DOMAĆE POSNE KOCKE ZA SUPU: Vrlo su praktične ali i dosta zdravije i povoljnije od kupovnih koje sadrže dosta soli
Napravite sami domaće kocke od povrća koje će vam olakšati pripremu jela.
Umesto da kupujete, možete sami da napravite domaće kocke za supu koje dosta olakšavaju pripremu domaćih supa, čorbi, ali i drugih jela.
SASTOJCI:
6 šargarepa
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI NAJZDRAVIJI TEMELJAC? Idealna osnova kuvanim jelima, a 1 sastojak daje mu posebnu DRAŽ
Donosimo vam recept za ukusni temeljac od mesa i povrća, koji će biti idealna osnova svim kuvanim jelima.
KOLAČ KOJI SE ČUVA DVE NEDELJE: Zaboravljeni posni recept sa orasima naših baka, tajna mirisa i mekoće
U vremenima dugih postova, srpska trpeza je bila puna domišljatih recepata. Otkrivamo tajnu "Bakine torte" – izuzetno bogatog, ali potpuno posnog kolača koji se pravi bez jaja i mleka. Ovaj kolač, premazan medom i orasima, ostaje mekan i svež danima, zbog čega je bio idealna zimska poslastica za slavlja.
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI NAJZDRAVIJI TEMELJAC? Idealna osnova kuvanim jelima, a 1 sastojak daje mu posebnu DRAŽ
Donosimo vam recept za ukusni temeljac od mesa i povrća, koji će biti idealna osnova svim kuvanim jelima.
KOLAČ KOJI SE ČUVA DVE NEDELJE: Zaboravljeni posni recept sa orasima naših baka, tajna mirisa i mekoće
U vremenima dugih postova, srpska trpeza je bila puna domišljatih recepata. Otkrivamo tajnu "Bakine torte" – izuzetno bogatog, ali potpuno posnog kolača koji se pravi bez jaja i mleka. Ovaj kolač, premazan medom i orasima, ostaje mekan i svež danima, zbog čega je bio idealna zimska poslastica za slavlja.
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI NAJZDRAVIJI TEMELJAC? Idealna osnova kuvanim jelima, a 1 sastojak daje mu posebnu DRAŽ
Donosimo vam recept za ukusni temeljac od mesa i povrća, koji će biti idealna osnova svim kuvanim jelima.
KOLAČ KOJI SE ČUVA DVE NEDELJE: Zaboravljeni posni recept sa orasima naših baka, tajna mirisa i mekoće
U vremenima dugih postova, srpska trpeza je bila puna domišljatih recepata. Otkrivamo tajnu "Bakine torte" – izuzetno bogatog, ali potpuno posnog kolača koji se pravi bez jaja i mleka. Ovaj kolač, premazan medom i orasima, ostaje mekan i svež danima, zbog čega je bio idealna zimska poslastica za slavlja.
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI NAJZDRAVIJI TEMELJAC? Idealna osnova kuvanim jelima, a 1 sastojak daje mu posebnu DRAŽ
Donosimo vam recept za ukusni temeljac od mesa i povrća, koji će biti idealna osnova svim kuvanim jelima.
KOLAČ KOJI SE ČUVA DVE NEDELJE: Zaboravljeni posni recept sa orasima naših baka, tajna mirisa i mekoće
U vremenima dugih postova, srpska trpeza je bila puna domišljatih recepata. Otkrivamo tajnu "Bakine torte" – izuzetno bogatog, ali potpuno posnog kolača koji se pravi bez jaja i mleka. Ovaj kolač, premazan medom i orasima, ostaje mekan i svež danima, zbog čega je bio idealna zimska poslastica za slavlja.
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI NAJZDRAVIJI TEMELJAC? Idealna osnova kuvanim jelima, a 1 sastojak daje mu posebnu DRAŽ
Donosimo vam recept za ukusni temeljac od mesa i povrća, koji će biti idealna osnova svim kuvanim jelima.
KOLAČ KOJI SE ČUVA DVE NEDELJE: Zaboravljeni posni recept sa orasima naših baka, tajna mirisa i mekoće
U vremenima dugih postova, srpska trpeza je bila puna domišljatih recepata. Otkrivamo tajnu "Bakine torte" – izuzetno bogatog, ali potpuno posnog kolača koji se pravi bez jaja i mleka. Ovaj kolač, premazan medom i orasima, ostaje mekan i svež danima, zbog čega je bio idealna zimska poslastica za slavlja.
