NAPRAVITE PICU ZA 15 MINUTA: Ovako je priprema preko 5 miliona ljudi, a peče se u tiganju
Najbrži način da napravite picu jesto upravo ovaj recept.

jubitelji italijanske kuhinje će biti oduševljeni ovim receptom, jer nikada nije bilo lakše da napravite picu.Gotova je za 10-ak minuta, a umesto da je pečete u rerni koristite tiganj. Testo za picu se pravi od svega 3 sastojka, a za nadev možete da koristite namirnice po želji. Ako ste u žurbi ili su vam se najavili gosti, ovo jednostavno, a ukusno jelo je idealno rešenje. I italijanske domaćice će vam pozavideti na ovom receptu.
Sastojci:
- 140 g brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 140 ml jogurta
- Za nadev:
- paprika
- masline
- sir
- kečap
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i jogurt. Umesite testo, ali nemojte da preterujete. Razvucite pomoću oklagije u obliku kruga. Stavite u tiganj u kojem ste zagrejali ulje, a kada se ispeče sa donje strane, okrenite na drugu. Premažite gornji deo testa kečapom, pa pospite rendanin sirom, kao i seckanim maslinam i paprikom. Poklopite i pecite još 2-3 minuta. Prijatno!

Sir u masti – zaboravljena zimnica iz srca Srbije
U vreme kada u seoskim domaćinstvima nije bilo frižidera ni zamrzivača, a mlečni proizvodi su se pravili u većim količinama, domaćice su morale da pronađu način kako da sir ostane jestiv tokom cele godine. Jedan od najstarijih i najpouzdanijih metoda u Srbiji bio je čuvanje sira u svinjskoj masti.

STARE BUGARKE PRAVE POPARU NA NAJBOLJI NAČIN: Dodaju 2 sastojka - kremasta i sočna
Stare Bugarke prave poparu na najstariji način uz dva sastojka zbog kojih je kremasta i sočna

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.
Komentari(0)