ODLIČNA ZA HLADNE DANA Nema boljeg grejanja od grejane rakije
Negde se naziva grejana, negde vruća, a najbolji naziv je šumadijski čaj.
Recept za ovo piće je vrlo jednostavan:
U lončić stavite šećer i otapajte ga na šporetu dok ne dobije boju karamele.
Poslužite dok je još vruća.
Zapremine vode, rakije kao količinu šećera određujete prema jačini rakije, kao i prema tome za koliko ljudi se greje rakija. Obično se na jedan decilitar rakije dodaje jedan i po decilitar vode i dve kašičice šećera. Sa ovoliko vode, rakije i šećera dobije se oko dva decilitara grejane rakije.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
Komentari(0)