Brza pita bez razvlačenja, kljukuša: Za 20 minuta imate gotovo jelo koje će svi obožavati

Teodora Tojagić

17:00

Gastronomija 0

Donosimo vam recept za preukusnu kljukušu sa krompirom.

kljukuša
Shutterstock

Jutjub kanal "Samrina Kuhinja", objavio je ovaj preukusni recept za kljukušu sa krompirom. Zaista se brzo pravi, a evo kako da je pripremite.

Sastojci:

500-600 gr krompira
1 jaje
200 ml mleka
100 ml vode
Vegeta, so i biber
10 kašika brašna

Priprema:

peglana kobasica

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja

Gastronomija

14:00

1 oktobar, 2025

Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading