ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.
Jede vam se pasulj, nemate vremena za prvu vodu, zatim drugu vodu i kuvanje od tri sata, našli smo recept za pasulj za koje se nadamo da će vam se dopasti.
Sastojci za 3 osobe:
1 glavica crnog luka 1 kom pečena crvena paprika 1 konzerva belog pasulja oko 100ml soka od paradajza po želji: beli luk, so, biber, vegeta po ukusu, 1-2 kašičice suve nane.
Možda vas zanima:
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
Možda vas zanima:
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
Možda vas zanima:
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
Priprema:
Dok se tiganj zagreva, iseckati crni luk na polumesece. Iseckati pečenu crvenu papriku. Prodinstati na malo ulja crni luk. Čim luk dobije zlatkastu boju dodati iseckanu crvenu pečenu papriku.
Shutterstock/Pasulj sa dimljenim mesom
Kratko prodinstati sve zajedno a zatim dodati pola količine soka od paradajza, dinstati još kratko.
Procediti pasulj iz konzerve, zatim ga istresti u tiganj, dodavati ostatak paradajz soka do željene gustine (procenite sami da li vam treba više ili manje, zavisi koju gustinu želite).
Dodati začine po želji, ostaviti da se krčka do željene gustine, zatim skloniti sa šporeta.
Predlog: Uz ovaj ručak kao prilog možete dodati pohovane tikvice.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Zaboravljeni recept koji su naše bake znale napamet: Specijalitet s juga Srbije prste da poližete
Ovu pitu sa juga Srbije morate da napravite.
OVO JE ZAPRAVO RECEPT ZA PRAVU RUSKU SALATU: Jedan sastojak je drastično razlikuje od one koju mi pravimo
Po čemu se razlikuje ruska salta koju prave Rusi, od one koju smo mi navikli da pravimo
Ovo je najzdraviji doručak za creva na svetu! Probava se odmah pokreće, lako se vari, sve se iščisti za par sati
Palenta se pravi od kukuruznog griza i, osim što je jednostavna za pripremu, bogata je brojnim hranljivim materijama
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Ovo je najzdraviji doručak za creva na svetu! Probava se odmah pokreće, lako se vari, sve se iščisti za par sati
Palenta se pravi od kukuruznog griza i, osim što je jednostavna za pripremu, bogata je brojnim hranljivim materijama
Komentari(0)