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI NAJZDRAVIJI TEMELJAC? Idealna osnova kuvanim jelima, a 1 sastojak daje mu posebnu DRAŽ
Donosimo vam recept za ukusni temeljac od mesa i povrća, koji će biti idealna osnova svim kuvanim jelima.
KOLAČ KOJI SE ČUVA DVE NEDELJE: Zaboravljeni posni recept sa orasima naših baka, tajna mirisa i mekoće
U vremenima dugih postova, srpska trpeza je bila puna domišljatih recepata. Otkrivamo tajnu "Bakine torte" – izuzetno bogatog, ali potpuno posnog kolača koji se pravi bez jaja i mleka. Ovaj kolač, premazan medom i orasima, ostaje mekan i svež danima, zbog čega je bio idealna zimska poslastica za slavlja.
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI NAJZDRAVIJI TEMELJAC? Idealna osnova kuvanim jelima, a 1 sastojak daje mu posebnu DRAŽ
Donosimo vam recept za ukusni temeljac od mesa i povrća, koji će biti idealna osnova svim kuvanim jelima.
KOLAČ KOJI SE ČUVA DVE NEDELJE: Zaboravljeni posni recept sa orasima naših baka, tajna mirisa i mekoće
U vremenima dugih postova, srpska trpeza je bila puna domišljatih recepata. Otkrivamo tajnu "Bakine torte" – izuzetno bogatog, ali potpuno posnog kolača koji se pravi bez jaja i mleka. Ovaj kolač, premazan medom i orasima, ostaje mekan i svež danima, zbog čega je bio idealna zimska poslastica za slavlja.
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI NAJZDRAVIJI TEMELJAC? Idealna osnova kuvanim jelima, a 1 sastojak daje mu posebnu DRAŽ
Donosimo vam recept za ukusni temeljac od mesa i povrća, koji će biti idealna osnova svim kuvanim jelima.
KOLAČ KOJI SE ČUVA DVE NEDELJE: Zaboravljeni posni recept sa orasima naših baka, tajna mirisa i mekoće
U vremenima dugih postova, srpska trpeza je bila puna domišljatih recepata. Otkrivamo tajnu "Bakine torte" – izuzetno bogatog, ali potpuno posnog kolača koji se pravi bez jaja i mleka. Ovaj kolač, premazan medom i orasima, ostaje mekan i svež danima, zbog čega je bio idealna zimska poslastica za slavlja.
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI NAJZDRAVIJI TEMELJAC? Idealna osnova kuvanim jelima, a 1 sastojak daje mu posebnu DRAŽ
Donosimo vam recept za ukusni temeljac od mesa i povrća, koji će biti idealna osnova svim kuvanim jelima.
KOLAČ KOJI SE ČUVA DVE NEDELJE: Zaboravljeni posni recept sa orasima naših baka, tajna mirisa i mekoće
U vremenima dugih postova, srpska trpeza je bila puna domišljatih recepata. Otkrivamo tajnu "Bakine torte" – izuzetno bogatog, ali potpuno posnog kolača koji se pravi bez jaja i mleka. Ovaj kolač, premazan medom i orasima, ostaje mekan i svež danima, zbog čega je bio idealna zimska poslastica za slavlja.
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI NAJZDRAVIJI TEMELJAC? Idealna osnova kuvanim jelima, a 1 sastojak daje mu posebnu DRAŽ
Donosimo vam recept za ukusni temeljac od mesa i povrća, koji će biti idealna osnova svim kuvanim jelima.
KOLAČ KOJI SE ČUVA DVE NEDELJE: Zaboravljeni posni recept sa orasima naših baka, tajna mirisa i mekoće
U vremenima dugih postova, srpska trpeza je bila puna domišljatih recepata. Otkrivamo tajnu "Bakine torte" – izuzetno bogatog, ali potpuno posnog kolača koji se pravi bez jaja i mleka. Ovaj kolač, premazan medom i orasima, ostaje mekan i svež danima, zbog čega je bio idealna zimska poslastica za slavlja.
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI NAJZDRAVIJI TEMELJAC? Idealna osnova kuvanim jelima, a 1 sastojak daje mu posebnu DRAŽ
Donosimo vam recept za ukusni temeljac od mesa i povrća, koji će biti idealna osnova svim kuvanim jelima.
