ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav pasulj jedu samo Srbi koji znaju šta valja (recept)
Brzina pripreme odgovara situaciji: “Hoću pasulj za manje od sat vremena”.

Jede vam se pasulj, nemate vremena za prvu vodu, zatim drugu vodu i kuvanje od tri sata, našli smo recept za pasulj za koje se nadamo da će vam se dopasti.
Sastojci za 3 osobe:
1 glavica crnog luka 1 kom pečena crvena paprika 1 konzerva belog pasulja oko 100ml soka od paradajza po želji: beli luk, so, biber, vegeta po ukusu, 1-2 kašičice suve nane.
Možda vas zanima:

Najukusniji prebranac po starinskom receptu: Ovako je najslasniji, a svima uspeva
Ukoliko pratite recept, uspeće i vama

OSAM GREŠKI KADA KUVATE PASULJ: Potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, primenite jednostavne savete i popravite
Možda vas zanima:

Najukusniji prebranac po starinskom receptu: Ovako je najslasniji, a svima uspeva
Ukoliko pratite recept, uspeće i vama

OSAM GREŠKI KADA KUVATE PASULJ: Potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, primenite jednostavne savete i popravite
Možda vas zanima:

Najukusniji prebranac po starinskom receptu: Ovako je najslasniji, a svima uspeva
Ukoliko pratite recept, uspeće i vama

OSAM GREŠKI KADA KUVATE PASULJ: Potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, primenite jednostavne savete i popravite
Priprema:
Dok se tiganj zagreva, iseckati crni luk na polumesece. Iseckati pečenu crvenu papriku. Prodinstati na malo ulja crni luk. Čim luk dobije zlatkastu boju dodati iseckanu crvenu pečenu papriku.
Shutterstock/Pasulj sa dimljenim mesom
Kratko prodinstati sve zajedno a zatim dodati pola količine soka od paradajza, dinstati još kratko.
Procediti pasulj iz konzerve, zatim ga istresti u tiganj, dodavati ostatak paradajz soka do željene gustine (procenite sami da li vam treba više ili manje, zavisi koju gustinu želite).
Dodati začine po želji, ostaviti da se krčka do željene gustine, zatim skloniti sa šporeta.
Predlog: Uz ovaj ručak kao prilog možete dodati pohovane tikvice.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana

Uskršnja SLATKA POGAČA lepša je od svakog kolača i torte - Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
Ako pored uskršnjih đakonija želite da napravite i slatku pogaču, ovo je pravi recept za vas

PORED JAJA, NA USKRŠNJOJ TRPEZI TREBA DA SE NAĐU I OVE NAMIRNICE: Veruje se da donose radost i blagostanje porodici
Ove godine, vernici koji poštuju julijanski kalendar, sutra slave Uskrs - jedan od najvažnijih hrišćanskih praznika. Za ovaj praznik koji slavi vaskrsnuće, tj. ponovno rođenje vezuju se lepi običaji, a neki od njih su vezani i za uskršnju trpezu.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Komentari(0)