Kosovski propeć - pita kakvoj nema ravne: Ovo je pravo kulinarsko remek delo, a pravi se lako

16:00

Gastronomija 0

Kosovska pita je savršeno lagana za pripremu, a ukus je fenomenalan

Kosovski propeć
Printscreen/Youtube

Potrebno je:

500 gr. brašno

1 kašičica soli
300 ml vode
1550 gr masti ili putera

Nadev:

400 ml mleka

Možda vas zanima:

5 jaja

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema: 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Umesiti testo od brašna mlake vode i soli. Zatim uzeti masti ili puter i dobro premesiti testo sa tom masnoćom. Ostaviti testo da odstoji, a potom razvući testo i staviti u pleh, a preko staviti drugo testo i dobro umotati ali tako da napravite džep.

Umutiti jaja i mleko pa tu smesu sipati u napravljen "džep" od testa. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni Celzijusa oko 25 minuta.

@lepotesrbijee Da li ste znali za plan izgradnje velikog Vidovdanskog hrama na mestu Kosovske bitke? #lepote #lepotesrbije #hram #srbija #viral #viralvideo #fyp #foryou #fypp ♬ original sound - LepoteSrbije

 

Komentari(0)

Loading