Najukusnija gibanica i to bez jaja: Vaša posna trpeza biće neodoljiva, sa ovim receptom nema greške

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Ukoliko ne jedete hranu životinjskog porekla, ne morate da se odričete svojih omiljenih jela, a gibanica je svakako jedno od onih kojima niko ne može da odoli, zar ne?

posna gibanica
Shutterstock

Bez obzira na to da li se pridržavate Uskršnjeg posta ili iz nekog drugog razloga ne jedete mlečne proizvode i jaja, ovaj recept za posnu gibanicu u obliku mafina zaista vredi imati u porodičnom kuvaru.

Neodoljivi i lagani mafini fenomenalnog ukusa pripremaju se vrlo brzo i jednostavno, a umesto sira i jogurta možete koristiti biljne zamene za sir i kiselu pavlaku.

Umesto jaja se u veganskim receptima koristi mleveni lan koji je odstajao u vodi, a to je još jedan sjajan način da učinite svoje slane mafine sočnijima.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

pakovanje gotovih kora
400 g biljnog belog sira
2 čaše posne kisele pavlake
1 čaša gazirane mineralne vode
7 čaša vode
1 kesica praška za pecivo
1/2 čaše ulja
1 kašičica soli
3 kašike mlevenog lana

Priprema:

Prelijte mleveni lan vodom, promešajte i ostavite da odstoji. Iscepkajte kore za pitu.

U jednoj činiji pomešajte posnu kiselu pavlaku, gaziranu vodu, posni sir, so i prašak za pecivo, pa dobro promešajte i tome dodajte mešavinu lana i vode, pa ponovo promešajte.
Dodajte iscepkane kore za pitu i mešajte dok se lepo ne natope.
Poređajte korpice za pečenje u kalup za mafine, pa kašikom punite smesom.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200°, oko 40 minuta.

Komentari(0)

Loading