ČOKOLADNI RASPUCANCI Recept za najlepšu poslasticu, tope se u ustima

10:00

Gastronomija 1

Za sve ljubitelje čokolade.

ČOKOLADNI RASPUCANCI Recept za najlepšu poslasticu, tope se u ustima
Shutterstock

Raspucanci su jedan od omiljenih izbora kada su čokoladni kolači u pitanju.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 velike kašike limunovog soka
  • 1 velike kašike aroma vanile (opcija ako imate)
  • 1 velike kašike ruma
  • 100 g tamne čokolade
  • 80 g mlečne čokolade
  • 80 g maslaca
  • 100 g mlevenih badema ili lešnika
  • 200 g oštrog brašna
  • prstohvat soli
  • pola male kašike sode bikarbone
  • šećer u prahu

Priprema:

U jaja dodati šećer, sok limuna, aromu vanile i rum, pa sve dobro promešati kako bi se svi sastojci sjedinili. Zatim, na pari raspopiti mlečnu i tamnu čokoladu, kao i maslac. Dodati prethodnoj smesi sa jajima pa dobro promešati.

Potom, u smesu dodati mlevene bademe ili lešnike, pa sve lepo sjediniti. U oštro brašno dodati malo soli i sodu bikarbonu, promešati pa postepeno dodavati u smesu neprestano mešajući dok ne dobijete poprilično gustu i lepljivu smesu.

Posudu sa smesom ostaviti u frižider na oko 3 sata, a najbolje da odstoji što duže (preko noći npr.). Nakon što se smesa ohladila, kašikom vadite količinu za jedan budući raspucanac, oblikujete kuglicu među dlanovima, pa ih nakon toga uvaljajte u šećer u prahu.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(1)

Loading
Vesna

31.01.2023 02:54

A da se mozda ispeku zbog brasna i jaja,pa tek onda ohladjene uvaljati u prah secer?