Kosovski propeć - pita kakvoj nema ravne: Ovo je pravo kulinarsko remek delo, a pravi se lako
Kosovska pita je savršeno lagana za pripremu, a ukus je fenomenalan

Potrebno je:
500 gr. brašno
300 ml vode
1550 gr masti ili putera
Nadev:
400 ml mleka
Možda vas zanima:

Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima

UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Možda vas zanima:

Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima

UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Možda vas zanima:

Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima

UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Možda vas zanima:

Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima

UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Priprema:
Možda vas zanima:

Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima

UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Možda vas zanima:

Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima

UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Možda vas zanima:

Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima

UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Možda vas zanima:

Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima

UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Umesiti testo od brašna mlake vode i soli. Zatim uzeti masti ili puter i dobro premesiti testo sa tom masnoćom. Ostaviti testo da odstoji, a potom razvući testo i staviti u pleh, a preko staviti drugo testo i dobro umotati ali tako da napravite džep.
Umutiti jaja i mleko pa tu smesu sipati u napravljen "džep" od testa. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni Celzijusa oko 25 minuta.

Kuvani paradajz s belim lukom i peršunom: Letnje jelo koje su spremale naše bake
Lagan, osvežavajuć i neodoljivo mirisan, kuvani paradajz s belim lukom i peršunom nekada je bio nezaobilazno jelo u letnjim danima širom Srbije. Danas se retko priprema, ali svaki zalogaj vraća u vreme kada se znalo šta je dobar ručak po vrelom danu.

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.

Hladovina i kašika: Letnja okrepa sa srpske trpeze
Kad bi sunce upržilo, a zapisi pružili najgušću senku, domaćice u srpskim selima posluživale su jednostavna, osvežavajuća jela — ono što rashlađuje telo i veseli dušu.

Meso u ćupu: Zaboravljena tehnika srpskih domaćinstava za čuvanje hrane bez frižidera
Kako su naši preci čuvali meso mesecima bez struje i tehnologije — uz pomoć masti, ćupa i znanja koje traje vekovima.

Najukusniji starinski kolač sa jabukama - naše bake su ga redovno pravile: Ne postoji bolji, a ni lakši recept
Lak recept za najukusniju starinsku lenju pitu
Komentari(0)