KAKO SE PRAVI NAJZDRAVIJI TEMELJAC? Idealna osnova kuvanim jelima, a 1 sastojak daje mu posebnu DRAŽ

15:00

Gastronomija 0

Donosimo vam recept za ukusni temeljac od mesa i povrća, koji će biti idealna osnova svim kuvanim jelima.

KAKO SE PRAVI NAJZDRAVIJI TEMELJAC? Idealna osnova kuvanim jelima, a 1 sastojak daje mu posebnu DRAŽ
Shutterstock

Temeljac ili bujon koriste se kao temelji supama, kao i mnogim kuvanim jelima. Od temreljca se takođe mogu praviti razni umaci i prelivi, a osim toga - pun je vitamina.

Sastojci:

1 komad teleće kolenice

Možda vas zanima:

3 manje teleće kosti

Možda vas zanima:

4-5 l vode

Možda vas zanima:

šargarepa

Možda vas zanima:

celer

Možda vas zanima:

peršun

Možda vas zanima:

prasa

Možda vas zanima:

lovorov list

Možda vas zanima:

biber u zrnu

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Očistiti povrće i oprati meso, a zatim meso i kosti staviti u šepru da se kuvaju oko 10, 15 minuta. Dok se meso kuva, iseckati i pripremiti povrće. Propržiti cele glavice luka, bez ikakve masnoće. Prosuti vodu u kojoj se kuvalo meso, a zatim meso, začine, povrće i preprženi luk sastaviti u šerpu.

Dodati ljusku jajeta (puna je kalcijuma, te zbog toga veoma zdrava). Nakon što sve proključa, dodati još hladne vode i smanjiti temperaturu na šporetu - voda mora biti bistra. Kada se sve prokuvalo, ocediti temeljac.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading