Ova brza bajadera osvaja iz stopa: Verzija koju malo ko zna, recept kakvog nema ni na internetu
U nastavku pročitajte posnu verziju ovog slatkiša koji vas neće ostaviti ravnodušnim.

Bajadera je mnogima omiljena poslastica iz detinjstva.
U nastavku pročitajte posnu verziju ovog slatkiša koji vas neće ostaviti ravnodušnim.
Osim vode, potrebni su šećer, mleveni orasi, mleveni keks, posni margarin i posna čokolada za kuvanje.
Sastojci:
800 g šećera
200 ml vode
300 g mlevenih oraha
300 g posnog mlevenog keksa
250 g biljnog margarina
200 g posne čokolade za kuvanje
4 kašike ulja
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i 800 grama šećera, pa stavite na ringlu da provri. Potom skinite šerpu sa ringle, dodajte mlevene orahe, keks i margarin, pa sve dobro izmešajte varjačom da bi se margarin sjedinio sa ostalim sastojcima.
Bajadera je mnogima omiljeni kolač kako zbog ukusa, tako i zbog činjenice da se pravi brzo i lakoFoto:
Rastopite 100 grama čokolade u šerpici sa dve kašike ulja.
Masu za bajadere podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte rastopljenu čokoladu, promešajte varjačom i razlijte u tepsiju, a preko njega sipajte drugi deo.
Preostalih 100 grama čokolade rastopite u šerpici sa preostale dve kašike ulja, pa sipajte preko kolača i ostavite bajaderu da se stegne. Potom je secite na kocke ili štanglice i služite.

Ovo je najbrutalniji recept za šnenokle! Ne postoje laganije niti kremastije, ovu verziju ćete obožavati
Ukus je neprevaziđen, a toliko se jednostavno pravi da će vam uvek biti prvi izbor.


Slavski kolač i žito: Srce srpske slave i simbol porodične časti
Priprema slavskog kolača i žita nije samo kulinarski zadatak – to je čin poštovanja, tradicije i ljubavi koji okuplja porodicu oko vere i korena.

Leskovački ajvar: Domaća magija iz tegle koju morate probati
Upoznajte sve tajne pripreme čuvenog leskovačkog ajvara – od izbora paprike do završnog ukusa koji osvaja čitavu Srbiju.

Ovakav koh su pravile bake u Jugoslaviji: Desert napravljen s ljubavlju koji nas vraća u detinjstvo, recept je lak
Recept za koh je za sve uzraste, pa i za one koji su manje iskusni u kuhinji, pa zašto ga ne biste oprobali?
Komentari(0)