PITA KOJA JE BILA OMILJENA U JUGOSLAVIJI Ako vam je dosadila standardna, evo jednog starog i dobro poznatog recepta
Ovo je nešto što još danas morate da probate

Jasno je da naš narod obožava pite te postoje razni načini pravljenja i ukusi pite. Ako vam je dosadila standardna pita, evo jednog starog i dobro poznatog recepta.
Jugoslovenske domaćice su nekada pravile propeć, pitu koja je sada zaboravljena, ali je toliko ukusna da ćete je sigurno od sada praviti.
Možda vas zanima:


BIĆE MEKANE KAO DUŠA Recept za palačinke koji će vas ostaviti bez teksta, odmah ga zapišite
Evo jednog recepta koji garantuje najmekše i nikad ukusnije palačinke
Možda vas zanima:


BIĆE MEKANE KAO DUŠA Recept za palačinke koji će vas ostaviti bez teksta, odmah ga zapišite
Evo jednog recepta koji garantuje najmekše i nikad ukusnije palačinke
Možda vas zanima:


BIĆE MEKANE KAO DUŠA Recept za palačinke koji će vas ostaviti bez teksta, odmah ga zapišite
Evo jednog recepta koji garantuje najmekše i nikad ukusnije palačinke
Sastojci:
Možda vas zanima:
BIĆE MEKANE KAO DUŠA Recept za palačinke koji će vas ostaviti bez teksta, odmah ga zapišite
Evo jednog recepta koji garantuje najmekše i nikad ukusnije palačinke
Možda vas zanima:


BIĆE MEKANE KAO DUŠA Recept za palačinke koji će vas ostaviti bez teksta, odmah ga zapišite
Evo jednog recepta koji garantuje najmekše i nikad ukusnije palačinke
Možda vas zanima:


BIĆE MEKANE KAO DUŠA Recept za palačinke koji će vas ostaviti bez teksta, odmah ga zapišite
Evo jednog recepta koji garantuje najmekše i nikad ukusnije palačinke
Možda vas zanima:


BIĆE MEKANE KAO DUŠA Recept za palačinke koji će vas ostaviti bez teksta, odmah ga zapišite
Evo jednog recepta koji garantuje najmekše i nikad ukusnije palačinke
400 g brašna
100 g masti
4 jajeta
350 g belog sira
500 ml mleka
200 ml vode
Priprema:
Vodu pomešajte sa brašnom i dodajte kašiku masti. Umestite testo i podelite na 5 delova. Razvucite svaki deo testa na krug veličine tanjira. Istopite mast, pa na prvo testo sipajte 2 kašike vrele masti i tako poređajte testo i mast dok ne utrošite četiri testa.
Četvrto testo se ne premazuje mašću. Razvucite testo da bude veće od tepsije u kojoj ćete peći. Stavite testo u tepsiju, a ivice neka budu preko nje. Umutite jaja, mleko i sir i pola smese sipajte preko testa. Zatim stavite peto testo i razvucite tako da pokrije ceo fil, pa onda sipajte ostatak fila. Krajeve pite koji vire preko tepsije ubacite unutra. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo
Komentari(0)