Jugosloveni su tamanili ovaj slatkiš: Svaki zalogaj vraća u detinjstvo, a ukus je neodoljiv već decenijama
Veliki post je počeo, a ako ne želite da se lišite slatkiša napravite ovaj preukusan kolač i uživajte svim čulima

Tokom posta mnogi često pribegavaju kupovnim slatkišima, a u njima ima svega, pa nisu preporučljivi, naročito ako odlučite da se pravila posta pridržavate svih 40 dana.
Ako volite slatkiše napravite ukusnu seljačku oblandu od jednostavnih sastojaka koje verovatno već imate u svojoj kući.
Recept koji vam donosimo je takav da kad ga jednom probate rado ćete mu se vraćati čak i kada prođe vreme posta.
Možda vas zanima:

USKRŠNJI POST 2025. počinje u ponedeljak: Ovo su pravila za svaku od 7 nedelja kojih treba da se pridržava SVAKI VERNIK
U ponedeljak, 3. marta, počinje Veliki ili Uskršnji post, najduži i najstroži post u pravoslavnoj tradiciji, koji vernici dočekuju kao pripremu za najveći hrišćanski praznik – Vaskrs. Veliki Uskršnji post traje 48 dana, a svaka sedmica ima svoje ime i pravila.

DA LI JE GREH PREMRSITI ZA 1. MAJ Ove godine pada na Strasnu sredu, evo šta sveštenstvo kaže
Mnogi ljudi veruju i poste ceo post, praznici počinju, a ove godine, 1. maj pada upravo na Veliku sredu.
Možda vas zanima:

USKRŠNJI POST 2025. počinje u ponedeljak: Ovo su pravila za svaku od 7 nedelja kojih treba da se pridržava SVAKI VERNIK
U ponedeljak, 3. marta, počinje Veliki ili Uskršnji post, najduži i najstroži post u pravoslavnoj tradiciji, koji vernici dočekuju kao pripremu za najveći hrišćanski praznik – Vaskrs. Veliki Uskršnji post traje 48 dana, a svaka sedmica ima svoje ime i pravila.

DA LI JE GREH PREMRSITI ZA 1. MAJ Ove godine pada na Strasnu sredu, evo šta sveštenstvo kaže
Mnogi ljudi veruju i poste ceo post, praznici počinju, a ove godine, 1. maj pada upravo na Veliku sredu.
Možda vas zanima:

USKRŠNJI POST 2025. počinje u ponedeljak: Ovo su pravila za svaku od 7 nedelja kojih treba da se pridržava SVAKI VERNIK
U ponedeljak, 3. marta, počinje Veliki ili Uskršnji post, najduži i najstroži post u pravoslavnoj tradiciji, koji vernici dočekuju kao pripremu za najveći hrišćanski praznik – Vaskrs. Veliki Uskršnji post traje 48 dana, a svaka sedmica ima svoje ime i pravila.

DA LI JE GREH PREMRSITI ZA 1. MAJ Ove godine pada na Strasnu sredu, evo šta sveštenstvo kaže
Mnogi ljudi veruju i poste ceo post, praznici počinju, a ove godine, 1. maj pada upravo na Veliku sredu.
Sastojci:
Možda vas zanima:

USKRŠNJI POST 2025. počinje u ponedeljak: Ovo su pravila za svaku od 7 nedelja kojih treba da se pridržava SVAKI VERNIK
U ponedeljak, 3. marta, počinje Veliki ili Uskršnji post, najduži i najstroži post u pravoslavnoj tradiciji, koji vernici dočekuju kao pripremu za najveći hrišćanski praznik – Vaskrs. Veliki Uskršnji post traje 48 dana, a svaka sedmica ima svoje ime i pravila.

DA LI JE GREH PREMRSITI ZA 1. MAJ Ove godine pada na Strasnu sredu, evo šta sveštenstvo kaže
Mnogi ljudi veruju i poste ceo post, praznici počinju, a ove godine, 1. maj pada upravo na Veliku sredu.
Možda vas zanima:

USKRŠNJI POST 2025. počinje u ponedeljak: Ovo su pravila za svaku od 7 nedelja kojih treba da se pridržava SVAKI VERNIK
U ponedeljak, 3. marta, počinje Veliki ili Uskršnji post, najduži i najstroži post u pravoslavnoj tradiciji, koji vernici dočekuju kao pripremu za najveći hrišćanski praznik – Vaskrs. Veliki Uskršnji post traje 48 dana, a svaka sedmica ima svoje ime i pravila.

DA LI JE GREH PREMRSITI ZA 1. MAJ Ove godine pada na Strasnu sredu, evo šta sveštenstvo kaže
Mnogi ljudi veruju i poste ceo post, praznici počinju, a ove godine, 1. maj pada upravo na Veliku sredu.
250 ml vode
250 g margarina
150-200 g šećera
200 g oraha
250 g posnog mlevenog keksa
120 g posne čokolade
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, dodajte šećer i margarin. Otopite, a u isto vreme istopite i čokoladu na pari. Sklonite s ringle, pa u smesu sa vodom dodajte mlevene orahe i keks. Dobro promešajte, pa podelite smesu na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte istopljenu čokoladu. Dobro promešajte sastojke da se sjedine. Neka se filovi ohlade par minuta. Uzmite jednu oblandu, pa stavite polovinu čokoladnog fila.
Premažite fil preko cele oblande, pa preklopite sa drugom oblandom. Preko stavite svetli fil. Premažite ravnomerno. Preklopite sa trećom oblandom, preko ravnomerno premažite ostatak tamnog fila. Preklopite četvrtom obladnom i premažite sa ostatkom svetlog fila. Završite sa oblandom.
Pritisnite dlanovima oblande i prekrijte ih sa čistom krpom (folijom). Preko stavite knjigu, šerpu. Spremite kolač u hladnu prostoriju i ostavite ga preko noći. Sutradan isecite ivice i isecite kolač na željeni oblik.

Trik zlata vredan: Domaćice, evo kako da vam gibanica uvek bude vazdušasta, tako je jednostavno
Ukoliko želite da vam gibanica bude mekana i vazdušasta ovo obavezno uradite.

ČUVAR SPRSKOG IDENTITETA Pastirsko jelo jedinstvenog ukusa
Nikad lakše za spremanje

Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Tajni sastojak koji će tikvice učiniti neodoljivim: Dobajte u jaja ovo i nećete znati kad vam je dosta ovog jela
Ovaj recept morate probati.
Komentari(0)