PITA KOJA JE BILA OMILJENA U JUGOSLAVIJI Ako vam je dosadila standardna, evo jednog starog i dobro poznatog recepta
Ovo je nešto što još danas morate da probate

Jasno je da naš narod obožava pite te postoje razni načini pravljenja i ukusi pite. Ako vam je dosadila standardna pita, evo jednog starog i dobro poznatog recepta.
Jugoslovenske domaćice su nekada pravile propeć, pitu koja je sada zaboravljena, ali je toliko ukusna da ćete je sigurno od sada praviti.
Možda vas zanima:


BIĆE MEKANE KAO DUŠA Recept za palačinke koji će vas ostaviti bez teksta, odmah ga zapišite
Evo jednog recepta koji garantuje najmekše i nikad ukusnije palačinke
Možda vas zanima:


BIĆE MEKANE KAO DUŠA Recept za palačinke koji će vas ostaviti bez teksta, odmah ga zapišite
Evo jednog recepta koji garantuje najmekše i nikad ukusnije palačinke
Možda vas zanima:


BIĆE MEKANE KAO DUŠA Recept za palačinke koji će vas ostaviti bez teksta, odmah ga zapišite
Evo jednog recepta koji garantuje najmekše i nikad ukusnije palačinke
Sastojci:
Možda vas zanima:
BIĆE MEKANE KAO DUŠA Recept za palačinke koji će vas ostaviti bez teksta, odmah ga zapišite
Evo jednog recepta koji garantuje najmekše i nikad ukusnije palačinke
Možda vas zanima:


BIĆE MEKANE KAO DUŠA Recept za palačinke koji će vas ostaviti bez teksta, odmah ga zapišite
Evo jednog recepta koji garantuje najmekše i nikad ukusnije palačinke
Možda vas zanima:


BIĆE MEKANE KAO DUŠA Recept za palačinke koji će vas ostaviti bez teksta, odmah ga zapišite
Evo jednog recepta koji garantuje najmekše i nikad ukusnije palačinke
Možda vas zanima:


BIĆE MEKANE KAO DUŠA Recept za palačinke koji će vas ostaviti bez teksta, odmah ga zapišite
Evo jednog recepta koji garantuje najmekše i nikad ukusnije palačinke
400 g brašna
100 g masti
4 jajeta
350 g belog sira
500 ml mleka
200 ml vode
Priprema:
Vodu pomešajte sa brašnom i dodajte kašiku masti. Umestite testo i podelite na 5 delova. Razvucite svaki deo testa na krug veličine tanjira. Istopite mast, pa na prvo testo sipajte 2 kašike vrele masti i tako poređajte testo i mast dok ne utrošite četiri testa.
Četvrto testo se ne premazuje mašću. Razvucite testo da bude veće od tepsije u kojoj ćete peći. Stavite testo u tepsiju, a ivice neka budu preko nje. Umutite jaja, mleko i sir i pola smese sipajte preko testa. Zatim stavite peto testo i razvucite tako da pokrije ceo fil, pa onda sipajte ostatak fila. Krajeve pite koji vire preko tepsije ubacite unutra. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.

Orahovača kakvu su pravili naši preci: Ovaj tajni recept star sto godina se i danas koristi u manastirima
Ako volite domaće likere s dušom i istorijom, sada je pravi trenutak da pripremite orahovaču

Šta je BULGUR i kako se sprema? Preporučuje se u svim dijetama
Poreklom je sa Bliskog Istoka i jedan je od najstarijih oblika žitarica koje se koriste u ishrani čoveka.

Ovo je tajna najboljeg bećarca: Pravi se za manje od 30 minuta a ključan je ovaj sastojak
Da li je ovo najbolji bećarac – procenite sami!?

"PIĆE BOGOVA": Evo kako da ga napravite
Dovodi do buđenja slično kao kafa, ali bez neželjenih efekata kafe
Komentari(0)