandže operite. Potom orahe iseckajte na pila ili ako su veći, može i na četiri dela. Limun u pomorandže izrežite na kriške i stavite u lonac.
Možda vas zanima:
OVAJ MELEM PODIŽE IMUNITET I ŠTITI OD PREHLADE, ALI SAMO AKO GA OVAKO NAPRAVITE: Odrasli "PREŽIVLJAVAJU" na njemu
Kriške limuna staviti na dno tegle i dodati đumbir, zatim preliti medom po izvoru, zatim novi red limuna i đumbira uz dodavanje meda i tako dok se tegla ne napuni.
SRPSKI NAUČNICI DOKAZALI Brza hrana obara imunitet i dovodi do autoimunih bolesti
Sve više ljudi na zapadu boluje od autoimunih bolesti, porast je zabeležen u poslednjih 40 godina. Naučnici su sada primetili i porast broja obolelih od zapaljenskih bolesti creva u Aziji i Srednjem Istoku, što ranije nije bio slučaj. Kažu da uzrok treba tražiti u činjenici da su mnoge zemlje u svetu prihvatile zapadnjački način ishrane, brzu hranu.
Možda vas zanima:
OVAJ MELEM PODIŽE IMUNITET I ŠTITI OD PREHLADE, ALI SAMO AKO GA OVAKO NAPRAVITE: Odrasli "PREŽIVLJAVAJU" na njemu
Kriške limuna staviti na dno tegle i dodati đumbir, zatim preliti medom po izvoru, zatim novi red limuna i đumbira uz dodavanje meda i tako dok se tegla ne napuni.
SRPSKI NAUČNICI DOKAZALI Brza hrana obara imunitet i dovodi do autoimunih bolesti
Sve više ljudi na zapadu boluje od autoimunih bolesti, porast je zabeležen u poslednjih 40 godina. Naučnici su sada primetili i porast broja obolelih od zapaljenskih bolesti creva u Aziji i Srednjem Istoku, što ranije nije bio slučaj. Kažu da uzrok treba tražiti u činjenici da su mnoge zemlje u svetu prihvatile zapadnjački način ishrane, brzu hranu.
Možda vas zanima:
OVAJ MELEM PODIŽE IMUNITET I ŠTITI OD PREHLADE, ALI SAMO AKO GA OVAKO NAPRAVITE: Odrasli "PREŽIVLJAVAJU" na njemu
Kriške limuna staviti na dno tegle i dodati đumbir, zatim preliti medom po izvoru, zatim novi red limuna i đumbira uz dodavanje meda i tako dok se tegla ne napuni.
SRPSKI NAUČNICI DOKAZALI Brza hrana obara imunitet i dovodi do autoimunih bolesti
Sve više ljudi na zapadu boluje od autoimunih bolesti, porast je zabeležen u poslednjih 40 godina. Naučnici su sada primetili i porast broja obolelih od zapaljenskih bolesti creva u Aziji i Srednjem Istoku, što ranije nije bio slučaj. Kažu da uzrok treba tražiti u činjenici da su mnoge zemlje u svetu prihvatile zapadnjački način ishrane, brzu hranu.
U veliki lonac ili plastičnu kantu slažite red oraha, pa ih posipajte polovinom šećera. Dodajte limun, pomorandžu, karanfilić, pelin, cimet, vanilu i zrnca kafe i ostatak oraha i šećera. Na kraju, sve prelijte rakijom i dobro promešajte i poklopite.
Posudu držite na suncu 40 dana, ali svaki dan je malo promešajte kako bi se sastojci što bolje povezali.
Nakon 40 dana mešavinu procedite kroz gazu, dodajte litar vina i vanilin šećer. Dobijeni liker prelijte u staklene boce, pa ih držite na tamnom i hladnom mestu.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI
Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Komentari(0)