Ova brza bajadera osvaja iz stopa: Verzija koju malo ko zna, recept kakvog nema ni na internetu
U nastavku pročitajte posnu verziju ovog slatkiša koji vas neće ostaviti ravnodušnim.

Bajadera je mnogima omiljena poslastica iz detinjstva.
U nastavku pročitajte posnu verziju ovog slatkiša koji vas neće ostaviti ravnodušnim.
Osim vode, potrebni su šećer, mleveni orasi, mleveni keks, posni margarin i posna čokolada za kuvanje.
Sastojci:
800 g šećera
200 ml vode
300 g mlevenih oraha
300 g posnog mlevenog keksa
250 g biljnog margarina
200 g posne čokolade za kuvanje
4 kašike ulja
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i 800 grama šećera, pa stavite na ringlu da provri. Potom skinite šerpu sa ringle, dodajte mlevene orahe, keks i margarin, pa sve dobro izmešajte varjačom da bi se margarin sjedinio sa ostalim sastojcima.
Bajadera je mnogima omiljeni kolač kako zbog ukusa, tako i zbog činjenice da se pravi brzo i lakoFoto:
Rastopite 100 grama čokolade u šerpici sa dve kašike ulja.
Masu za bajadere podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte rastopljenu čokoladu, promešajte varjačom i razlijte u tepsiju, a preko njega sipajte drugi deo.
Preostalih 100 grama čokolade rastopite u šerpici sa preostale dve kašike ulja, pa sipajte preko kolača i ostavite bajaderu da se stegne. Potom je secite na kocke ili štanglice i služite.

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Komentari(0)