"DA SE NE BACI" SPECIJALITET Pica sendviči iz rerne su kruna dovitljivosti naših baka kad je u pitanju stari hleb
Nemojte bacati hleb, uvek možete spremiti ovaj specijalitet iz rerne.

Da su naše mame i bake uvek imale rešenje "da se ne baci", svedoči ovo jelo.
Sastojci:
6 kriški hleba
100ml mleka
1 kašika ulja
6 kašičica kečapa
100g kačkavalja
100g šunke, čajne
2 šampinjona
malo origana
Priprema:
Kriške hleba staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Pomešati mleko i ulje, pa njima nakvasiti hleb (po 3 kašičice). Zatim premazati kriške kečapom, rasporediti šunku, čajnu ili bilo šta što volite ili imate u frižideru, narendati kačkavalj, poređati tanko rezane šampinjone i peći 15 minuta na 200°C u već zagrejanoj rerni. Gotove sendviče posuti origanom.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.

Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.
Komentari(0)