Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije - Jelo na kašiku, savršen za stomak!
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Veliki majstor kulinarstva Stevo Karapandža u toku svoje višedecenijske karijere osmislio je na hiljade recepata, ali jelo u kojem najviše uživa zapravo je vrlo jednostavno.
Specijalitet kojeg nikad ne može da se zasiti jeste jelo koje se makar jednom mesečno nalazi na srpskim trpezama - čorbast pasulj. Donosimo vam recept ovog majstora svog zanata za savršen pasulj.
Čorbast pasulj
Sastojci:
Možda vas zanima:
OVO JELO SU SVI OBOŽAVALI U JUGOSLAVIJI Kako napraviti pravi specijalitet po receptu velikog majstora kulinarstva (FOTO)
Specijalitet kojeg nikad ne može da se zasiti jeste jelo koje se makar jednom mesečno nalazi na srpskim trpezama - čorbast pasulj.
Kako pravilno da skuvate postan pasulj, a da bude ukusniji od mrsnog: Korak po korak
Postan pasulj je ukusno balkansko jelo koje obožava svaka porodica
Možda vas zanima:
OVO JELO SU SVI OBOŽAVALI U JUGOSLAVIJI Kako napraviti pravi specijalitet po receptu velikog majstora kulinarstva (FOTO)
Specijalitet kojeg nikad ne može da se zasiti jeste jelo koje se makar jednom mesečno nalazi na srpskim trpezama - čorbast pasulj.
Kako pravilno da skuvate postan pasulj, a da bude ukusniji od mrsnog: Korak po korak
Postan pasulj je ukusno balkansko jelo koje obožava svaka porodica
Možda vas zanima:
OVO JELO SU SVI OBOŽAVALI U JUGOSLAVIJI Kako napraviti pravi specijalitet po receptu velikog majstora kulinarstva (FOTO)
Specijalitet kojeg nikad ne može da se zasiti jeste jelo koje se makar jednom mesečno nalazi na srpskim trpezama - čorbast pasulj.
Kako pravilno da skuvate postan pasulj, a da bude ukusniji od mrsnog: Korak po korak
Postan pasulj je ukusno balkansko jelo koje obožava svaka porodica
450 g pasulja (tetovac ili gradištanac) 2 šargarepe 2 glavice crnog luka 1 struk praziluka 2 lovorova lista 300 g suvog mesa (krtina ili rebarca) 1 kašičica crvene mlevene paprike 1/2 kašičice mlevenog bibera 1 kašika biljnog začina 2 kašike brašna 30 ml ulja po ukusu soli
Priprema:
Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu da prenoći. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta. Procediti prvu vodu, pa pasulj naliti toplom vodom. Iseckati sitnije dve glavice crnog luka i dodati pasulju, kao i dva lovorova lista.
Očistiti i iseckati šargarepe, propržiti s lukom, pa dodati pasulju. Dodati oprano suvo meso ili rebra. Kuvati oko sat i po do dva sata, a po potrebi dodavati još vode, u zavisnosti koliko čorbast pasulj želite.
Za zapršku zagrejati ulje u tiganju, dodati brašno i propržiti pazeći da ne zagori. Prohladiti malo, dodati mlevenu papriku i sipati u kuvani pasulj. Dodati biljni začin po ukus, biber i soli po ukusu. Kuvati još 5 minuta i isključiti.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Prava posna rozen torta koja dovodi goste! Bez mleka i putera, a ukus za 10-ku
Ako postoji kolač koji u danima posta spaja nostalgiju, jednostavnost i raskošan ukus, onda je to bez ikakve sumnje rozen torta.
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Doručak za celu porodicu: Proja sa sirom i jogurtom koju ćete smazati za tili čas, svaki zalogaj je uživanje
Ova proja je savršena za brzi doručak.
Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka
Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu
Komentari(0)