"DA SE NE BACI" SPECIJALITET Pica sendviči iz rerne su kruna dovitljivosti naših baka kad je u pitanju stari hleb
Nemojte bacati hleb, uvek možete spremiti ovaj specijalitet iz rerne.
Da su naše mame i bake uvek imale rešenje "da se ne baci", svedoči ovo jelo.
Sastojci:
6 kriški hleba
100ml mleka
1 kašika ulja
6 kašičica kečapa
100g kačkavalja
100g šunke, čajne
2 šampinjona
malo origana
Priprema:
Kriške hleba staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Pomešati mleko i ulje, pa njima nakvasiti hleb (po 3 kašičice). Zatim premazati kriške kečapom, rasporediti šunku, čajnu ili bilo šta što volite ili imate u frižideru, narendati kačkavalj, poređati tanko rezane šampinjone i peći 15 minuta na 200°C u već zagrejanoj rerni. Gotove sendviče posuti origanom.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.
PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Srbi, ovako Turkinje prave najsočniju baklavu! Tajna je u 1 sastojku - recept se prenosi s kolena na koleno
Ovo je recept koji se koristi širom Turske
Komentari(0)