Kosovski propeć - pita kakvoj nema ravne: Ovo je pravo kulinarsko remek delo, a pravi se lako
Kosovska pita je savršeno lagana za pripremu, a ukus je fenomenalan
Potrebno je:
500 gr. brašno
1 kašičica soli
300 ml vode
1550 gr masti ili putera
Nadev:
400 ml mleka
Možda vas zanima:
Drevni recept za kosovsku pitu sa kojim nećete pogrešiti: Ovako su je stare majke pravile, ukus je boli glava!
Ovo je jedini pravi način da se napravi kosovska pita, a reč je o jednom od drevnih recepata sa Kosova i Metohije
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
Možda vas zanima:
Drevni recept za kosovsku pitu sa kojim nećete pogrešiti: Ovako su je stare majke pravile, ukus je boli glava!
Ovo je jedini pravi način da se napravi kosovska pita, a reč je o jednom od drevnih recepata sa Kosova i Metohije
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
Možda vas zanima:
Drevni recept za kosovsku pitu sa kojim nećete pogrešiti: Ovako su je stare majke pravile, ukus je boli glava!
Ovo je jedini pravi način da se napravi kosovska pita, a reč je o jednom od drevnih recepata sa Kosova i Metohije
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
Možda vas zanima:
Drevni recept za kosovsku pitu sa kojim nećete pogrešiti: Ovako su je stare majke pravile, ukus je boli glava!
Ovo je jedini pravi način da se napravi kosovska pita, a reč je o jednom od drevnih recepata sa Kosova i Metohije
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
Priprema:
Možda vas zanima:
Drevni recept za kosovsku pitu sa kojim nećete pogrešiti: Ovako su je stare majke pravile, ukus je boli glava!
Ovo je jedini pravi način da se napravi kosovska pita, a reč je o jednom od drevnih recepata sa Kosova i Metohije
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
Možda vas zanima:
Drevni recept za kosovsku pitu sa kojim nećete pogrešiti: Ovako su je stare majke pravile, ukus je boli glava!
Ovo je jedini pravi način da se napravi kosovska pita, a reč je o jednom od drevnih recepata sa Kosova i Metohije
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
Možda vas zanima:
Drevni recept za kosovsku pitu sa kojim nećete pogrešiti: Ovako su je stare majke pravile, ukus je boli glava!
Ovo je jedini pravi način da se napravi kosovska pita, a reč je o jednom od drevnih recepata sa Kosova i Metohije
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
Možda vas zanima:
Drevni recept za kosovsku pitu sa kojim nećete pogrešiti: Ovako su je stare majke pravile, ukus je boli glava!
Ovo je jedini pravi način da se napravi kosovska pita, a reč je o jednom od drevnih recepata sa Kosova i Metohije
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
Umesiti testo od brašna mlake vode i soli. Zatim uzeti masti ili puter i dobro premesiti testo sa tom masnoćom. Ostaviti testo da odstoji, a potom razvući testo i staviti u pleh, a preko staviti drugo testo i dobro umotati ali tako da napravite džep.
Umutiti jaja i mleko pa tu smesu sipati u napravljen "džep" od testa. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni Celzijusa oko 25 minuta.
Testo se ne diže? Ubacite ovu „magičnu“ stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta!
Testo se ne diže onako kako ste planirali? Ubacite ovu stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta. Trik koji uvek uspeva!
Srpska baka otkrila nikad brži recept za omiljeni kolač: Penasti užitak iz rerne koji topi svako srce!
Pečen kolač po želji obilno pospite prah šećerom koji ste zamirisali vanilom.
Da li imate 20 minuta? To je više nego dovoljno za najukusniju pitu sa mesom koju ćete ikad probati
Napravite ovu brzu i ukusna pitu sa mesom koja u trenu nestaje sa tanjira!
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Komentari(0)