Bake u Jugoslaviji su samo ovakve uštipke pravile: Mekano testo koje ne možete da prestanete da jedete (RECEPT)
Evo i kako se prave ovi sočni zalogaji u kojima će uživati cela porodica.

Brzi uštipci sa sirom prave se jednostavno, praktično isto kao i standardni, samo što imaju dodatak u vidu sira.
Evo i kako se prave ovi sočni zalogaji u kojima će uživati cela porodica.
Sastojci:
2 jaja
Možda vas zanima:

Brza večera od samo 4 sastojka gotova očas posla: Naše bake često su ovo spremale, uštedite novac i vreme
Decenijama su uštipci jedno od omiljenih jela ljudi sa Balkana. Naše bake su ih pravile gotovo svakog dana, a veoma su zahvalni, jer se mogu jesti i slatki i slani, a ako pretekne možete u njima uživati i sutra.

Nema čekanja da nadođe testo! Najmekši uštipci koji ste probali, a bez kvasca: Svi imamo ove sastojke u kući
Šupljikavi, vazdušasti i slasni uštipci uvek su dobra ideja za ukusan doručak posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan
Možda vas zanima:

Brza večera od samo 4 sastojka gotova očas posla: Naše bake često su ovo spremale, uštedite novac i vreme
Decenijama su uštipci jedno od omiljenih jela ljudi sa Balkana. Naše bake su ih pravile gotovo svakog dana, a veoma su zahvalni, jer se mogu jesti i slatki i slani, a ako pretekne možete u njima uživati i sutra.

Nema čekanja da nadođe testo! Najmekši uštipci koji ste probali, a bez kvasca: Svi imamo ove sastojke u kući
Šupljikavi, vazdušasti i slasni uštipci uvek su dobra ideja za ukusan doručak posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan
Možda vas zanima:

Brza večera od samo 4 sastojka gotova očas posla: Naše bake često su ovo spremale, uštedite novac i vreme
Decenijama su uštipci jedno od omiljenih jela ljudi sa Balkana. Naše bake su ih pravile gotovo svakog dana, a veoma su zahvalni, jer se mogu jesti i slatki i slani, a ako pretekne možete u njima uživati i sutra.

Nema čekanja da nadođe testo! Najmekši uštipci koji ste probali, a bez kvasca: Svi imamo ove sastojke u kući
Šupljikavi, vazdušasti i slasni uštipci uvek su dobra ideja za ukusan doručak posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan
200 ml mleka
2 kašike ulja
1 kašičica soli
1 kesica praška za pecivo
300 g brašna
150 g sira
Priprema:
U jednoj činiji, razbijte jaja i nežno umutite pomoću žice za mućenje. Nema potrebe za preteranim mućenjem. Zatim, dodajte mleko i ulje u činiju i pažljivo ih sjedinite viljuškom ili žicom za mućenje. U drugoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, a zatim dodajte tu mešavinu u jaja i tečne sastojke.
Umutite sve sastojke kako biste se rešili eventualnih grudvica. Na kraju, dodajte izmrvljeni sir i pažljivo ga sjedinite sa smesom pasirajući kašikom, ostavljajući neke krupnije komadiće sira za dodatnu teksturu.
U malu šerpu sipajte ulje (debljine prsta) i zagrejte ga. Uzmite kašiku koju ćete svaki put prethodno umočiti u ulje, a zatim koristite manju kašičicu kako biste uzimali testo i spuštali ga u zagrejano ulje. Uštipci se prže na srednjoj temperaturi, kako biste osigurali da se ravnomerno isprže iznutra i spolja. Kada se prži na previsokim temperaturama – umeju da izgore spolja, a unutra ostanu skoro potpuno živi. Kada uštipci sa sirom dobiju lepu zlatno-smeđu boju (nakon što je jedna strana ispržena), pažljivo ih okrenite kako bi se i druga strana ravnomerno zapekla. Zatim ih izvadite iz ulja i stavite na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće. Poslužite ove ukusne uštipke uz jogurt.
Pod zubima hrska, ukus je takav da ćete smazati celu teglu: Leskovački recept za PEGLANU PAPRIKU koja nema konkurenciju
Sočne crvene paprike su već odavno na pijacama i sad je pravo vreme da krenete u pripremu zimnice, a ovaj recept će vas raspametiti

Cela kuća će mirisati na detinjstvo: Recept za starinsku štrudlu sa jabukama, spolja hrskava unutra meka kao duša
Ako želiš brz i jednostavan desert koji će osvojiti sve, ova štrudla od jabuka je pravi izbor.

Mast i med: Zaboravljeni doručak iz seoskih domaćinstava
Na prvi pogled nespojivi, svinjska mast i med nekada su činili doručak koji je hranio generacije. Danas skoro zaboravljeno, ovo jelo vraća nas u vreme kada je jednostavnost bila najveće bogatstvo.

"Daviće se" u njoj i oni koji je ne vole: Recept za šumadijsku palentu - najukusniji zdrav obrok gotov za 5 minuta
Ako volite brz doručak i ne želite da se hranite u pekari ovo je super recept za vas

Cicvara sa skorupom – srpski "zaboravljeni doručak" koji su jeli gorštaci i vladike
Dok se danas doručkuje na brzinu, nekada se znalo: dan bez cicvare nije valjao. Ova gusta, moćna smesa od skorupa, mleka i kukuruznog brašna grejala je tela i duše naših predaka – a danas se polako vraća na trpeze.
Komentari(0)