POZNATI KUVAR IMA BIZARAN TRIK ZA PRAVLJENJE PLJESKAVICA: Ako ih ovako spremite biće SAVRŠENE
Ako vam se dešava da se pljesksavice ili burgeri presuše pre nego što ih skinete sa rešetke za roštilj, sudija popularne emisije Grejem Eliot ima pravo rešenje za vas.
Tajna sočnih burgera krije se u kockama leda, smatra slavni kuvar.
“Oblikujte burgere rukama, a zatim u sredinu svakog stavite po jednu kocku leda. Burgeri će na taj način sačuvati vlažnost i neće se presušiti”, izjavio je Eliot za Foks Njuz a piše lifehacks.com
Eliot takođe savetuje da ne dodajete previše začina u svoje burgere, jer će potisnuti ukus mesa. Najbolje bi bilo da umesto toga svoju pažnju usmerite na traženje što kvalitetnije govedine, zaključuje Eliot.
Možda vas zanima:
3 CAKE ZA SAVRŠENU ČORBU ILI SUPU KAO IZ KAFANE: Kuvari se služe trikovima koji nikome ne bi pali na pamet
Da biste napravili savršenu supu ili čorbu, neodoljivog ukusa, potrebna su vam 3 sastojka.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Možda vas zanima:
3 CAKE ZA SAVRŠENU ČORBU ILI SUPU KAO IZ KAFANE: Kuvari se služe trikovima koji nikome ne bi pali na pamet
Da biste napravili savršenu supu ili čorbu, neodoljivog ukusa, potrebna su vam 3 sastojka.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Možda vas zanima:
3 CAKE ZA SAVRŠENU ČORBU ILI SUPU KAO IZ KAFANE: Kuvari se služe trikovima koji nikome ne bi pali na pamet
Da biste napravili savršenu supu ili čorbu, neodoljivog ukusa, potrebna su vam 3 sastojka.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Komentari(0)