Najukusnija gibanica i to bez jaja: Vaša posna trpeza biće neodoljiva, sa ovim receptom nema greške
Ukoliko ne jedete hranu životinjskog porekla, ne morate da se odričete svojih omiljenih jela, a gibanica je svakako jedno od onih kojima niko ne može da odoli, zar ne?

Bez obzira na to da li se pridržavate Uskršnjeg posta ili iz nekog drugog razloga ne jedete mlečne proizvode i jaja, ovaj recept za posnu gibanicu u obliku mafina zaista vredi imati u porodičnom kuvaru.
Neodoljivi i lagani mafini fenomenalnog ukusa pripremaju se vrlo brzo i jednostavno, a umesto sira i jogurta možete koristiti biljne zamene za sir i kiselu pavlaku.
Umesto jaja se u veganskim receptima koristi mleveni lan koji je odstajao u vodi, a to je još jedan sjajan način da učinite svoje slane mafine sočnijima.
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
pakovanje gotovih kora
400 g biljnog belog sira
2 čaše posne kisele pavlake
1 čaša gazirane mineralne vode
7 čaša vode
1 kesica praška za pecivo
1/2 čaše ulja
1 kašičica soli
3 kašike mlevenog lana
Priprema:
Prelijte mleveni lan vodom, promešajte i ostavite da odstoji. Iscepkajte kore za pitu.
U jednoj činiji pomešajte posnu kiselu pavlaku, gaziranu vodu, posni sir, so i prašak za pecivo, pa dobro promešajte i tome dodajte mešavinu lana i vode, pa ponovo promešajte.
Dodajte iscepkane kore za pitu i mešajte dok se lepo ne natope.
Poređajte korpice za pečenje u kalup za mafine, pa kašikom punite smesom.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200°, oko 40 minuta.

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?

Jelo bogate istorije i još bogatijeg ukusa! Napravite višegradski kupus po receptu koji su Jovanka i Tito obožavali
I mada je Jovanka naročito volela pečenje, u ovom jelu je, koje se u narodu često zove višegradski kupus, podjednako uživala

Kolač sa pekmezom: Jednostavan je i ne košta mnogo (VIDEO)
Otkrijte tajnu najmekšeg i najsočnijeg kolača sa pekmezom

SVEČANA ĐURĐEVDANSKA SALATA KOJOJ NEMA RAVNE: Ukus obara s nogu, toliko je JEDNOSTAVNA da može čak i dete da je spremi
Donosimo vam recept za svečanu đurđevdansku salatu koja se priprema vrlo jednostavno.

STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE: Banica sa SIROM, jedino OVAKO nikad neće biti MASNA, a možete da je jedete DANIMA
Starinska banica sa sirom sa juga Srbije svima po ukusu
Komentari(0)