OMILJENO JELO S JUGA IMA I SVOJU POSNU VERZIJU Ćevapi čiji recept ćete deliti po slavama ovih dana
U susret jednom od najvećih pravoslavnih praznika ostavljaćemo Vam posne verzije jela koja, verujemo, najviše volite da jedete.
Ovo 40-dnevno uzdržavanje od hrane i pića počinje 28. novembra i trajaće do 6. januara. Kako bi u miru proslavili rođenje Isusa Hrista, pravoslavni vernici pre svega treba da shvate da post ima duhovni smisao i da je organski povezan sa celokupnim duhovnim životom.
Tako da se nemojte opterećivati hranom, već budite zahvalni na jelu koje Vam stoji na stolu i pojedite ga uz blagosiljanje dela svojih ruku.
Predlažemo Vam posne ćevape za ručak, evo kako da ih napravite:
Možda vas zanima:
ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.
POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.
Možda vas zanima:
ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.
POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.
Možda vas zanima:
ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.
POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.
Sastojci:
Možda vas zanima:
ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.
POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.
Možda vas zanima:
ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.
POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.
100 g sojinih ljuspica (potopiti u vodu da omekšaju)
2 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
2 kriške potopljenog hleba (voda ili sojino mleko)
1 rendani krompir
peršun
vlašac
so, biber, vegeta
prezle i brašno po potrebi
Priprema:
1. Jednostavno sve sjediniti i dodati samo malo brašna da bi se masa sjedinila.
2. Od mase formirati ćevape i pržiti.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Tradicionalni srpski recept: Podvarak sa dimljenom svinjetinom
Podvarak je jedno od najpoznatijih jela srpske kuhinje, sinonim za zimske trpeze i porodična okupljanja.
Odlična ideja za današnji ručak za sve one koji poste: Hranljive i ukusne ćufte kakve do sada niste probali
Još jedan omiljeni recept koji će vas oduševiti posebno u danima posta
ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
Komentari(0)