ČOKOLADNI RASPUCANCI Recept za najlepšu poslasticu, tope se u ustima
Za sve ljubitelje čokolade.

Raspucanci su jedan od omiljenih izbora kada su čokoladni kolači u pitanju.
Sastojci:
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 1 velike kašike limunovog soka
- 1 velike kašike aroma vanile (opcija ako imate)
- 1 velike kašike ruma
- 100 g tamne čokolade
- 80 g mlečne čokolade
- 80 g maslaca
- 100 g mlevenih badema ili lešnika
- 200 g oštrog brašna
- prstohvat soli
- pola male kašike sode bikarbone
- šećer u prahu
Priprema:
Možda vas zanima:

Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.

Zlatni zalogaji iz šume – stari recepti sa lisičarkama
Kad krošnje zazelene, a mahovina se ovlaži od prvih letnjih kiša, šume Srbije ožive zlatnim kapicama lisičarki. Aromatične, hranljive i nežne, ove pečurke vekovima su obogaćivale trpeze, spajajući ukus prirode sa toplinom doma.
Možda vas zanima:

Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.

Zlatni zalogaji iz šume – stari recepti sa lisičarkama
Kad krošnje zazelene, a mahovina se ovlaži od prvih letnjih kiša, šume Srbije ožive zlatnim kapicama lisičarki. Aromatične, hranljive i nežne, ove pečurke vekovima su obogaćivale trpeze, spajajući ukus prirode sa toplinom doma.
Možda vas zanima:

Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.

Zlatni zalogaji iz šume – stari recepti sa lisičarkama
Kad krošnje zazelene, a mahovina se ovlaži od prvih letnjih kiša, šume Srbije ožive zlatnim kapicama lisičarki. Aromatične, hranljive i nežne, ove pečurke vekovima su obogaćivale trpeze, spajajući ukus prirode sa toplinom doma.
U jaja dodati šećer, sok limuna, aromu vanile i rum, pa sve dobro promešati kako bi se svi sastojci sjedinili. Zatim, na pari raspopiti mlečnu i tamnu čokoladu, kao i maslac. Dodati prethodnoj smesi sa jajima pa dobro promešati.
Potom, u smesu dodati mlevene bademe ili lešnike, pa sve lepo sjediniti. U oštro brašno dodati malo soli i sodu bikarbonu, promešati pa postepeno dodavati u smesu neprestano mešajući dok ne dobijete poprilično gustu i lepljivu smesu.
Posudu sa smesom ostaviti u frižider na oko 3 sata, a najbolje da odstoji što duže (preko noći npr.). Nakon što se smesa ohladila, kašikom vadite količinu za jedan budući raspucanac, oblikujete kuglicu među dlanovima, pa ih nakon toga uvaljajte u šećer u prahu.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.
Komentari(1)

A da se mozda ispeku zbog brasna i jaja,pa tek onda ohladjene uvaljati u prah secer?