ODLIČNA ZA HLADNE DANA Nema boljeg grejanja od grejane rakije
Negde se naziva grejana, negde vruća, a najbolji naziv je šumadijski čaj.

Recept za ovo piće je vrlo jednostavan:
U lončić stavite šećer i otapajte ga na šporetu dok ne dobije boju karamele.
Potom dodajte rakiju i vodu, pa ostavite da prokuva.
Poslužite dok je još vruća.
Zapremine vode, rakije kao količinu šećera određujete prema jačini rakije, kao i prema tome za koliko ljudi se greje rakija. Obično se na jedan decilitar rakije dodaje jedan i po decilitar vode i dve kašičice šećera. Sa ovoliko vode, rakije i šećera dobije se oko dva decilitara grejane rakije.

Nema čekanja da nadođe testo! Najmekši uštipci koji ste probali, a bez kvasca: Svi imamo ove sastojke u kući
Šupljikavi, vazdušasti i slasni uštipci uvek su dobra ideja za ukusan doručak posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan

Samo retki znaju čemu služi fioka ispod rerne: Nije za čuvanje plehova, ovo je prava svrha
Da li fioka ispod rerne služi samo za odlaganje posuđa i plehova? Možda ćete se iznenaditi kada saznate njenu pravu svrhu!

Istina o supi iz kesice: Kada ovo saznate, više je nećete skuvati
Brza, jednostavna i naizgled praktična – supa iz kesice je mnogima omiljeno rešenje kada nemaju vremena za kuvanje. Ali ono što se krije u njenom sastavu može ozbiljno ugroziti vaše zdravlje, upozoravaju stručnjaci.

Tradicionalni recept za kupus sa mesom: Na ovaj način se sprema brzo i lako (VIDEO)
Recept koji vraća u detinjstvo

U ovoj piti sa višnjama nema ni kap ulja! Ukusnija od baklave, a tek od kakvih kora se pravi
Hrskave korice i sočan, voćni fil čine je ukusnijom čak i od baklave
Komentari(0)