KOLAČ KOJI SE ČUVA DVE NEDELJE: Zaboravljeni posni recept sa orasima naših baka, tajna mirisa i mekoće
U vremenima dugih postova, srpska trpeza je bila puna domišljatih recepata. Otkrivamo tajnu "Bakine torte" – izuzetno bogatog, ali potpuno posnog kolača koji se pravi bez jaja i mleka. Ovaj kolač, premazan medom i orasima, ostaje mekan i svež danima, zbog čega je bio idealna zimska poslastica za slavlja.
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI NAJZDRAVIJI TEMELJAC? Idealna osnova kuvanim jelima, a 1 sastojak daje mu posebnu DRAŽ
Donosimo vam recept za ukusni temeljac od mesa i povrća, koji će biti idealna osnova svim kuvanim jelima.
KOLAČ KOJI SE ČUVA DVE NEDELJE: Zaboravljeni posni recept sa orasima naših baka, tajna mirisa i mekoće
U vremenima dugih postova, srpska trpeza je bila puna domišljatih recepata. Otkrivamo tajnu "Bakine torte" – izuzetno bogatog, ali potpuno posnog kolača koji se pravi bez jaja i mleka. Ovaj kolač, premazan medom i orasima, ostaje mekan i svež danima, zbog čega je bio idealna zimska poslastica za slavlja.
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI NAJZDRAVIJI TEMELJAC? Idealna osnova kuvanim jelima, a 1 sastojak daje mu posebnu DRAŽ
Donosimo vam recept za ukusni temeljac od mesa i povrća, koji će biti idealna osnova svim kuvanim jelima.
KOLAČ KOJI SE ČUVA DVE NEDELJE: Zaboravljeni posni recept sa orasima naših baka, tajna mirisa i mekoće
U vremenima dugih postova, srpska trpeza je bila puna domišljatih recepata. Otkrivamo tajnu "Bakine torte" – izuzetno bogatog, ali potpuno posnog kolača koji se pravi bez jaja i mleka. Ovaj kolač, premazan medom i orasima, ostaje mekan i svež danima, zbog čega je bio idealna zimska poslastica za slavlja.
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI NAJZDRAVIJI TEMELJAC? Idealna osnova kuvanim jelima, a 1 sastojak daje mu posebnu DRAŽ
Donosimo vam recept za ukusni temeljac od mesa i povrća, koji će biti idealna osnova svim kuvanim jelima.
KOLAČ KOJI SE ČUVA DVE NEDELJE: Zaboravljeni posni recept sa orasima naših baka, tajna mirisa i mekoće
U vremenima dugih postova, srpska trpeza je bila puna domišljatih recepata. Otkrivamo tajnu "Bakine torte" – izuzetno bogatog, ali potpuno posnog kolača koji se pravi bez jaja i mleka. Ovaj kolač, premazan medom i orasima, ostaje mekan i svež danima, zbog čega je bio idealna zimska poslastica za slavlja.
Od ove količine dobićete preko 100 kocki za supu (u zavisnosti od toga kako ih budete sekli). Kada želite da ih upotrebite, potrebno je samo da ih pomešate sa toplom vodom, tako nastaje bujonkoji može da ulepša bilo koje jelo.
Najjeftinija zimnica se pravi najbrže! Slasna ljutenica je pikantnija od ajvara, a možda već imate sve što vam treba
Ljutenica od šargarepe je tradicionalni, domaći namaz ili umak koji se sve češće vraća na naše trpeze, naročito kada želimo nešto brzo, zdravo i aromatično... a sprema se tako lako i od jeftinih sastojaka!
3 najlepša recepta za starinske (jeftine) oblande: Savršene za slavsku trpezu, a pun pleh košta samo 500 dinara
Jedan od najomiljenijih kolača među starijima svakako je oblanda, a ako je ovako napravite sigurno će vas vratiti nekoliko decenija u prošlost
Srpkinje će biti oduševljene ovim starinskim receptom: Orasnice kakve smo jeli samo kod bake, pravo savršenstvo
Bilo da ih pravite za praznike, porodične okupljanja ili jednostavno za uživanje uz kafu orašnice su pravi izbor koji će osvojiti sve.
Ko proba pitu s makom po receptu Suzane Mančić neće se pokajati: Bolja je od svake štrudle, osvaja ukusom i mirisom
Recept za ovu ukusnu poslasticu kojoj malo ko može odoleti.
GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek
Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.
Komentari(0)