Bake u Jugoslaviji su samo ovakve uštipke pravile: Mekano testo koje ne možete da prestanete da jedete (RECEPT)
Evo i kako se prave ovi sočni zalogaji u kojima će uživati cela porodica.

Brzi uštipci sa sirom prave se jednostavno, praktično isto kao i standardni, samo što imaju dodatak u vidu sira.
Evo i kako se prave ovi sočni zalogaji u kojima će uživati cela porodica.
Sastojci:
2 jaja
Možda vas zanima:

STARI TRIK ZA UŠTIPKE: Uz pomoć ovih sastojaka neće pokupiti ni kap ulja i biće vazdušasti i meki
Stari trik koji su još naše bake koristile

NAJBRŽI POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje - mekani i vazdušasti (RECEPT)
Najbrži posni uštipci od tri sastojka su mekani i vazdušasti
Možda vas zanima:

STARI TRIK ZA UŠTIPKE: Uz pomoć ovih sastojaka neće pokupiti ni kap ulja i biće vazdušasti i meki
Stari trik koji su još naše bake koristile

NAJBRŽI POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje - mekani i vazdušasti (RECEPT)
Najbrži posni uštipci od tri sastojka su mekani i vazdušasti
Možda vas zanima:

STARI TRIK ZA UŠTIPKE: Uz pomoć ovih sastojaka neće pokupiti ni kap ulja i biće vazdušasti i meki
Stari trik koji su još naše bake koristile

NAJBRŽI POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje - mekani i vazdušasti (RECEPT)
Najbrži posni uštipci od tri sastojka su mekani i vazdušasti
200 ml mleka
2 kašike ulja
1 kašičica soli
1 kesica praška za pecivo
300 g brašna
150 g sira
Priprema:
U jednoj činiji, razbijte jaja i nežno umutite pomoću žice za mućenje. Nema potrebe za preteranim mućenjem. Zatim, dodajte mleko i ulje u činiju i pažljivo ih sjedinite viljuškom ili žicom za mućenje. U drugoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, a zatim dodajte tu mešavinu u jaja i tečne sastojke.
Umutite sve sastojke kako biste se rešili eventualnih grudvica. Na kraju, dodajte izmrvljeni sir i pažljivo ga sjedinite sa smesom pasirajući kašikom, ostavljajući neke krupnije komadiće sira za dodatnu teksturu.
U malu šerpu sipajte ulje (debljine prsta) i zagrejte ga. Uzmite kašiku koju ćete svaki put prethodno umočiti u ulje, a zatim koristite manju kašičicu kako biste uzimali testo i spuštali ga u zagrejano ulje. Uštipci se prže na srednjoj temperaturi, kako biste osigurali da se ravnomerno isprže iznutra i spolja. Kada se prži na previsokim temperaturama – umeju da izgore spolja, a unutra ostanu skoro potpuno živi. Kada uštipci sa sirom dobiju lepu zlatno-smeđu boju (nakon što je jedna strana ispržena), pažljivo ih okrenite kako bi se i druga strana ravnomerno zapekla. Zatim ih izvadite iz ulja i stavite na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće. Poslužite ove ukusne uštipke uz jogurt.

PORED JAJA, NA USKRŠNJOJ TRPEZI TREBA DA SE NAĐU I OVE NAMIRNICE: Veruje se da donose radost i blagostanje porodici
Ove godine, vernici koji poštuju julijanski kalendar, sutra slave Uskrs - jedan od najvažnijih hrišćanskih praznika. Za ovaj praznik koji slavi vaskrsnuće, tj. ponovno rođenje vezuju se lepi običaji, a neki od njih su vezani i za uskršnju trpezu.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma

Najbolja uskršnja torta ''Spartak'': Domaćice je godinama prave za veliki praznik - recept sa kojim nema greške
Jedna od najčešćih gosti na uskršnjoj trpezi je svakako slojevita torta ''Spartak''

Zaboravljeni sirup od borovih iglica: Prirodni lek koji su Srbi koristili protiv kašlja i “teške krvi”
Recept iz Zlatibora i Golije: zeleni napitak mladih devojaka i starinskog imuniteta
Komentari(0)