OMILJENO JELO S JUGA IMA I SVOJU POSNU VERZIJU Ćevapi čiji recept ćete deliti po slavama ovih dana
U susret jednom od najvećih pravoslavnih praznika ostavljaćemo Vam posne verzije jela koja, verujemo, najviše volite da jedete.
Ovo 40-dnevno uzdržavanje od hrane i pića počinje 28. novembra i trajaće do 6. januara. Kako bi u miru proslavili rođenje Isusa Hrista, pravoslavni vernici pre svega treba da shvate da post ima duhovni smisao i da je organski povezan sa celokupnim duhovnim životom.
Tako da se nemojte opterećivati hranom, već budite zahvalni na jelu koje Vam stoji na stolu i pojedite ga uz blagosiljanje dela svojih ruku.
Printscreen/Youtube
Predlažemo Vam posne ćevape za ručak, evo kako da ih napravite:
Možda vas zanima:
ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.
POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.
Možda vas zanima:
ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.
POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.
Možda vas zanima:
ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.
POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.
Sastojci:
Možda vas zanima:
ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.
POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.
Možda vas zanima:
ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.
POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.
100 g sojinih ljuspica (potopiti u vodu da omekšaju)
2 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
2 kriške potopljenog hleba (voda ili sojino mleko)
1 rendani krompir
peršun
vlašac
so, biber, vegeta
prezle i brašno po potrebi
Priprema:
1. Jednostavno sve sjediniti i dodati samo malo brašna da bi se masa sjedinila.
2. Od mase formirati ćevape i pržiti.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI
Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Komentari(0)