OMILJENO JELO S JUGA IMA I SVOJU POSNU VERZIJU Ćevapi čiji recept ćete deliti po slavama ovih dana
U susret jednom od najvećih pravoslavnih praznika ostavljaćemo Vam posne verzije jela koja, verujemo, najviše volite da jedete.

Ovo 40-dnevno uzdržavanje od hrane i pića počinje 28. novembra i trajaće do 6. januara. Kako bi u miru proslavili rođenje Isusa Hrista, pravoslavni vernici pre svega treba da shvate da post ima duhovni smisao i da je organski povezan sa celokupnim duhovnim životom.
Tako da se nemojte opterećivati hranom, već budite zahvalni na jelu koje Vam stoji na stolu i pojedite ga uz blagosiljanje dela svojih ruku.
Printscreen/Youtube
Predlažemo Vam posne ćevape za ručak, evo kako da ih napravite:
Možda vas zanima:

ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.

POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.
Možda vas zanima:

ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.

POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.
Možda vas zanima:

ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.

POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.
Sastojci:
Možda vas zanima:

ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.

POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.
Možda vas zanima:

ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.

POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.
100 g sojinih ljuspica (potopiti u vodu da omekšaju)
2 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
2 kriške potopljenog hleba (voda ili sojino mleko)
1 rendani krompir
peršun
vlašac
so, biber, vegeta
prezle i brašno po potrebi
Priprema:
1. Jednostavno sve sjediniti i dodati samo malo brašna da bi se masa sjedinila.
2. Od mase formirati ćevape i pržiti.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
Komentari(0)