Majstorski recept za sočnu pitu koja nema konkurenciju: Svideće se i najvećim gurmanima, od ovog nema boljeg obroka
Svim ljudima koji uživaju u hrani ova pita biće jedno od omiljenih jela.

Sastojci:
5 jaja
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
2 veća krompira ili 5,6 manjih
500gr mlevenog mesa
1 pavlaka
1 čaša kisele vode
pola praška za pecivo
500gr gotovih kora
ulje, so, biber
Priprema:
Možda vas zanima:

Uljevak pita, na čaše: Gotova je za samo 5 minuta, a nema mekše i jeftinije
Donosimo vam najbolji recept za uljevak pitu na čaše, kojoj nema ravne.

3 najbolja načina za spremanje kompota: Ovo su stare i isprobane kombinacije, napravljene po receptu naših baka
Izbegavajte korišćenje šećera pri pripremi kompota kako bi bili što zdraviji, a ako vam šećer iz voća nije dovoljan i baš želite da ga dodatno zasladite, stavite med
Možda vas zanima:

Uljevak pita, na čaše: Gotova je za samo 5 minuta, a nema mekše i jeftinije
Donosimo vam najbolji recept za uljevak pitu na čaše, kojoj nema ravne.

3 najbolja načina za spremanje kompota: Ovo su stare i isprobane kombinacije, napravljene po receptu naših baka
Izbegavajte korišćenje šećera pri pripremi kompota kako bi bili što zdraviji, a ako vam šećer iz voća nije dovoljan i baš želite da ga dodatno zasladite, stavite med
Možda vas zanima:

Uljevak pita, na čaše: Gotova je za samo 5 minuta, a nema mekše i jeftinije
Donosimo vam najbolji recept za uljevak pitu na čaše, kojoj nema ravne.

3 najbolja načina za spremanje kompota: Ovo su stare i isprobane kombinacije, napravljene po receptu naših baka
Izbegavajte korišćenje šećera pri pripremi kompota kako bi bili što zdraviji, a ako vam šećer iz voća nije dovoljan i baš želite da ga dodatno zasladite, stavite med
Luk i šargarepu u krompir izrendati. U tiganju dinstati luk, pa dodati mleveno meso i rendan krompir. Zatim dodajte šargarepu i začine i sve lepo izdinstajte. U dublju činiju umutite jaja, pavlaku, so i biber. U pleh složiti dve kore kao harmoniku pa preko njih poprskati malo kisele, malo fila od jaja i pavlake i malo fila od mesa.
Zatim složiti sve dok ne potrošite sav materijal. Ipak će vam na kraju ostati dosta pavlake i jaja, pa to prelijte preko posložene pite. Pecite pokriveno folijom oko 10 minuta, potom otkrijte pitu i smanjite temperaturu rerne pa je pecite još 20 minuta. Prijatno!

Ciganski pasulj: Zaboravljeno jelo iz narodne kuhinje koje će vas oduševiti
Stari recept koji retko ko danas zna, a ukus je neprevaziđen – probajte ciganski pasulj i otkrijte novo lice srpske kuhinje.

Starinski slatkiš čiji ukus vraća u detinjstvo: Obradujte najmilije kolačem koji obožavaju mnoge generacije
Jednostavni kolači često su oni koji osvajaju srca.

Da li je moguće da ovaj omiljeni doručak Srba bude posan? Malo ko može zamisliti ovo jelo bez jaja, ali moguće je
Ovo je recept za posne prženice koje ćete odmah zavoleti.

Posni sutlijaš: Recept za sve koji traže poslasticu tokom dana posta
Posni sutlijaš je idealno rešenje kada želite brz i lagan desert, bilo za svakodnevni obrok ili posnu trpezu.

Starinsko jelo na koje su mnogi zaboravili: Ovako su spremale naše bake, a ukus je osvajao sve, nećete se pokajati
Nije samo jelo, već deo kulture i nasleđa koje s ponosom čuvamo.
Komentari(0)