Stare dobre ŠAPE sa orasima BEZ JAJA I PRAŠKA Stari recept po kojem svima uspevaju
Šape su već svima poznate po svom specifičnom obliku. Vrlo su česta poslastica na Balkanu ali i šire. Priprema im je vrlo jednostavna i od svega nekoliko osnovnih sastojaka.

Prednost šapa je ta što spadaju u suve kolače i dobro spremljene mogu stajati i do 2 meseca (ako se u međuvremenu ne pojedu).
Mogu se praviti sa raznim orašastim voćem ali verovatno su nam svima najdraže one stare, sa orasima.
Sastojci:
250 g putera sobne temperature
Možda vas zanima:

DA LI SE NEKO SEĆA OVOG KOLAČA? Predivna poslastica sa makom i višnjama (RECEPT)
Nekada se mnogo dobro jelo, a sada se uglavnom samo sećamo tih mirisa i ukusa. Ali evo prilike da se podsetimo kako su nekad mirisale kuhinje naših baka.

RECEPT ZA FANTASTIČNO BAKINO TRI LEĆE: Sa domaćim karamelom, a BEZ kondenzovanog mleka (VIDEO)
Kažu da vodi poreklo iz Južne Amerike, ali smo ga mi odavno već prisvojili. A nije ni čudo – zaista je fantastičan.
Možda vas zanima:

DA LI SE NEKO SEĆA OVOG KOLAČA? Predivna poslastica sa makom i višnjama (RECEPT)
Nekada se mnogo dobro jelo, a sada se uglavnom samo sećamo tih mirisa i ukusa. Ali evo prilike da se podsetimo kako su nekad mirisale kuhinje naših baka.

RECEPT ZA FANTASTIČNO BAKINO TRI LEĆE: Sa domaćim karamelom, a BEZ kondenzovanog mleka (VIDEO)
Kažu da vodi poreklo iz Južne Amerike, ali smo ga mi odavno već prisvojili. A nije ni čudo – zaista je fantastičan.
Možda vas zanima:

DA LI SE NEKO SEĆA OVOG KOLAČA? Predivna poslastica sa makom i višnjama (RECEPT)
Nekada se mnogo dobro jelo, a sada se uglavnom samo sećamo tih mirisa i ukusa. Ali evo prilike da se podsetimo kako su nekad mirisale kuhinje naših baka.

RECEPT ZA FANTASTIČNO BAKINO TRI LEĆE: Sa domaćim karamelom, a BEZ kondenzovanog mleka (VIDEO)
Kažu da vodi poreklo iz Južne Amerike, ali smo ga mi odavno već prisvojili. A nije ni čudo – zaista je fantastičan.
Možda vas zanima:

DA LI SE NEKO SEĆA OVOG KOLAČA? Predivna poslastica sa makom i višnjama (RECEPT)
Nekada se mnogo dobro jelo, a sada se uglavnom samo sećamo tih mirisa i ukusa. Ali evo prilike da se podsetimo kako su nekad mirisale kuhinje naših baka.

RECEPT ZA FANTASTIČNO BAKINO TRI LEĆE: Sa domaćim karamelom, a BEZ kondenzovanog mleka (VIDEO)
Kažu da vodi poreklo iz Južne Amerike, ali smo ga mi odavno već prisvojili. A nije ni čudo – zaista je fantastičan.
Možda vas zanima:

DA LI SE NEKO SEĆA OVOG KOLAČA? Predivna poslastica sa makom i višnjama (RECEPT)
Nekada se mnogo dobro jelo, a sada se uglavnom samo sećamo tih mirisa i ukusa. Ali evo prilike da se podsetimo kako su nekad mirisale kuhinje naših baka.

RECEPT ZA FANTASTIČNO BAKINO TRI LEĆE: Sa domaćim karamelom, a BEZ kondenzovanog mleka (VIDEO)
Kažu da vodi poreklo iz Južne Amerike, ali smo ga mi odavno već prisvojili. A nije ni čudo – zaista je fantastičan.
Možda vas zanima:

DA LI SE NEKO SEĆA OVOG KOLAČA? Predivna poslastica sa makom i višnjama (RECEPT)
Nekada se mnogo dobro jelo, a sada se uglavnom samo sećamo tih mirisa i ukusa. Ali evo prilike da se podsetimo kako su nekad mirisale kuhinje naših baka.

RECEPT ZA FANTASTIČNO BAKINO TRI LEĆE: Sa domaćim karamelom, a BEZ kondenzovanog mleka (VIDEO)
Kažu da vodi poreklo iz Južne Amerike, ali smo ga mi odavno već prisvojili. A nije ni čudo – zaista je fantastičan.
Možda vas zanima:

DA LI SE NEKO SEĆA OVOG KOLAČA? Predivna poslastica sa makom i višnjama (RECEPT)
Nekada se mnogo dobro jelo, a sada se uglavnom samo sećamo tih mirisa i ukusa. Ali evo prilike da se podsetimo kako su nekad mirisale kuhinje naših baka.

RECEPT ZA FANTASTIČNO BAKINO TRI LEĆE: Sa domaćim karamelom, a BEZ kondenzovanog mleka (VIDEO)
Kažu da vodi poreklo iz Južne Amerike, ali smo ga mi odavno već prisvojili. A nije ni čudo – zaista je fantastičan.
šećer u prahu za valjanje
šolja = 200 ml
40-45 min / 150°C
Način pripreme se nalazi u videu:
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
Komentari(0)