NAPRAVITE PICU ZA 15 MINUTA: Ovako je priprema preko 5 miliona ljudi, a peče se u tiganju

Lepote Srbije

13:00

Gastronomija 0

Najbrži način da napravite picu jesto upravo ovaj recept.

pica
Shutterstock

jubitelji italijanske kuhinje će biti oduševljeni ovim receptom, jer nikada nije bilo lakše da napravite picu.Gotova je za 10-ak minuta, a umesto da je pečete u rerni koristite tiganj. Testo za picu se pravi od svega 3 sastojka, a za nadev možete da koristite namirnice po želji. Ako ste u žurbi ili su vam se najavili gosti, ovo jednostavno, a ukusno jelo je idealno rešenje. I italijanske domaćice će vam pozavideti na ovom receptu. 

Sastojci:

  • 140 g brašna
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 140 ml jogurta 
  • Za nadev:
  • paprika 
  • masline 
  • sir 
  • kečap 

Priprema: 

U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i jogurt. Umesite testo, ali nemojte da preterujete. Razvucite pomoću oklagije u obliku kruga. Stavite u tiganj u kojem ste zagrejali ulje, a kada se ispeče sa donje strane, okrenite na drugu. Premažite gornji deo testa kečapom, pa pospite rendanin sirom, kao i seckanim maslinam i paprikom. Poklopite i pecite još 2-3 minuta. Prijatno!

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading