DA LI JE GREH PREMRSITI ZA 1. MAJ Ove godine pada na Strasnu sredu, evo šta sveštenstvo kaže

Lepote Srbije

20:00

Aktuelno 0

Mnogi ljudi veruju i poste ceo post, praznici počinju, a ove godine, 1. maj pada upravo na Veliku sredu.

ispovedanje
Shutterstock

Na Veliku sredu, koja je deo strasne ili stradalne nedelje i deo poslednje sedmice velikog Vaskršnjeg posta, crkva propisuje strogi post na vodi. 

Sveštenstvo ima jasan stav po ovom pitanju i evo šta su rekli o roštilju na 1. maj, usred posta

Oni koji zaista veruju sigurno tog dana neće roštiljati, već će nastaviti post do Vaskrsa, pa će onda slaviti praznik. Praznik rada  nije crkveni praznik, a Vaskrs je Vaskrs, najveći i najradosniji hrišćanski praznik. 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Cveti su takođe veliki praznik, Gospodnji praznik kada se jede riba, ali se ni tada ne prekida post, a pogotovu ne za 1. maj.

Stradalna sedmica Vaskršnjeg posta je najstroža po pitanju posta i najvažnija po značaju, pa je važno da vernici ostanu dosledni u svojim verskim obavezama.

čačak

Dragiša poveo unuke kod malog Radoja da upoznaju dečaka borca: Privrednik iz Požarevca sam se javio da izgradi kuću za namučenu porodicu i tako im pomogne - veliko bravo

Aktuelno

18:00

12 jun, 2024

Priča o teškoj sudbini dečaka Radoja iz sela Katrga kod Čačka proteklih dana obišla je Srbiju i region. Da pomogne javilo se dosta dobrih ljudi, a Dragiša Tomić privrednik iz Požarevca i lično je došao u malo pomoravsko selo kako bi n manje, ni više već sagradio kuću za ovu napaćenu porodicu, ali i štalu, koju mali domaćin Radoje toliko priželjkuje.

Komentari(0)

Loading