Ova brza bajadera osvaja iz stopa: Verzija koju malo ko zna, recept kakvog nema ni na internetu
U nastavku pročitajte posnu verziju ovog slatkiša koji vas neće ostaviti ravnodušnim.
Bajadera je mnogima omiljena poslastica iz detinjstva.
U nastavku pročitajte posnu verziju ovog slatkiša koji vas neće ostaviti ravnodušnim.
Osim vode, potrebni su šećer, mleveni orasi, mleveni keks, posni margarin i posna čokolada za kuvanje.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI KOLAČ SPREMAN ZA 20 MINUTA Posna bajadera sa kojom nema greške, može da stoji i do 7 dana
Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.
TRADICIONALNI KOLAČ SPREMAN ZA 20 MINUTA Posna bajadera sa kojom nema greške, može da stoji i do 7 dana
Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI KOLAČ SPREMAN ZA 20 MINUTA Posna bajadera sa kojom nema greške, može da stoji i do 7 dana
Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.
TRADICIONALNI KOLAČ SPREMAN ZA 20 MINUTA Posna bajadera sa kojom nema greške, može da stoji i do 7 dana
Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI KOLAČ SPREMAN ZA 20 MINUTA Posna bajadera sa kojom nema greške, može da stoji i do 7 dana
Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.
TRADICIONALNI KOLAČ SPREMAN ZA 20 MINUTA Posna bajadera sa kojom nema greške, može da stoji i do 7 dana
Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.
Sastojci:
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI KOLAČ SPREMAN ZA 20 MINUTA Posna bajadera sa kojom nema greške, može da stoji i do 7 dana
Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.
TRADICIONALNI KOLAČ SPREMAN ZA 20 MINUTA Posna bajadera sa kojom nema greške, može da stoji i do 7 dana
Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI KOLAČ SPREMAN ZA 20 MINUTA Posna bajadera sa kojom nema greške, može da stoji i do 7 dana
Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.
TRADICIONALNI KOLAČ SPREMAN ZA 20 MINUTA Posna bajadera sa kojom nema greške, može da stoji i do 7 dana
Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.
800 g šećera
200 ml vode
300 g mlevenih oraha
300 g posnog mlevenog keksa
250 g biljnog margarina
200 g posne čokolade za kuvanje
4 kašike ulja
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i 800 grama šećera, pa stavite na ringlu da provri. Potom skinite šerpu sa ringle, dodajte mlevene orahe, keks i margarin, pa sve dobro izmešajte varjačom da bi se margarin sjedinio sa ostalim sastojcima.
Bajadera je mnogima omiljeni kolač kako zbog ukusa, tako i zbog činjenice da se pravi brzo i lakoFoto:
Rastopite 100 grama čokolade u šerpici sa dve kašike ulja.
Masu za bajadere podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte rastopljenu čokoladu, promešajte varjačom i razlijte u tepsiju, a preko njega sipajte drugi deo.
Preostalih 100 grama čokolade rastopite u šerpici sa preostale dve kašike ulja, pa sipajte preko kolača i ostavite bajaderu da se stegne. Potom je secite na kocke ili štanglice i služite.
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Komentari(0)