PUDING KOLAČ S KEKSOM Ne postoji jednostavnija priprema, a zahteva zaista minimalno truda (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

09:00

Gastronomija 0

Kolač od pudinga dobar je tokom letnjih dana kada vreme u kuhinji svodimo na minimum

PUDING KOLAČ S KEKSOM Ne postoji jednostavnija priprema, a zahteva zaista minimalno truda (FOTO/VIDEO)
Shutterstock/Plazma puding

Još je bolje što može da se pripremi na mnogo načina, tako da možete iskombinovati sastojke koje već imate u kući. Da li je to čokolada, neko voće ili keks, uz gotovo neutralan ukus pudinga svi ostali ukusi dobro idu..

Kolač od pudinga dobar je tokom letnjih dana kada vreme u kuhinji svodimo na minimum, kao i u svim ostalim momentima kada vam se jede neka ukusna poslastica!

PUDING KOLAČ S KEKSOM Ne postoji jednostavnija priprema, a zahteva zaista minimalno truda (FOTO/VIDEO) Shutterstock/Plazma puding
 

Potrebni sastojci za pripremu su:

300 grama keksa (plazma, petit, integralni..)
700 mililitara mleka
5 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
2 pudinga sa ukusom po želji (čokolada, jagoda, vanila, lešnik..)
100 grama maslaca
200 mililitara slatke pavlake (ili kesica krem šlaga)

Način pripreme:

Od ukupne količine mleka odvojite 100ml pa u to razmutite puding. Ostatak mleka pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom, pa ostavite da provri na umerenoj temperaturi. Čim mleko provri dodajte razmućenu puding pa kuvajte, neprestano mešajući, dok se fino ne zgusne.

Da biste izgbeli one ružne grudvice, puding sipajte postepeno, jednom rukom sipajte puding a drugom neprestano mešajte kako bi se odmah, ravnomerno pomešao sa mlekom. Kuvajte uz mešanje dok ne postane fino kremast i gust. Verovatno već znate kako bi trebalo da izgleda gotov puding.

Ostavite da se ohladi, a ubrzaćete proces tako što ćete šerpu sa pudingom ubaciti u širu šerpu sa ledenom vodom. Mešajte puding, i on će se ubrzo ohladiti. Ako ne žurite, šerpu prekrijte providnom folijom pa ostavite da se postepeno ohladi na sobnoj, a zatim u frizu.

BONUS VIDEO:

 

Komentari(0)

Loading