3 CAKE ZA SAVRŠENU ČORBU ILI SUPU KAO IZ KAFANE: Kuvari se služe trikovima koji nikome ne bi pali na pamet
Da biste napravili savršenu supu ili čorbu, neodoljivog ukusa, potrebna su vam 3 sastojka.

Sremanje supe ili čorbe čini se kao veoma jednostavan proces za koji ne trebaju posebne veštine. Međutim, nije baš tako. Često se pitamo koji je tajni sastojak ukusnih supa koje pripremaju naše bake, a tajna je zapravo u 3 jednostavna trika.
Iskoristite ostatke
Iako ponekad deluju nespojivo, ostaci nekih drugih jela mogu biti tajni sastojak koji pravi razliku i čini vašu čorbu najukusnijom mogućom. Tako Frenk Palermo, vlasnik poznatog njujorškog restorana Claws Seafood Market čuva masnoću od slanine za svoju — verovali ili ne — supu od školjki!
Možda vas zanima:

DOMAĆE POSNE KOCKE ZA SUPU: Vrlo su praktične ali i dosta zdravije i povoljnije od kupovnih koje sadrže dosta soli
Napravite sami domaće kocke od povrća koje će vam olakšati pripremu jela.

PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.
Možda vas zanima:

DOMAĆE POSNE KOCKE ZA SUPU: Vrlo su praktične ali i dosta zdravije i povoljnije od kupovnih koje sadrže dosta soli
Napravite sami domaće kocke od povrća koje će vam olakšati pripremu jela.

PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.
Možda vas zanima:

DOMAĆE POSNE KOCKE ZA SUPU: Vrlo su praktične ali i dosta zdravije i povoljnije od kupovnih koje sadrže dosta soli
Napravite sami domaće kocke od povrća koje će vam olakšati pripremu jela.

PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR: Samo na taj način biće savršeno mekano i daće poseban šmek
Spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, a uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano.
— Možda nije najzdravija, ali daje onaj dimljeni bogati ukus koji će je izdvojiti — ističe on i objašnjava da ovu masnoću upotrebljava umesto maslaca i ulja.
Shutterstock
Sačuvajte kosti
To se posebno odnosi na koske i hrskavicu. Najbolje je da ih kuvate dugo i na tihoj vatri, a mnogi kuvari preporučuju da se kosti i ostaci mesa najpre propeku u rerni kako bi došlo do reakcije koja će pojačati i promeniti ukus.
Ovo je zapravo jedan od najvažnijih koraka koji supu ili čorbu čine posebnim, dajući im jedinstven ukus, ali i vitamine.
Shutterstock
Obavezno dodajte kiselinu
Najčešće se preporučuje sirće, ali mnogi kuvari vole da koriste sok od citrusa, pastu od paradajza ili čak vino ili pivo. Na taj način se ukus pojačava, a preporučuje se da kiseli sastojak doda pred kraj kuvanja ili neposredno pre posluživanja.
Još jedan koristan trik je rendanje korice pomorandže jer će ona istaći slatkoću povrća i suzbiti masan ukus mesa, piše Pink.rs.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Komentari(0)