DA LI JE GREH PREMRSITI ZA 1. MAJ Ove godine pada na Strasnu sredu, evo šta sveštenstvo kaže

Lepote Srbije

20:00

Aktuelno 0

Mnogi ljudi veruju i poste ceo post, praznici počinju, a ove godine, 1. maj pada upravo na Veliku sredu.

ispovedanje
Shutterstock

Na Veliku sredu, koja je deo strasne ili stradalne nedelje i deo poslednje sedmice velikog Vaskršnjeg posta, crkva propisuje strogi post na vodi. 

Sveštenstvo ima jasan stav po ovom pitanju i evo šta su rekli o roštilju na 1. maj, usred posta

Oni koji zaista veruju sigurno tog dana neće roštiljati, već će nastaviti post do Vaskrsa, pa će onda slaviti praznik. Praznik rada  nije crkveni praznik, a Vaskrs je Vaskrs, najveći i najradosniji hrišćanski praznik. 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Cveti su takođe veliki praznik, Gospodnji praznik kada se jede riba, ali se ni tada ne prekida post, a pogotovu ne za 1. maj.

Stradalna sedmica Vaskršnjeg posta je najstroža po pitanju posta i najvažnija po značaju, pa je važno da vernici ostanu dosledni u svojim verskim obavezama.

dragačevo

Sijaće Dragačevo kao Las Vegas: Postavljaju se savremene trafo-stanice u Lučanima koje će osvetliti tunele na auto-putu ali i čitav kraj, poslednje čudo tehnike biće ugrađeno

Aktuelno

14:00

26 jul, 2024

Visoke temperature koje danima unazad pokoravaju Srbiju nisu omele vredne neimare koji rade na izgradnji deonice auto-puta Miloš Veliki od Pakovraća do Požege da svoje poslove privode kraju. Trenutno je u toku elektrifikacija, a nove trafostanice vredne više od 700 miliona dinara osvetliće tunele kroz planinu Jelicu, Munjino brdo i Laz, ali i pola Dragačeva.

Komentari(0)

Loading