Kosovski propeć - pita kakvoj nema ravne: Ovo je pravo kulinarsko remek delo, a pravi se lako
Kosovska pita je savršeno lagana za pripremu, a ukus je fenomenalan

Potrebno je:
500 gr. brašno
300 ml vode
1550 gr masti ili putera
Nadev:
400 ml mleka
Možda vas zanima:

Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima

UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Možda vas zanima:

Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima

UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Možda vas zanima:

Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima

UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Možda vas zanima:

Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima

UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Priprema:
Možda vas zanima:

Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima

UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Možda vas zanima:

Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima

UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Možda vas zanima:

Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima

UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Možda vas zanima:

Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima

UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
Umesiti testo od brašna mlake vode i soli. Zatim uzeti masti ili puter i dobro premesiti testo sa tom masnoćom. Ostaviti testo da odstoji, a potom razvući testo i staviti u pleh, a preko staviti drugo testo i dobro umotati ali tako da napravite džep.
Umutiti jaja i mleko pa tu smesu sipati u napravljen "džep" od testa. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni Celzijusa oko 25 minuta.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.

Orahovača kakvu su pravili naši preci: Ovaj tajni recept star sto godina se i danas koristi u manastirima
Ako volite domaće likere s dušom i istorijom, sada je pravi trenutak da pripremite orahovaču
Komentari(0)