POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja

Lepote Srbije

14:00

Gastronomija 0

Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.

POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Printscreen/ YouTube

Približava se Božićni post i trajaće 40 dana, ali i sve slave koje padaju u decembru biće posne, a tada morate da vodite računa koje namirnice konzumirate.

Iako ne smete da jedete određene sastojke, to ne znači da ne možete da uživate u hrani, pa tako jaja zamenite medom, a obično mleko sojinim. Danas postoji mnogo recepta koji su kreativni i koje možete da služite kada je post. Takođe, ako volite slatkiše sada postoje recepti za najraznovrsnije posne torte, a mi predlažemo da isprobate najpopularniju srpsku tortu, a to je reforma. 

Sastojci:

500 g mlevenih oraha

Možda vas zanima:

500 g šećera

Možda vas zanima:

150 g meda

Možda vas zanima:

17,5 kašika brašna

Možda vas zanima:

150 g posnog margarina

Možda vas zanima:

6 štangli čokolade za kuvanje (posna)

Možda vas zanima:

5 kesica vanilin šećera

Možda vas zanima:

1,5 šolja kisele vode

Možda vas zanima:

1,5 šolja ulja

Možda vas zanima:

1 prašak za pecivo

Možda vas zanima:

2 kesice pudinga od čokolade (bez kuvanja)

Možda vas zanima:

400 ml sojinog ili bademovog mleka

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za koru: Pomešajte orahe (250 g), med, šećer (250 g), kiselu vodu, 3 štangle čokolade koju ste prethodno otopili na pari, 3 vanilin šećera, ulje, brašno i kašičicu praška za pecivo. Dobro sjedinite sastojke i sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta.

Za fil: Pomešajte preostali šećer sa vodom, pa kratko kuvajte. Dodajte preostale mlevene orahe i 3 štangle čokolade koju ste prethodno otopili na pari. Kada se skuva sklonite sa šporeta, pa kada se ohladi dodajte mu margarin koji ste prethodno umutili i sve dobro sjedinite mikserom. Puding umutite sa hladnim sojinim mlekom i vanilin šećerom (2 kesice) i dodajte u fil, pa sjedinite mikserom. 

Ređanje torte: Koru isecite na 3 dela, pa svaki bogato nafilujte, a onda pređite i preko cele torte. Ukrasite mlevenim orasima ili rendanom čokoladom. Ostavite da odstoji 48 sati pre služenja. 

Prijatno!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

JEDNOSTAVNO ZADOVOLJSTVO Flekice sa kupusom na vojvođanski način

JEDNOSTAVNO ZADOVOLJSTVO Flekice sa kupusom na vojvođanski način

Gastronomija

16:00

22 jun, 2024

Flekice sa kupusom i slaninom predstavljaju jedno od tradicionalnih jela u vojvođanskoj kuhinji. Ovo ukusno i brzo jelo često se sprema u domaćinstvima širom Vojvodine. Jednostavno za pripremu, spaja sočan kupus sa flekicama i slaninom, čineći ga idealnim izborom za brzinski ručak ili večeru.

Komentari(0)

Loading