DOMAĆICA PODELILA RECEPT KOJI JE ZALUDEO SRBIJU Evo kako da napravite savršenu komplet lepinju koju će svi obožavati

Lepote Srbije

19:00

Gastronomija 0

Nećete moći da joj odolite.

komplet lepinja
Shutterstock

 

Jedna srpska domaćica sa Instagrama je podeila recept za komplet lepinju.

Nećete moći da joj odolite.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Za testo zamesiti brašno i so.U mlaku vodu pomešati kvasac i šećer i pustiti da nadođe.U brašno dodati ulje i nadošli kvasac.Ostaviti na toplom da nadođe.Podeliti testo na 4 dela i od svakog napraviti lepinje.Peći na podmazanom plehu na 250 pa smanjiti na 200 oko 20 minuta.Pečene ostaviti malo prekrivene krpom da omekšaju.

Svaku lepinju preseci na pola.Donji deo namazati kajmakom i umućenim jajetom(na svaku lepinju po jedno jaje).Zapeći u rerni(dok se jaje ne zapeče).Izvaditi iz rerne, staviti pretop pa poklopiti gornjim delom lepinje.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading