Ova brza bajadera osvaja iz stopa: Verzija koju malo ko zna, recept kakvog nema ni na internetu
U nastavku pročitajte posnu verziju ovog slatkiša koji vas neće ostaviti ravnodušnim.

Bajadera je mnogima omiljena poslastica iz detinjstva.
U nastavku pročitajte posnu verziju ovog slatkiša koji vas neće ostaviti ravnodušnim.
Osim vode, potrebni su šećer, mleveni orasi, mleveni keks, posni margarin i posna čokolada za kuvanje.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI KOLAČ SPREMAN ZA 20 MINUTA Posna bajadera sa kojom nema greške, može da stoji i do 7 dana
Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.

TRADICIONALNI KOLAČ SPREMAN ZA 20 MINUTA Posna bajadera sa kojom nema greške, može da stoji i do 7 dana
Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI KOLAČ SPREMAN ZA 20 MINUTA Posna bajadera sa kojom nema greške, može da stoji i do 7 dana
Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.

TRADICIONALNI KOLAČ SPREMAN ZA 20 MINUTA Posna bajadera sa kojom nema greške, može da stoji i do 7 dana
Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI KOLAČ SPREMAN ZA 20 MINUTA Posna bajadera sa kojom nema greške, može da stoji i do 7 dana
Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.

TRADICIONALNI KOLAČ SPREMAN ZA 20 MINUTA Posna bajadera sa kojom nema greške, može da stoji i do 7 dana
Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.
Sastojci:
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI KOLAČ SPREMAN ZA 20 MINUTA Posna bajadera sa kojom nema greške, može da stoji i do 7 dana
Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.

TRADICIONALNI KOLAČ SPREMAN ZA 20 MINUTA Posna bajadera sa kojom nema greške, može da stoji i do 7 dana
Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI KOLAČ SPREMAN ZA 20 MINUTA Posna bajadera sa kojom nema greške, može da stoji i do 7 dana
Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.

TRADICIONALNI KOLAČ SPREMAN ZA 20 MINUTA Posna bajadera sa kojom nema greške, može da stoji i do 7 dana
Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.
800 g šećera
200 ml vode
300 g mlevenih oraha
300 g posnog mlevenog keksa
250 g biljnog margarina
200 g posne čokolade za kuvanje
4 kašike ulja
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i 800 grama šećera, pa stavite na ringlu da provri. Potom skinite šerpu sa ringle, dodajte mlevene orahe, keks i margarin, pa sve dobro izmešajte varjačom da bi se margarin sjedinio sa ostalim sastojcima.
Bajadera je mnogima omiljeni kolač kako zbog ukusa, tako i zbog činjenice da se pravi brzo i lakoFoto:
Rastopite 100 grama čokolade u šerpici sa dve kašike ulja.
Masu za bajadere podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte rastopljenu čokoladu, promešajte varjačom i razlijte u tepsiju, a preko njega sipajte drugi deo.
Preostalih 100 grama čokolade rastopite u šerpici sa preostale dve kašike ulja, pa sipajte preko kolača i ostavite bajaderu da se stegne. Potom je secite na kocke ili štanglice i služite.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.

Baklava sa makom čiji ukus obara s nogu: Ko je jednom proba zaboraviće na običnu, svaki zalogaj je uživanje
Neodoljiva poslastica za koju će vam svi tražiti recept.
Komentari(0)