Najukusnija gibanica i to bez jaja: Vaša posna trpeza biće neodoljiva, sa ovim receptom nema greške
Ukoliko ne jedete hranu životinjskog porekla, ne morate da se odričete svojih omiljenih jela, a gibanica je svakako jedno od onih kojima niko ne može da odoli, zar ne?

Bez obzira na to da li se pridržavate Uskršnjeg posta ili iz nekog drugog razloga ne jedete mlečne proizvode i jaja, ovaj recept za posnu gibanicu u obliku mafina zaista vredi imati u porodičnom kuvaru.
Neodoljivi i lagani mafini fenomenalnog ukusa pripremaju se vrlo brzo i jednostavno, a umesto sira i jogurta možete koristiti biljne zamene za sir i kiselu pavlaku.
Umesto jaja se u veganskim receptima koristi mleveni lan koji je odstajao u vodi, a to je još jedan sjajan način da učinite svoje slane mafine sočnijima.
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
pakovanje gotovih kora
400 g biljnog belog sira
2 čaše posne kisele pavlake
1 čaša gazirane mineralne vode
7 čaša vode
1 kesica praška za pecivo
1/2 čaše ulja
1 kašičica soli
3 kašike mlevenog lana
Priprema:
Prelijte mleveni lan vodom, promešajte i ostavite da odstoji. Iscepkajte kore za pitu.
U jednoj činiji pomešajte posnu kiselu pavlaku, gaziranu vodu, posni sir, so i prašak za pecivo, pa dobro promešajte i tome dodajte mešavinu lana i vode, pa ponovo promešajte.
Dodajte iscepkane kore za pitu i mešajte dok se lepo ne natope.
Poređajte korpice za pečenje u kalup za mafine, pa kašikom punite smesom.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200°, oko 40 minuta.

Tajni sastojak koji će tikvice učiniti neodoljivim: Dobajte u jaja ovo i nećete znati kad vam je dosta ovog jela
Ovaj recept morate probati.

Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava

Starinska, seljačka pita koja će biti glavna na vašoj trpezi: Uspeva baš svima, ko je jednom proba poželeće ponovo
Jelo koje je nekada krasilo seoske trpeze, danas se vraća na velika vrata.

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.
Komentari(0)