ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.
Jede vam se pasulj, nemate vremena za prvu vodu, zatim drugu vodu i kuvanje od tri sata, našli smo recept za pasulj za koje se nadamo da će vam se dopasti.
Sastojci za 3 osobe:
1 glavica crnog luka 1 kom pečena crvena paprika 1 konzerva belog pasulja oko 100ml soka od paradajza po želji: beli luk, so, biber, vegeta po ukusu, 1-2 kašičice suve nane.
Možda vas zanima:
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
Možda vas zanima:
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
Možda vas zanima:
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
Priprema:
Dok se tiganj zagreva, iseckati crni luk na polumesece. Iseckati pečenu crvenu papriku. Prodinstati na malo ulja crni luk. Čim luk dobije zlatkastu boju dodati iseckanu crvenu pečenu papriku.
Shutterstock/Pasulj sa dimljenim mesom
Kratko prodinstati sve zajedno a zatim dodati pola količine soka od paradajza, dinstati još kratko.
Procediti pasulj iz konzerve, zatim ga istresti u tiganj, dodavati ostatak paradajz soka do željene gustine (procenite sami da li vam treba više ili manje, zavisi koju gustinu želite).
Dodati začine po želji, ostaviti da se krčka do željene gustine, zatim skloniti sa šporeta.
Predlog: Uz ovaj ručak kao prilog možete dodati pohovane tikvice.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Recept za savršenu carsku pitu: Mekana, izdašna i toliko dobra da se danima priča o njoj
Upravo takav recept vam i donosimo
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Brzinske krofnice koje se tope u ustima: Niko im neće odoleti i svi će vam tražiti recept
Celokupno vreme pripreme neće vam oduzeti više od 25 minuta.
POSNA PITA SA POVRĆEM: Idealna za doručak, užinu ili večeru za dane posta (VIDEO)
Ideja za posnu pitu koja se brzo spema i ima mnogo zdravih sastojaka
Komentari(0)