POSNA VERZIJA NAJPOPULARNIJE SRPSKE TORTE Oduševićete se kakvog ukusa može da bude Reforma bez mleka i jaja
Predlažemo Vam posnu verziju Reforma torte, za predstojeći post i posne slave.

Približava se Božićni post i trajaće 40 dana, ali i sve slave koje padaju u decembru biće posne, a tada morate da vodite računa koje namirnice konzumirate.
Iako ne smete da jedete određene sastojke, to ne znači da ne možete da uživate u hrani, pa tako jaja zamenite medom, a obično mleko sojinim. Danas postoji mnogo recepta koji su kreativni i koje možete da služite kada je post. Takođe, ako volite slatkiše sada postoje recepti za najraznovrsnije posne torte, a mi predlažemo da isprobate najpopularniju srpsku tortu, a to je reforma.
Sastojci:
Možda vas zanima:

POSNA SARMA S ORASIMA I SUVIM ŠLJIVAMA Recept koji će Vam svi tražiti za predstojeće slave
Postaće neizostavna na slavama, prijatno.

ZA SVE NOSTALGIČARE SLATKOG ZUBA Ovaj kolač je bio jako popularan na slavama za vreme bivše Jugoslavije (RECEPT)
Ukoliko ne volite previše vremena da provodite u kuhinji, ovaj kolač je savršena zanimacija za vas.
500 g mlevenih oraha
150 g meda
17,5 kašika brašna
150 g posnog margarina
6 štangli čokolade za kuvanje (posna)
5 kesica vanilin šećera
1,5 šolja kisele vode
1,5 šolja ulja
1 prašak za pecivo
2 kesice pudinga od čokolade (bez kuvanja)
400 ml sojinog ili bademovog mleka
Priprema:
Za koru: Pomešajte orahe (250 g), med, šećer (250 g), kiselu vodu, 3 štangle čokolade koju ste prethodno otopili na pari, 3 vanilin šećera, ulje, brašno i kašičicu praška za pecivo. Dobro sjedinite sastojke i sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta.
Za fil: Pomešajte preostali šećer sa vodom, pa kratko kuvajte. Dodajte preostale mlevene orahe i 3 štangle čokolade koju ste prethodno otopili na pari. Kada se skuva sklonite sa šporeta, pa kada se ohladi dodajte mu margarin koji ste prethodno umutili i sve dobro sjedinite mikserom. Puding umutite sa hladnim sojinim mlekom i vanilin šećerom (2 kesice) i dodajte u fil, pa sjedinite mikserom.
Ređanje torte: Koru isecite na 3 dela, pa svaki bogato nafilujte, a onda pređite i preko cele torte. Ukrasite mlevenim orasima ili rendanom čokoladom. Ostavite da odstoji 48 sati pre služenja.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava

Starinska, seljačka pita koja će biti glavna na vašoj trpezi: Uspeva baš svima, ko je jednom proba poželeće ponovo
Jelo koje je nekada krasilo seoske trpeze, danas se vraća na velika vrata.

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!
Komentari(0)