OMILJENO JELO S JUGA IMA I SVOJU POSNU VERZIJU Ćevapi čiji recept ćete deliti po slavama ovih dana

Lepote Srbije

14:00

Gastronomija 0

U susret jednom od najvećih pravoslavnih praznika ostavljaćemo Vam posne verzije jela koja, verujemo, najviše volite da jedete.

OMILJENO JELO S JUGA IMA I SVOJU POSNU VERZIJU Ćevapi čiji recept ćete deliti po slavama ovih dana
Printscreen/Youtube

Ovo 40-dnevno uzdržavanje od hrane i pića počinje 28. novembra i trajaće do 6. januara. Kako bi u miru proslavili rođenje Isusa Hrista, pravoslavni vernici pre svega treba da shvate da post ima duhovni smisao i da je organski povezan sa celokupnim duhovnim životom.

Tako da se nemojte opterećivati hranom, već budite zahvalni na jelu koje Vam stoji na stolu i pojedite ga uz blagosiljanje dela svojih ruku.

Printscreen/Youtube
 

Predlažemo Vam posne ćevape za ručak, evo kako da ih napravite:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

100 g sojinih ljuspica (potopiti u vodu da omekšaju)
2 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
2 kriške potopljenog hleba (voda ili sojino mleko)
1 rendani krompir
peršun
vlašac
so, biber, vegeta
prezle i brašno po potrebi

Priprema:

1. Jednostavno sve sjediniti i dodati samo malo brašna da bi se masa sjedinila.

2. Od mase formirati ćevape i pržiti.

Prijatno!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading