OMILJENO JELO S JUGA IMA I SVOJU POSNU VERZIJU Ćevapi čiji recept ćete deliti po slavama ovih dana
U susret jednom od najvećih pravoslavnih praznika ostavljaćemo Vam posne verzije jela koja, verujemo, najviše volite da jedete.

Ovo 40-dnevno uzdržavanje od hrane i pića počinje 28. novembra i trajaće do 6. januara. Kako bi u miru proslavili rođenje Isusa Hrista, pravoslavni vernici pre svega treba da shvate da post ima duhovni smisao i da je organski povezan sa celokupnim duhovnim životom.
Tako da se nemojte opterećivati hranom, već budite zahvalni na jelu koje Vam stoji na stolu i pojedite ga uz blagosiljanje dela svojih ruku.
Printscreen/Youtube
Predlažemo Vam posne ćevape za ručak, evo kako da ih napravite:
Možda vas zanima:

ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.

POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.
Možda vas zanima:

ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.

POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.
Možda vas zanima:

ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.

POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.
Sastojci:
Možda vas zanima:

ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.

POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.
Možda vas zanima:

ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.

POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.
100 g sojinih ljuspica (potopiti u vodu da omekšaju)
2 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
2 kriške potopljenog hleba (voda ili sojino mleko)
1 rendani krompir
peršun
vlašac
so, biber, vegeta
prezle i brašno po potrebi
Priprema:
1. Jednostavno sve sjediniti i dodati samo malo brašna da bi se masa sjedinila.
2. Od mase formirati ćevape i pržiti.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana

Uskršnja SLATKA POGAČA lepša je od svakog kolača i torte - Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
Ako pored uskršnjih đakonija želite da napravite i slatku pogaču, ovo je pravi recept za vas
Komentari(0)