ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.

ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Shutterstock

Jede vam se pasulj, nemate vremena za prvu vodu, zatim drugu vodu i kuvanje od tri sata, našli smo recept za pasulj za koje se nadamo da će vam se dopasti.

Sastojci za 3 osobe:

1 glavica crnog luka 1 kom pečena crvena paprika 1 konzerva belog pasulja oko 100ml soka od paradajza po želji: beli luk, so, biber, vegeta po ukusu, 1-2 kašičice suve nane.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Dok se tiganj zagreva, iseckati crni luk na polumesece. Iseckati pečenu crvenu papriku. Prodinstati na malo ulja crni luk. Čim luk dobije zlatkastu boju dodati iseckanu crvenu pečenu papriku.

Shutterstock/Pasulj sa dimljenim mesom
 

Kratko prodinstati sve zajedno a zatim dodati pola količine soka od paradajza, dinstati još kratko.

Procediti pasulj iz konzerve, zatim ga istresti u tiganj, dodavati ostatak paradajz soka do željene gustine (procenite sami da li vam treba više ili manje, zavisi koju gustinu želite).

Dodati začine po želji, ostaviti da se krčka do željene gustine, zatim skloniti sa šporeta.

Predlog: Uz ovaj ručak kao prilog možete dodati pohovane tikvice.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading