Kosovski propeć - pita kakvoj nema ravne: Ovo je pravo kulinarsko remek delo, a pravi se lako
Kosovska pita je savršeno lagana za pripremu, a ukus je fenomenalan
Potrebno je:
500 gr. brašno
1 kašičica soli
300 ml vode
1550 gr masti ili putera
Nadev:
400 ml mleka
Možda vas zanima:
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Možda vas zanima:
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Možda vas zanima:
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Možda vas zanima:
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Priprema:
Možda vas zanima:
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Možda vas zanima:
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Možda vas zanima:
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Možda vas zanima:
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Umesiti testo od brašna mlake vode i soli. Zatim uzeti masti ili puter i dobro premesiti testo sa tom masnoćom. Ostaviti testo da odstoji, a potom razvući testo i staviti u pleh, a preko staviti drugo testo i dobro umotati ali tako da napravite džep.
Umutiti jaja i mleko pa tu smesu sipati u napravljen "džep" od testa. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni Celzijusa oko 25 minuta.
Najbolji starinski recept za sitne kolače: Od jedne smese 3 vrste bombica, savršene za slave
Recept koji obavezno morate da sačuvate - od jedne smese dobiju se čak 3 različite vrste sitnih kolača za slavu!
Jesenja pita od prosa i jabuka: Zaboravljeni posni kolač iz južne Srbije
Napravljena od skromnih sastojaka, bez jaja, mleka i šećera, ova pita je bila jesenja poslastica sirotinje – a danas je pravo otkriće za ljubitelje zdrave, domaće i postne hrane
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Komentari(0)