ODLIČNA ZA HLADNE DANA Nema boljeg grejanja od grejane rakije
Negde se naziva grejana, negde vruća, a najbolji naziv je šumadijski čaj.
Recept za ovo piće je vrlo jednostavan:
U lončić stavite šećer i otapajte ga na šporetu dok ne dobije boju karamele.
Potom dodajte rakiju i vodu, pa ostavite da prokuva.
Poslužite dok je još vruća.
Zapremine vode, rakije kao količinu šećera određujete prema jačini rakije, kao i prema tome za koliko ljudi se greje rakija. Obično se na jedan decilitar rakije dodaje jedan i po decilitar vode i dve kašičice šećera. Sa ovoliko vode, rakije i šećera dobije se oko dva decilitara grejane rakije.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
Komentari(0)